HírekMesetúra a könyvtárban

2024.03.19, 21:58

A József Attila hét programjai között a 3. és 4. osztály április 12-én délelőtt a könyvtárban járt, ahol mesetúrán vettek részt a gyerekek. Margó néninek köszönhető igazán élménydús, izgalmas program volt. Kis csapatokban dolgoztak, minden csapat tarisznyát ragadott, és bejárták a könyvtár minden zegét-zugát, hogy megtalálják az elrejtett megoldásokat és kis kincseket.

Nagyon jól érezte magát mindenki, köszönjük szépen Margó néninek!


"Képzelet varázspálca" rajzpályázat

2024.03.19, 21:33

A Tankerület által támogatott nagyrábéi XIV. "Képzelet varázspálca" rajzpályázatra iskolánkból is sok szép rajzot küldtek a gyerekek.

Idén az elsősök közül 1. helyezett lett Kari Sándor az 1.b osztályból, Izrael Anna 2.b osztályos tanulónk 2. helyezett lett a másodikos gyerekek közül, negyedikes gyermekek rajzai közül pedig Lévai Boglárka 4.a osztályos tanulónk szintén az 1. helyezést érte el.

Gratulálunk a szép eredményekhez a gyerekeknek és pedagógusainak!


A Kézilabda III. korcsoport lány Országos Selejtező

2024.03.19, 21:05

A Kézilabda III. korcsoport lány Országos Selejtezőn iskolánk diákjainak sajnos nem sikerült tovább jutni.

2 mérkőzés alapján a hazai jobbnak bizonyult.

Nagyot küzdöttek a lányok.

Csapattagok: Daróczi Emma, Gáti Janka, Kovács Liliána, Mansour Katrina, Méhes Annamária, Nemes Csenge, Pap Sztella, Simon Laura, Tóth Lotti, Varga Lili, Vida Lara.

Szeretettel gratulálunk a szép eredményért!


A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja

2024.03.19, 20:30

2001 óta minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Ezen szomorú alkalom kapcsán iskolánk részt vett a Zsinagóga Kultúrtér épületében tartott színvonalas megemlékezésen, ahol városunk 8. osztályos diákjai is szerepeltek.

Köszönjük Ékes Johanna, Frank Debóra 8., illetve Lakatos Lia 6. osztályos tanulók közreműködését. A lányok segítségével megemlékeztünk Miliczer Júlia (Miklós Jutka), berettyóújfalui származású költőnőről és fotográfusról is.

Felkészítő pedagógus: Cseke Szilvia

Nyolcadik osztályosaink nevében köszönjük városunk felkérését. Megtisztelő és megható volt ezen a megemlékezésen részt venni közönségként és szereplőként is.

Az emberi létezés és kultúra alapja az emlékezet. Akinek nincs emlékezete, nem él, mert maga az emlékezet az élet:

Minden gyermeked közt

A legjobban szeress.

Meleg két karodból

Soha el ne eressz.

Anyám, szeress engem,

Anyám, szeress!”

 (Miklós Jutka)

    


Vármegyei döntős a BIHARI BETYÁROK csapatunk

2024.03.19, 20:00

Idei évben is részt vesz iskolánkból csapat az „Értékes Hajdú-Bihar - Vármegyénk kincsei” elnevezésű versenyben.

Az általános iskolás korcsoportban a középdöntőbe jutott 25 csapatból összesen 8 négy fős formáció jutott tovább a verseny döntőjébe, ahol korosztályonként már személyesen folytatódik majd a küzdelem 2024. április 22-én Debrecenben a Vármegyeházán.

Szeretettel gratulálunk a csapattagoknak (Frank Hanna, Szőllősi Loretta, Nagy Zsombor László és Müller Bálint 7.a osztály) és felkészítőjüknek, Körtvélyesiné Bokross Eszternek.

Óriási dolog, hogy idén is bejutott csapatunk a döntőbe, ezzel képviselik a gyerekek iskolánkat, városunkat. Eredményes felkészülést kívánunk!

 


ÁPRILISI ISKOLAKÓSTOLGATÓ

2024.03.19, 19:30

2024. április 10-én került sor a 2023/2024-es tanévben az utolsó iskolakóstolgató foglalkozásunkra.

Hálásan köszönjük mindazoknak a szülőknek, óvodásoknak, hogy ellátogattak hozzánk a tanév során iskolakóstolgató foglalkozásaink valamelyikére. Bízunk benne, hogy azt a szeretetet, odafigyelést, mellyel pedagógusaink körülveszik tanulóinkat az ovis gyermekek is megtapasztalták, jó érezték magukat iskolánkban.

Az idei tanév áprilisi iskolakóstolgatóján Kurtán Mónika főigazgató köszöntése és tájékoztatása után az 1.b osztályos tanulók ARANY LACINAK című előadását tekinthették meg a megjelent nagycsoportos óvodások és szüleik. Az előadást betanította Kocsisné Jován Ildikó tanítónő, mely nagyon tetszett minden jelenlevőnek; a felkészülés során játszva tanultak a kis elsőseink.

Ezen az utolsó tavaszváró iskolakóstolgatónkon a zene állt a középpontban: énekeltek, dobot készítettek, népi hangszereket próbáltak ki az óvodások Némethné Kiss Marietta és Borsos Borbála tanítónőkkel.

Hálásan köszönjük a leendő első osztályos tanítónénik (Brandtnerné Varró Andrea, Puskárné Sós Gabriella, Kissné Varga Katalin, Nagyné Tóth Julianna) mellett az iskolakóstolgató foglakozások megvalósításaiban részt vevő kollégák erejét, idejét, a sok-sok ötletelést, a plakáttervezést, amely megelőzte a foglalkozásokat :igazi csapatmunka volt! Vigyor

Az iskolai beiratkozásra idén 2024. április 18-19-én kerül sor az általános iskolánkban!

Bízunk abban, hogy idén is sokan választják intézményünket! Vigyor


Kezdetét vette iskolánkban a József Attila-hét

2024.03.19, 18:34

Minden évben változatos programokkal emlékezünk meg a magyar költészet napjáról. Idén is így tettünk, teszünk. Az ünnepi megnyitó kapcsán a gyerekek nagyobb társaiktól örömmel hallgatták József Attila és Radnóti Miklós híres verseit, valamint azt, hogy ilyenkor a teljes magyar költészeti örökség előtt rójuk le tiszteletünket.

A megnyitó után a már hagyománnyá vált „Költészet Napi Futás” következett, melyen iskolánk minden tanulója részt vett, pedagógusaik kíséretében. Az elkövetkezendő napokban pedig igyekszünk minden tanulónak, kicsinek és nagynak is élményszerű programokat biztosítani, ahol észrevétlenül tanulhatnak, és megtapasztalhatják, hogy a vers, a kultúra lelkünk legnagyobb tápláléka.


„Mesél a Sárrét”

2024.03.19, 17:44

Rendkívüli sikerekkel tértek haza iskolánk tanulói a tavaszi szünet első napján Püspökladányból, ahol megyei népmesemondó versenyen vettek részt. Annál is inkább büszkék vagyunk tanulóinkra, hiszen minden idők legtöbb nevezőjével (25 intézmény 130 tanulója) versenyezhettünk ezen a rangos eseményen.

Kari Sándor 1.b- különdíjat kapott, felkészítő pedagógusa: Kocsisné Jován Ildikó

Mező Dorina 2.a- I. helyezett, felkészítő pedagógusa: Brandtnerné Varró Andrea

Kiss Csongor 2.b- III. helyezés, felkészítő pedagógusa: Kissné Varga Katalin

Nagy Máté Gyula 3.a- II. helyezés, felkészítő pedagógusa: Bereckiné Szabó Veronika

Ványi Zsófia, Frank Rebeka 4.a- oklevél jutalomban részesültek, felkészítő pedagógus: Magyar Emese

László Nóra 5.a- oklevél jutalomban részesült, felkészítő pedagógusa: Oláh Karola

Zákány Bella 5.b- I. helyezés, felkészítő pedagógusa: Kiss Tamás

Csávás Dávid 6.a- I. helyezés, felkészítő pedagógusa: Cseke Szilvia

Szeretettel gratulálunk Gyerekek, további sok sikert kívánunk!

       


TANKERÜLETI SZAKMAI NAP ISKOLÁNKBAN

2024.03.19, 16:43

Hagyj fel azzal, hogy valaki mástól várod a boldogságodat! Ne várj arra, hogy virágokat kapj, Isten adott neked magokat, ültesd el őket, és neveld fel a saját virágaidat.

 

A Berettyóújfalui Tankerület Központ 2024. április 8-án Szakmai Napot szervezett a tankerület pedagógusai számára. Iskolánkban Vargáné Hari Krisztina a boldogságóra programját mutatta be a tankerület általános iskoláiból érkező pedagógusoknak, hiszen ő iskolánkban rendszeresen tart boldogságórákat.

 A program immár 5 éve sikeresen zajlik iskolánkban, látjuk a pozitív hatásait a gyerekeken, ezért ezeket a jó gyakorlatokat akartuk megosztani a kollégákkal előadás majd pedig interaktív játékok és feladatok segítségével. Iskolánk Boldog Iskola címmel is rendelkezik.

Iskolánk többet szeretne nyújtani tanulóinknak, azt szeretnénk, hogy életükben minél több szeretet, barátság és nemes cselekedet legyen.  Azt akarjuk, hogy lelkesek legyenek a  tanulásban, képesek legyenek szembeszállni a  kihívásokkal, hogy gyermekeink HÁLÁSAK legyenek.

Nem azok a legboldogabb emberek, akik mindenből a legjobbat kapják, hanem azok, akik mindenből a legjobbat hozzák ki. Képes lennél mindenért hálás lenni, ami csak történik veled? Képes lennél szeretni minden egyes váratlan fordulatot? A boldogság megtalálása nem az életed megváltoztatása, hanem az élethez való hozzáállásod megváltoztatása. Ez a boldogság és végtelen öröm receptje.

JOBB VELETEK A VILÁG!

Hálásan köszönjük Vargáné Hari Krisztina kolléganőnknek a csodás bemutatót és reméljük, hogy akik ellátogattak hozzánk pozitív élménnyel gazdagodtak, sok „jó gyakorlatot” sajátítottak el!

      


DOBOGÓSOK A MEGYEI ANGOL NYELVI VERSENYEN

2024.03.19, 16:23

A debreceni Dózsa György Általános Iskola „80 nap alatt a Föld körül” címmel rendezte meg a vármegye 5-6. évfolyamos diákjai számára kompetencia alapú angol nyelvi versenyét. A közel 40, neves megyei általános iskolából érkező csoportok közül iskolánk „From Bombay to Calcutta” nevű  csapata -  KAZAI FANNI, SIMON LAURA ÉS ZÁKÁNY NÓRA részvételével - 3. helyezést ért el.  Szeretettel gratulálunk!