HírekSzép eredmények születtek a grundbirkózó diákolimpián

2024.01.22, 07:44

2024.január 19-én  rendezték meg a Kabos Endre Városi sportcsarnokban a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjét. A gyerekek nagy izgalommal várták az megmérettetést, a versenyt heteken át tartó felkészülés előzte meg A mérlegelés és sorsolás után, Muraközi István megnyitotta a versenyt, majd a Bajnóca néptánc együttes színvonalas műsorát nézhettük meg. A délelőtt folyamán 14 csapat küzdött meg egymással az érmekért. Egész délelőtt izgalmas mérkőzések folytak. A csapattársak harsány biztatással szurkoltak egymásnak.

I korcsoportos kicsi lányok és fiúk  megbirkóztak a feladattal. Nagyon izgalmas meccseket birkóztak és a nap végére ezüst érmet szereztek.

A csapat tagjai:

Lányok: Birizdó Zoé, Daróczi Gréta, Mező Tifani, Munkácsy Kata, Nemes Johanna, Szakállas Nóra,

Fiúk: Csősz Csaba, Hajzer András, László-Márki Károly, Mahfoud Antónia, Mihucza Benjamin, Mihucza Gomez Jose Maria, Nagy Máté Norbert, Pap Mátyás Attila, Simon Péter

II. korcsoportos fiúk A nap folyamán kemény és kiélezett meccseken bizonyítottak tanulóink, bronz érmet szereztek.

A csapat tagjai: Bíró Gergő, Fekete Kevin, Fényi Nimród, László-Márki Tamás, Munkácsy Zalán, Nagy Gergő, Nagy Umbertó, Nagy Máté Gyula, Rácz Péter, Sajó Imre, Veres Nándor

II korcsoportos kislányaink is igazi amazonként küzdöttek. Egy „hajszállal” maradtak le az ezüstéremről. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak fel bronzérmet szereztek.

A csapat tagjai: Buckó Hanna, Berecki Hédi, Ványi Zsófia, Daróczi Patrícia, Dorogi Patrícia, Kari Lilla, Lévai Boglárka, Nagy Valentina, Pethő Dana

Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Köszönjük szépen Berde Lászlónak a felkészítésben nyújtott segítséget, a Szülőknek pedig a  támogatást és a szurkolást!

„A küzdelem maga a győzelem!”

 


2023-as iskolakóstolgatóink

2023.12.29, 13:19

2023 szeptemberétől havi rendszerességgel iskolakóstolgató foglalkozásokat tartott iskolánk, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az iskolaválasztás előtt álló nagycsoportos óvodások szüleikkel együtt bepillantást nyerhettek az iskolánk életébe, megismerhették pedagógusainkat a négy iskolakóstolgató foglalkozáson! Ezen szerda délutáni foglalkozások mellett a már korábban oldalunkon közzétett „Őszi természet” elnevezésű rajzversenyre készíthettek rajzokat, illetve  az „Adventi szavalóversenyünkre” tanulhattak verset az ügyes óvodások! Tartalmas volt ez az időszak, melyről készítettünk egy kis összefoglalót! Fogadják sok szeretettel!

A 2024-es évben is nagy szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat kísérőikkel iskolakóstolgató foglalkozásinkra! 2024. január 24-én, szerdán tartjuk a következő alkalmunkat!

Nagyon boldog Új évet kíván a József Attila Általános Iskola tantestülete!

 


Karácsonyi DISCO

2023.12.22, 23:06

A régi hagyományokat felelevenítve a felsős tanulók nagy örömére december 19-én discot rendezett a DÖK. Diákönkormányzatos tanulóink szendvicsekkel, üdítőkkel és a tanárnénik által készített finom süteményekkel várták a bulizni vágyókat a büfében. A zenét Halics Attila szolgáltatta, akihez a gyerekek előzetesen leadhatták zenei kéréseiket. A gyerekek önfeledten szórakoztak, táncoltak felügyelet mellett.

A buli szuperül sikerült, a hangulat fergeteges volt. Várjuk a folytatást!

 


Bolhapiac a József Attilában

2023.12.22, 22:51

A szerdai napon lelkes árusok és érdeklődő vevők vették birtokba a suli folyosóit, auláját. Igazán sok értékes portéka cserélt gazdát. Voltak itt remek játékok, finomabbnál finomabb karácsonyi sütemények, helyszínen készített limonádé, ünnepi dekorációk, ékszerek, mindenféle érdekes apróság és zsákbamacska. A gyerekek nagy örömmel árulták portékáikat és vásároltak maguknak újakat.

 


"Öt ok, amiért érdemes nyelvet tanulni"

2023.12.22, 20:48

A novemberi nyelvi hét keretében szintén kiírásra került egy rajzpályázat,  "Öt ok, amiért érdemes nyelvet tanulni" címmel. Angolul és németül tanuló diákok egyaránt neveztek a versenyre.

1. helyezett: Gönczi Zsófia és Nagy Viktória (7.a). 2. helyezett: Molnár Tünde (8.b) és Frank Naomi (6.a). 3. helyezett: Szőllősi Loretta és Veszprémi Krisztina (7.a). Iliszi Bianka (5.a) Sólyom Ádám (6.a) és Polgár Viktória (7.a) különdíjban részesültek.

 


Álmaim karácsonyfája

2023.12.21, 20:33

Az adventi hetek keretében megrendezésre kerülő rajzpályázat témája "Álmaim karácsonyfája" volt, melyet 1-8. évfolyamon hirdettünk meg.

Szebbnél szebb rajzok készültek, nagyon ügyesek voltak a gyerekek minden osztályban.

A rajzverseny díjazottjai:

I. évfolyam : Virág Hanna, Papp Regina, Kari Sándor, Kobra Zsófia

II. évfolyam : Bíró Noémi, Tóth Fanni, Izrael Anna, Szakállas Nóra

III. évfolyam : Daróczi Attila, Nagy-Dózsa Mátyás, Adamcsik Boglárka, Berecki Hédi, Megyaszai Máté

IV. évfolyam : Lévai Boglárka, Dorogi Patrícia, Barizs Bettina, Frank Rebeka

V. évfolyam : Nagy Dóra, Iliszi Bianka, Balázsi Lotti, Halics Hanna

VI. évfolyam : Varga Lili, Góz Viktória, Pinczés Emese

VII. évfolyam : Nagy Viktória

VIII. évfolyam : Frank Debóra, Molnár Tünde, Miklovics Léna, Pálfi Anna

Mindenkinek szívből gratulálunk!

 


Minden gyertya ég az adventi koszorún…..

2023.12.21, 19:59

Dec 21-én az utolsó tanítási napon, összegyűltünk még egy közös ünneplésre.

Az ünnepi műsoron az 5.és az 1 osztályosok szerepeltek.

Halics Hanna és Zákány Bella kalimbán játszott.

Kádár Vivien elszavalta Aranyosi Ervin: Mi lenne ha karácsony versét.

Hodosi László kürtön eljátszotta az Ó szép fenyőt!

Ezután az első osztályosok versmondása következett. Majd közösen elénekelte az iskola a Kis karácsonyt, nagy karácsonyt. Végül fellobbant a szeretet lángja.

Mindenkinek boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

 


Angol verseny sikere

2023.12.21, 11:48

Az Arany János Gimnázium által rendezett angol online levelező versenyen iskolánk 8.osztályos csapata első helyezést ért el.
A csapat tagjai: Zsugovits Miklós, Kocsis Lóránt, Briczky Balázs
Szeretettel gratulálunk a kiváló eredményhez!