HírekKarácsonyi műsor 2023

2023.12.21, 11:43

2023. december 20-án délután 2 órától karácsonyi ünnepséget tartottunk iskolánk alsós tanulóinak. Csodás karácsonyi versekkel, dalokkal, hangszeres előadásokkal öltöztettük ünneplőbe a szívünket. A fellépők után közösen énekeltünk két dalt. Zengett az egész terem, szívet melengető volt hallgatni a több száz kisgyermek hangját.

Köszönjük szépen minden szereplőnek, hogy előadásukkal igazi karácsonyi hangulatot teremthettünk!

Az ünnepségen készült képekkel kívánunk mindenkinek áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

 


Adventi szavalóverseny harmadik fordulója

2023.12.21, 11:11

December 19-én került megrendezésre iskolánkban az adventi szavalóverseny harmadik és egyben utolsó fordulója. Méltó lezárása volt ez az adventi hetek programsorozatainak, hiszen 35 kicsi elsős és másodikos diákunk meghitt, ünnepre hangoló, szeretetet és békét árasztó szavalatait hallhattuk ezen a délutánon.

 

Helyezések:

1.osztály:

I. Kari Sándor   

II. hely: Botos Dóra

III. hely: Bondár Jázmin

Különdíjasok:

Munkácsy Kata

Bojtor Boglárka

Nagy Fanni

2.osztály:

I. Vas József

II.Csősz Ádám

III. Szakállas Nóra

Különdíjasok:

Patyán Gergő

Hajzer András

Rácz Attila Dominik

 


Adventi énekverseny 2023

2023.12.20, 09:56

Az ünnepi hangolódás jegyében került sor iskolánkban az Adventi énekversenyre.

Nagyon sok énekelni szerető, bátor gyerek jelentkezett és melengette szívünket a karácsonyi dallamokkal.

Eredmények:

1. osztály :

1. Virág Hanna

2. Sorbán Sára 

3. Nagy Sára- Ványi Marcell

Különdíj: Kari Sándor-Gut Levente

2. osztály:

1. Puskár Dorka

2. Tóth Fanni

3. Vas József

3.osztály:

1. Simon Petra

     Nagy Máté Gyula

2. Németh Boglárka Nóra

3. Béke Zoé

4. osztály

1.Frank Rebeka

   Botos Hanna-Vanyi Zsófia

2. Daróczi Patrícia

5. osztály

1.Nagy Dóra

    Frank Lídia-Nagy Dóra

2. Mansour Katrina- Fábián Annabella

7. osztály

1. Gál Bodza

    Nagy Zsombor

 


Csodaszép óvodás rajzok

2023.12.19, 13:45

Az „Őszi természet” elnevezésű rajzpályázatra ebben a tanévben minden eddiginél több rajz, összesen 130 darab érkezett iskolánkba. A legjobb 43 alkotót jutalmaztuk. A rajzok a Székhely Óvodából, a Gyermekkert Óvodából, a Széchenyi Óvodából, a Mezőpeterdi Óvodából, az Eszterlánc Óvodából, a Szivárvány Református Óvodából, a Rákóczi Tagóvodából, a Váncsodi Mesevilág Óvodából, a Bakonszegi Zöldliget Óvodából és az Igazgyöngy Alapítványtól érkeztek!

Köszönjük a szép alkotásokat!  Öröm látni a gyermekek és szüleik boldogságát!

 „ A kreativitás nem végleges! Minél többet használod, annál több lesz belőle! ”

 


Múzeumpedagógiai foglalkozáson a nyolcadikosok Debrecenben

2023.12.19, 07:09

December 8-án nyolcadik osztályos tanulók részt vettek  a Debreceni Református Kollégium múzeumpedagógiai foglalkozásán. A tanulók két csoportban egy, a kollégiumban elkövetett bűntény elkövetőjét derítették fel. A diákok a nyomozás végén, kiderítették, hogy az elkövető Csokonai Vitéz Mihály volt. Ezt követően megtekintették a híres könyvtárat, majd pedig a debreceni karácsonyi vásárban sétált a csoport.

Köszönjük Varga Mátyás történelem szakos pedagógusnak a szervezést, Müllerné Schmidt Andreának és Szilágyi-Baranyai Editnek a kíséretet.

 


Fellobbant a harmadik is…

2023.12.15, 14:17

 December 15-én, pénteken, immáron a harmadik adventi gyertyagyújtáson, a 2. és 6.évfolyamos diákok öltöztették ünneplőbe szívünket. Az ünnepség Kazai Fanni előadásával vette kezdetét, aki Ady Endre: Karácsony című versét szavalta el. Ezt követően Frank Naomi csodálatos fuvolajátéka csendült fel. A 2.évfolyamosok Zelk Zoltán: Téli fák című versét közösen adták elő. Tóth Luca és Frank Naomi gyönyörű dallal kedveskedtek nekünk.

Végül-immár hagyományként – közös énekléssel zártuk ezt az ismét igazán meghittre és hangulatosra sikerült reggelt is.

 


Adventi szavalóverseny nagycsoportos óvodásoknak

2023.12.15, 13:30

2023. december 14-én iskolánk könyvtárában 14 ügyes, bátor óvodás szavalata tette meghitté az adventi délutánt. A zsűrit Tóth Klára és Hegymegi Enikő óvodavezetők mellett Vezendiné Borbély Margit Tündérkönyvtáros-díjjal kitüntetett könyvtáros és Kurtán Mónika iskolaigazgató alkotta. Hálásan köszönjük a zsűritagoknak a munkáját, kedvességét!

A csodaszép szavalatok után – amíg a zsűri értékelt- szeretetvendégség következett, majd pedig  Magyar Emese és Némethné Kiss Marietta ének szakos kolléganők éneklésre és hangszerek kipróbálására invitálták a gyereksereget: zengett a könyvtár az óvodások énekhangjától.

Az eredményhirdetés során Baczó Balázs, Szilágyi Sára, Markovics Noémi, Körtvélyesi Eszter, Nagy Kristóf József, Balogh Dénes, Lakatos Kíra Zsófia, Berecki Panni, Németh Attila, Gál Maja, Gyetvai Hanna, Tóth Nadin, Gersényi Sára és Nádházi Blanka óvodások  arany vagy ezüst minősítésű oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át!

Hálásan köszönjük a felkészítők munkáját! Nagy szeretettel gratulálunk minden szavaló óvodásnak!

Áldott adventet kívánunk Mindenkinek!

 


GRINCS (ami nincs?)

2023.12.15, 08:52

2023. december 11-én több mint száz 3-4-5. osztályos tanulóval utaztunk Debrecenbe az ODEON Színház GRINCS (ami nincs? ) című előadásra. A belépéskor a Mikulás és két manója várt bennünket, akikkel a felvonások közötti szünetben fotózkodni lehetett. Az előadás gyönyörű volt, csodás díszlettel, jelmezekkel. A színészek igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak, ahol a szeretet, az egymás elfogadása, a megbocsájtás volt a középpontban. A szívhez szóló dalokat a gyerekek nagy tapssal, ovációval jutalmazták.

 


Karácsonyfa 2023

2023.12.14, 22:33

Ünnepi pompában tündököl az alsós diákjaink által készített díszeknek köszönhetően a Berettyó Tüzép által iskolánknak ajándékozott csodaszép fenyőfa!


Mi már hangolódunk…

2023.12.12, 20:16

December 12-én került megrendezésre iskolánkban a már hagyománynak számító adventi szavalóversenyek „első felvonása”, ahol a 3-6. osztályos tanulóink mutathatták meg a líra, és a versek iránt érzett szeretetüket. Adventi, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó művekkel készülhettek diákjaink. Kis rendezvényünk célja a várakozás megélése, az ünnepre való készülődés, a közös együttlét volt. A finom illatú ünnepi tea és szaloncukor igazi karácsonyi hangulatot varázsolt az amúgy is ünnepi díszbe öltöztetett tanterembe. Mindenki nagyon ügyes volt, köszönjük az élményt Gyerekek!

Helyezések:

3. osztály:  I. Simon Petra, II. Varga Sára, III. Kerezsi Lilla és Körtvélyesi Ádám

4. osztály: I. Kari Lilla, II. Frank Rebeka, III. Ványi Zsófia

5-6. osztály: I. Szilágyi Ádám II. Kazai Fanni és Kádár Vivien, III. Frank Naomi

Zavarban van Szilvi néni, Tamás bácsi és DÖK-ös segítőink: Pinczés Emese, Pinczés Eszter Zavarban van