Hírek - Bűvösvölgyi látogatásBűvösvölgyi látogatás

vissza...

2024.02.05, 09:30

Múlt héten iskolánk 5.b osztályos tanulói a debreceni Bűvösvölgybe látogattak. A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ fő célja, hogy a 9-16 éves gyermekeket támogassa a média tudatos és biztonságos használatában. A modern stúdiótechnikai eszközökkel felszerelt központokban nagyjából 5-6 órát töltött el az osztály. Játékos formában, aktív alkotás közben tanulhatták meg, hogyan hat rájuk is a média. Kis csoportokban dolgozva megismerték, milyen döntéseken keresztül jön létre egy reklám, híradó, rádióműsor, film vagy egy magazincímlap. Emellett pedig az internetes veszélyekről is szó esett külön csoportos foglalkozások keretében.

A kirándulás sikerét Nagy Dóra 5.b osztályos tanuló élménybeszámoló fogalmazásából vett néhány sorral és egy kis videóval szemléltetnénk:

„Utoljára híradót készítettünk, amit nagyon élveztünk, mert beleképzelhettük magunkat egy igazi élő adásba. Én időjárás jelentő voltam. Ez idő alatt egy másik csoport reklámfilmet csinált egy csokiról.  Mindannyian nagyon élveztük. Sajnáltuk, hogy haza kellett menni, igazán maradtunk volna még. A hazafelé vezető úton egyáltalán nem volt csend. Mindenki mesélt a másiknak, hogy milyen jó volt, mit csinált és még estig sorolhatnám.  Remélem a ti osztályotok is el fog menni egyszer ide, s ugyan ilyen jól fogjátok ti is magatokat érezni, mint mi!”