HírekJégen a 7b!

2023.12.11, 14:06

Egy igazán jó hangulatú délutánt töltött együtt az osztály.
A jégpályán volt hatalmas kergetőzés, óriási esések nagy nevetések.
 


MIKULÁSOZÁS A RETROBAN

2023.12.08, 22:00

Iskolánk 6. b osztálya egy jó hangulatú bowlingozással kapcsolta össze a Mikulás ünnepséget. Jókedvűen és ügyesen gurítottunk, nagyon jól éreztük magunkat. Itt adtuk át az egymásnak készített kis meglepiket is. Hamburgert ettünk sült krumplival, finom sütikkel. Szuper kis délután volt.

A 6.b és Szilvi néni 

 


Fellobbant a második is….

2023.12.08, 14:24

A József Attila Általános Iskola összetartó közössége az ünnepélyes gyertyagyújtással hétről-hétre közös élményként, együtt éli meg a karácsonyra készülődés lélekmelengető varázsát, hogy mindannyiunk szívébe költözhessen az ünnep, a kis Jézus megszületése!

Ezen a pénteken a 3. és 7. évfolyamos diákok kapták azt a megtisztelő szerepet, hogy ünneplőbe öltöztessék kicsik és nagyok szívét. Az ünnepség Körtvélyesi Ádám trombita előadásával vette kezdetét. Ezt követően Sass Edit Dóra és Szabó Sára 7. b osztályos tanulók kedves adventi gondolatait hallgathattuk meg. Verssel kedveskedtek diáktársaiknak és a pedagógusoknak: Sólyom Anett  3.a osztályos és Kerezsi Lilla 3.b osztályos tanulóink. Hangszerrel színesítette a reggelünket: Barabás Dóra, Körtvélyesi Ádám, Nagy Máté Gyula 3.a osztályos, valamint Csamangó Zoltán, Nagy Zsombor László 7.a osztályos tanulók. Végül - immár hagyományként - közös énekléssel zártuk ezt az ismét igazán meghittre és hangulatosra sikerült reggelt is.

 


Kosárlabda diákolimpia

2023.12.08, 08:49

Iskolánk kosárlabda csapatával december 6-án Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnáziumban megrendezett kosárlabda diákolimpián vettünk részt. Három lány és egy fiú csapattal érkeztünk a megmérettetésre.

A gyerekek derekasan helyt álltak, hiszen több csapattal mérték össze a tudásukat.

Remekül éreztük magunkat,  és a télapó aznap az ajándékon és az édességen kívül még egy bronz érmet is hozott nekünk.

 


Siker a nemzetközi angol nyelvi versenyen

2023.12.07, 10:31

Tízből tíz tanulónk ért el jelentős eredményt a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola által megrendezett nemzetközi angol nyelvi versenyen.

5.osztály

Mansour Katrina 2.hely

Zákány Bella 4.hely

Halics Hanna 7.hely

6.osztály

Bundik Ádám 6.hely

Kazai Fanni 11.hely

7.osztály

Szőllősi Loretta 2.hely

8.osztály

Molnár Tünde 1.hely

Kocsis Lóránt 3.hely

Briczky Balázs 4.hely

Domokos Zalán 9.hely

A szép eredményekhez szeretettel gratulálunk!

  


MIKULÁS a József Attilában

2023.12.06, 22:34

Nálunk a világon minden gyerek jó gyerek, nem kell kiérdemelni az ajándékot, a szeretetet, a figyelmet, a jó dolgokat. "Alanyi" jogon jár.

Meglátogatott bennünket a Mikulás és elhalmozott ajándékaival. Küldhettünk szaloncukrot is barátainknak, játszótársainknak,  szeretett tanárainknak.

 


Meggyújtottuk az első gyertyát

2023.12.04, 10:19

Meghitt hangulatot varázsoltunk aulánkban, ahol pénteken meggyújtottuk az adventi koszorú első gyertyáját. Cséki Emma, Frank Debóra nyolcadikos osztályos tanulóink nyitották meg kis ünnepségünket, akik meséltek a kisebbeknek az adventről, a koszorúról és a karácsonyi jelképekről. Majd Ványi Zsófia és Komádi Noémi negyedik osztályos tanulóink gyönyörű szavalatát hallgattuk meg. A zeneszó sem maradt el, hiszen Kari Lilla csodálatos fuvolajátéka után az egész iskola közös éneklése zárta ezt a hangulatos reggelt.

 


LÁZÁR ERVIN PROGRAM- Mese, mese, meskete

2023.12.01, 10:29

Iskolánk másodikos, harmadikos és negyedikes tanulói a Bürkös zenekar és a Nyíregyházi Tánctanoda előadásában a Mese, mese, meskete… - „Kalandos utazás a magyar néptánc, népzene és népi ének világában” című előadást tekinthették meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

A műsorban érintett területek táncai: Gyimes, Mezőség, Kalotaszeg, Gömör, Nagykálló (Nyírség), Somogy, Rábaköz.

Nagy élmény volt ez a gyerekeknek, köszönjük a lehetőséget!

 


LÁZÁR ERVIN PROGRAM -Tabán Néptánc Egyesület – Rendhagyó néptánc óra ötödikeseinknek

2023.11.30, 14:02

2023. november 20-án iskolánkban a Tabán Néptánc Egyesület tartott rendhagyó néptánc órát ötödikes diákjainknak.

Az óra narrátora Farkas Tamás, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, állami

kitüntetett táncos, koreográfus, néptánc pedagógus, folklórgyűjtő volt. A műsor

résztvevői:  László Richárd, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója, Ezüstpitykés

Táncos, a Tabán Táncegyüttes szólótáncosa valamint Hetényiné Kepka Sára diplomás táncos- és próba vezető, a Tabán Táncegyüttes szólótáncosa. A műsor zenei részét a Talléros Népzenei Együttes

szolgáltatta, melynek tagja a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatója.