„Hálás vagyok mindenért, amim van…”

Szeptemberi hónapban 3 boldogságórát tartottunk a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola 1.a osztályában.

Első alkalommal a boldogságról, örömről általánosságban beszélgettünk.

Ennek a hónapnak a Hála gyakorlása a fő célkitűzése.

Elkészítettük a hála kezeket, ahol saját kis kezecskéikbe rajzolták bele miért hálásak ők. Gyermeki őszinteséggel jelenítették meg azokat a dolgokat, eseményeket, amik az ő számukra fontosak. (Hálásak: a családért, az anyukájukéért, a gondoskodásért, a házi kedvencekéért… stb.)

A hálakő jelentése, ha kezedbe fogod, eltölt a boldogság hála érzése. Mi az osztállyal nem hála követ, hanem hála pálcát készítettünk, ami elfér a tolltartóban, és bármikor elővehetik, ha szükségét érzik. Pici kis elsőseink úgy őrzik, mint az igazi kincset.

Testnevelés órákon relaxációs és meditációs gyakorlatok végeztünk. A relaxációnak aktív mozgásalapú módszerei kiválóan alkalmasak arra, lehető legkedvezőbb lelkiállapotot eredményeznek.

Szeptember 21. a Hála napját is megünnepeltük. Szeretet szívet készítettek a gyerekek azok számára, akik számukra a legfontosabbak.

Ez a hónap megtanította nekünk és tanulóinknak is azt, teljes szívből tudjunk örülni annak, amink van és legyünk nagyon hálásak érte. „Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”