HírekÚTMUTATÓ AZ ÚJ LAPTOPOKHOZ

2023.11.15, 14:31

Tisztelt Szülők!

Az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 projekt keretében megérkeztek a 7. évfolyamosok számára (48 db) és az iskola használatára (15 db) a HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11 laptopok.

A József Attila Általános Iskola digitális fejlődése ezzel nem áll meg. 2024 tavaszán az 5. és 6. osztályos diákjaink szintén megkapják ingyenesen az új laptopokat. Így az informatikai eszköz minden gyermek számára biztosított lesz, mely segíti a tanulást. Ezen kívül tanórán is építeni fogunk a projekt keretén belül kapott laptopokra.

A laptop műszaki adatai a következő linken találhatók: https://www.hp.com/hu-hu/products/laptops/product-details/2101723344

A laptop üzembehelyezési útmutatóját itt érik el: Üzembehelyezési útmutató letöltése

A jogtiszta szoftver igényléséhez itt találnak útmutatót: Jogtiszta szoftver útmutatójának letöltése


MÁRTON NAPI LIBAŐRÜLET ISKOLÁNKBAN

2023.11.11, 21:31

A néphagyomány szerint Márton napján zárulnak le az éves gazdasági munkák, és elkezdődik a természet téli pihenésének időszaka. E napon vágták le először a tömött libákat, és ezután kezdődött a karácsony előtti negyven napos böjt. De a gazdag falatozás Márton napján még megengedett.

Mivel nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék a néphagyományokat és ezek ne merüljenek feledésbe, a diákönkormányzatos lányokkal pénteken hajnalban már a suli aulájában készülődtünk és szorgosan kentük a finomabbnál finomabb libazsíros, lilahagymás kenyeret, hozzá ízletes teát főztünk. Az ötlet nagyon jól sikerült, hiszen ennek a finomságnak óriási sikere volt. Alig győztük a kígyózó sorokat kiszolgálni. Jó hangulatban elfogyasztottuk ezt a fenséges lakomát; egy baj volt, kevés volt… VigyorVigyorVigyor

Szent Márton áldása terjedjen fejünkre,

Öröm és jókedv szálljon Mindenkire!

Csakis a József Attila Suli közepire!!!!

 

 


Egészség és Környezetvédelmi hetek

2023.11.11, 08:01

Iskolánkban. az elmúlt hetekben zajlottak az Egészség és Környezetvédelmi hetek programjai.

Mozgalmas élményekkel, alkotásokkal, kóstolással, versenyekkel teltek a napok.

A versenyek eredményhirdetésére, jutalmak átadására pénteken került sor. Diákjaink használt elem gyűjtő, Környezetvédelmi vetélkedő, Újraélesztő, rajz versenyeken vettek részt.

Alsó és felső tagozatban is egészséges ételeket készítettek és kóstoltak.

Gyönyörű, szebbnél szebb ajtódíszeket, termésekből készült kompozíciókat barkácsoltak. Újrahasznosították a kidobásra szánt különféle anyagokat, melyekből fantasztikus játékok, díszek, kollázsok születtek újjá.

Köszönjük kollegáink, diákjaink és szüleik aktivitását!

 


Pályaorientációs napon a 3.a osztály

2023.11.07, 12:59

A 3.a osztály a pályaorientációs napon a berettyóújfalui Mentőállomás munkájába és eszközparkjába nyerhetett betekintést és nagy örömükre egy igazi mentőautóval is megismerkedhettek a gyerekek.

 


PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A NYOLCADIKOSAINKNAK- helyünkbe jöttek a középiskolák

2023.11.06, 19:21

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is meghívtuk  a megyéből azokat a középiskolákat, amelyik iránt végzős diákjaink érdeklődnek. Hálásan köszönjük, hogy 2023. október 27-én több középiskola is elfogadta a meghívásunkat és népszerűsítették intézményüket: intézményvezető, intézményvezető-helyettes, középiskolai tanár, oktató ismertette meg iskolájának jellegzetességeit, illetve volt, hogy egykori diákjaink mutatták be jelenlegi középiskolájukat diákszemmel!

Sok új ismeretet kaptak nyolcadikosaink és bízunk benne, hogy megkönnyíti számukra a döntést, hogy melyik középiskolát válasszák majd a felvételi eljárás során.

Köszönjük, hogy a következő középiskolák részvételét:

Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum

Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

Tóth Árpád Gimnázium Debrecen

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma

Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és Kollégium

Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

Debreceni Ady Endre Gimnázium

Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum

Debreceni SZC Vegyipari Technikum

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma

 


Asztalos József, megyénk elismert kosártrénere

2023.11.02, 22:01

Asztalos József, megyénk legendás kosártrénere iskolánkban a „Környezet- és egészségvédelmi napok” keretén belül az alsó tagozatos osztályainkban testnevelés órákon a kosárlabdázást népszerűsítette.

A kosárlabdázás során megtanulnak a gyerekek koordinálni labdával és labda nélkül, valamint a  törzsmunkájuk is sokat fejlődik. A tornatermeinkben pattogtak a narancssárga labdák diákjaink kezei alatt. Bízunk benne, hogy többen is megszeretik ezt a labdajátékot!

Hálásan köszönjük Asztalos József óráit!

 


5.a osztály pályaorientációs napja

2023.11.02, 21:59

A 2023. október 27-ei pályaorientációs nap keretében iskolánk 5.a osztályos tanulói osztályfőnökükkel, Kiss Tamással,(aki önkormányzati képviselői is) a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatalba látogattak, ahol Muraközi István polgármester úr vezette körbe a csapatot.

 A tanulók kérdéseket tehettek fel városunk vezetőjének és szavazhattak is az ülésteremben.

 Köszönjük a lehetőséget és a szeretetteljes fogadtatást!

 

 


CÉGÉNYDÁNYÁD

2023.11.02, 14:29

Egy aprócska ékszerdoboz a Szamos folyó jobb partján, a Szatmári-síkságon. Egy hely, ami felfedezésre késztetett 23 kisdiákot kísérőikkel együtt, hogy a tavalyi tanítási évben, a 2. évfolyamban elnyert, szorgalmukért cserébe kapott ajándékutalványt ide használhassák fel. A 3.a osztály egy gyönyörű őszi napon gondolt tehát egy nagyot és tanulmányi kirándulás keretén belül ellátogatott a 100 holdas parkkal rendelkező Kölcsey-Kende kúriába, ahol betekintést nyerhetett a Kende család történetébe, valamint a Kölcsey és a Kende család kapcsolatába. A gyerekek megismerkedtek a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájával, valamint a védett területekről is sok információval lettek gazdagabbak. A felfedezést egy izgalmas sötétszoba zárta.

A kúriával való megismerkedés után hatalmas sétát tettek az angolkertben, mely országos védettségű természeti érték. A gondosan tervezett kertbe a kastély ura főként platánt, amerikai kőrist, ezüst hársat, vérbükköt ültetett, melyet később unokája, a hasonló nevű Kende Zsigmond még tűlevelűek ültetésével egészített ki. A gyerekek átölelhették az épület mögött található, több mint 160 éves juharlevelű platánt, mely háromtörzsű és 25 m magas. Lombkoronája 40 m -re terül szét, törzsmérete eléri a 690 cm-t is. Hosszan kinyúló ágait alá kellett támasztani, nehogy letörjenek.

A felfedezés itt még nem ért véget, mert ezt követően a kis csapat elsétált a Cégénydányádi Lovasudvar és Állatsimogatóba, ahol szamarat, kecskéket, kis bivalyokat, nyuszikat, kacsákat, malacot és lámát etethettek, simogathattak.

A kis felfedezők élményekkel és pizzával megtelve tértek végül haza csütörtökön este.

 


Pályaorientációs nap: 1.a

2023.11.01, 16:17

Az idő nem volt a  legkegyesebb hozzánk, de útra keltünk és elindultunk a Sinka István városi könyvtárba.

Margó néni bevezetett bennünket a  birodalmába, megismertette velünk a  könyvtárosok munkáját.

Ki próbálhattuk mi is a  pecsételést, és a  könyv leolvasását. Körbe jártuk a könyvtárat, még a  „titkos helyekre” is bemehettünk.

A maci kiállítást is megnéztük, magukhoz ölelhették a kis és nagy mackókat a gyerekek. Sok érdekes dolgot tudtunk meg az igazi és a  mesebeli macikról a játékok során.

Ahogy visszaértünk az iskolába Kata apukája és egy kedves kollegája a börtön kórház dolgozóinak munkáját mutatták be nekünk. Igazán élményszerűen és érdekesen mutatták be hivatásukat. Sok mindent szemléltettek. A megszerzett ismeretekről „zsákba macska” játék során adtak számot a  gyerekek.

Nagyon tartalmas, élményekkel teli napot töltünk együtt. Köszönjük szépen mindenkinek!