Hírek„Szép magyar beszéd”

2024.02.06, 20:55

Iskolánkat ismét népes kis csapat képviselte a „Szép Magyar Beszéd” városi és város környéki fordulóján, ahol 5-8. osztályig minden évfolyamból indítottunk tanulókat. Ezen az anyanyelvi és beszédművelő versenyen egy szabadon választott és egy kötelező (ismeretlen) szöveget kell tanulóinknak felolvasni, értően előadni. Nagyon szépen és eredményesen szerepeltünk, a sok munka és folyamatos készülés ismét meghozta gyümölcsét.

Emléklapot kaptak:

Nagy Ádám András, Nagy Dóra 5.b

Góz Viktória, Frank Naomi, Lakatos Lia, Jónás Döniz, Gáti Janka 6.a

Simon Laura 6.b

Szőllősi Loretta 7.a

Helyezést értek el:

           5-6. korosztály:

  1. helyezett: Zákány Bella Rozi 5.a
  2. helyezett: Demény Zsófia 5.a (felkészítő tanáruk Kiss Tamás)
  3. helyezett: Kádár Vivien 5.b (felkészítő tanár- Oláh Karola)

7-8. korosztály:

  1. helyezett: Nagy Zsombor László 7.a
  2. helyezett: Frank Debóra 8.a
  3. helyezett: Ékes Johanna 8.a (felkészítő tanáruk Cseke Szilvia)

Iskolánkat Nagy Zsombor László, 7.a osztályos tanuló fogja képviselni a III. regionális fordulón, ahol a Dunától keletre eső vármegyék tanulóival mérheti össze tudását Kisújszálláson, március végén.

Szeretettel gratulálunk tanulóinknak!!

 


4.Korcsoportos kézilabda diákolimpia

2024.02.05, 14:55

Kézilabda Diákolimpia Körzeti döntőn a lV. Korvsoportos lányok ismét az 1. helyet szerezték meg (Daróczi Emma, Ékes Johanna, Fent Mirjam, Gáti Janka, Méhes Annamária, Nagy Emese, Pap Sztella, Patyán Dóra, Tóth Lotti, Varga Lili) és a vármegyei döntőre jutottak tovább! A fiúk pedig 2.helyezettek lettek (Briczky Balázs, Csősz Zoltán, Daróczi Zoltán, Erdei Bence, Hoszpodár Péter, Incze Gergő, Kövesi Szabolcs, Müller Bálint Nagy Ádám, Nagy Zsombor, Nagy-Bíró Ádám, Nyújtó László, Patyán Balázs, Timkó Benett).
 
Szeretettel gratulálunk a szép teljesítményhez!


Bűvösvölgyi látogatás

2024.02.05, 09:30

Múlt héten iskolánk 5.b osztályos tanulói a debreceni Bűvösvölgybe látogattak. A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központ fő célja, hogy a 9-16 éves gyermekeket támogassa a média tudatos és biztonságos használatában. A modern stúdiótechnikai eszközökkel felszerelt központokban nagyjából 5-6 órát töltött el az osztály. Játékos formában, aktív alkotás közben tanulhatták meg, hogyan hat rájuk is a média. Kis csoportokban dolgozva megismerték, milyen döntéseken keresztül jön létre egy reklám, híradó, rádióműsor, film vagy egy magazincímlap. Emellett pedig az internetes veszélyekről is szó esett külön csoportos foglalkozások keretében.

A kirándulás sikerét Nagy Dóra 5.b osztályos tanuló élménybeszámoló fogalmazásából vett néhány sorral és egy kis videóval szemléltetnénk:

„Utoljára híradót készítettünk, amit nagyon élveztünk, mert beleképzelhettük magunkat egy igazi élő adásba. Én időjárás jelentő voltam. Ez idő alatt egy másik csoport reklámfilmet csinált egy csokiról.  Mindannyian nagyon élveztük. Sajnáltuk, hogy haza kellett menni, igazán maradtunk volna még. A hazafelé vezető úton egyáltalán nem volt csend. Mindenki mesélt a másiknak, hogy milyen jó volt, mit csinált és még estig sorolhatnám.  Remélem a ti osztályotok is el fog menni egyszer ide, s ugyan ilyen jól fogjátok ti is magatokat érezni, mint mi!”

 


2. és 4. HELY A KÖZÉPISKOLÁRA FEL! C. VETÉLKEDŐN

2024.01.29, 14:25

Iskolánkat mind a két nyolcadikos osztály képviselte a Bessenyei György Technikum Középiskolára fel! című vetélkedőjén, ahol kvízjáték, ügyességi feladatok, keresztrejtvény és ügyességi feladatok szerepeltek.

A 16 résztvevő csapat közül a 2. és 4. helyet szerezte meg két csapatunk. 2. helyezettek: Kobra Richárd, Nagy Maja, Pálfi Anna, Szűcs Lilien, Vadász Larissza. 4. helyezettek: Briczky Balázs, Kiss Ádám, Kocsis Lóránt, Técsi Ádám és Zsugovits Miklós.

Szeretettel gratulálunk diákjainknak!

 


Mézes délelőtt a 2-es iskolában

2024.01.26, 22:59

A Bihari Mézlovagrend négy képviselője idén is ellátogatott iskolánkba, hogy a több mint 200 alsós diákunknak bemutassák a méhek csodálatos élővilágát! A könyvtárunkban évfolyamonként nézhettek tanulóink csodás videókat, hallgathattak érdekes történeteket a méhekről, méhészkedésről és mézkészítésről, valamint kóstolhattak különböző finomabbnál finomabb mézeket!

Hálásan köszönjük a „lovagoknak”, hogy eljöttek az iskolánkba, népszerűsítették a mézfogyasztást. Köszönjük a diákjaink és pedagógusaink nevében az ajándékba kapott nagyon finom mézet!

 


Kézilabda körzeti döntő

2024.01.26, 14:00

1. helyezett: 3.korcsoportos lány.
2. helyezett: 3.korcsoportos fiú.


22 DIÁKUNK 27 ÉRMET NYERT AZ ÚSZÁS DIÁKOLIMPIA VÁROSI-KÖRZETI DÖNTŐJÉN

2024.01.25, 21:07

Iskolánk indította a városból a legtöbb tanulót az úszás diákolimpia városi-körzeti döntőjén. Tanulóink nagyon szépen helyt álltak, sok szép eredményeket értek el mell-, gyors- és hátúszásban is. Szüleikkel együtt mi is nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívből gratulálunk.

2 aranyat ért el Gáti Janka 6.A, Gut Gellért 4.A, és Tóth Zoltán 6.B.

Aranyérmes lett még Incze Ágnes 7.A, Sorbán Zsombor 5.B és Vincze Hanna 7.A.

2 ezüstöt szerzett Józsa Ákos 4.B és Tütös Alexandra 6.A.

Ezüstös lett még Fényi Nimród 4. A, Incze Ágnes 7.A, Kobra Tamás 5. B, Lévai Boglárka 4. A, Sólyom Ádám 6. A, Szebenyi Alex 2. B és Vincze Hanna 7. A.

2 bronzérmet szerzett Munkácsy Zalán 4.A és Zákány Bella 5.A.

Bronzérmet kapott még Demény Zsófia 5. A, Müller Bálint 7. A és Sorbán Zsombor 5. B.

Több negyedik- ötödik helyezettünk is lett: Demény Zsófia 5. A, Fent Zora 5. A, Fényi Nimród 4.A, Gut Benedek 6. B, Lévai Boglárka 4, A és Zsiga Zoárd 4. A.

Minden induló gyereknek köszönjük a lelkiismeretes részvételt és további sok sikert kívánunk a megyei fordulóra! Hajrá József Attilások, csak így tovább!

 


MEGEMLÉKEZÉS A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁRÓL

2024.01.23, 22:16

Iskolánkban – hagyományainkhoz híven – idén is megemlékeztünk az immár 201. születésnapját ünneplő Himnuszról, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó magyar kultúra napjáról. Rövid, de annál tartalmasabb műsorunk során felelevenítettük nemzeti imádságunk keletkezésének körülményeit, intézményünk 8 tanulója pedig a költemény 8 versszakát fűzte össze szavalatával egy kisfilmben. Az eseményt az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számának közös éneklése zárta, utalva a 15 milliós magyarság határokon átívelő összetartozására.
 
A műsorral kapcsolatos videók a lenti linkeken tekinthetőek meg.
 
A himnusz 8 versszakát szavaló diákok:
 
Közös éneklés az aulában:
 
 


Nyíregyházi Kosársuli Edzésközpont

2024.01.22, 09:13

Iskolánk tanulói újabb csodás sporteredményekkel gazdagították egyesületük - a DIFE - és iskolánk hírnevét.

Gratulálunk a csapatnak!

U11 Berettyóújfalu hírek
2024.01.20.
Nyíregyháza, Nyíregyházi Kosársuli Edzésközpont
 
Játékosok:
Szőke Tamara, Dávid Emma, Técsi Anna, Micskei Lívia, Micskei Hajnalka, Bíró Marcell, Bíró Gergő, Aranyi Ádám, Balázs Roland, Rácz-Pallás Ábel, Végh Balázs, Daróczi Attila
 
Máté József vezetőedző:
Első mérkőzésünket a NYÍKSE Tűzvirágok csapata ellen játszottuk. Jól felkészült, tiszta lány csapat volt ellenfelünk. Első sorunk kicsit bizonytalanabb volt, második sorunk nagy energiákat mozgósítava játszott az első félidőben. Második félidőben mindenki hozta a tőle elvárható játékot, néha még erőn felül is teljesített mindkét sorunk. Eredménye lett szerencsére ennek az intenzív játéknak, a mérkőzést sikerült megnyernünk.
 
A forduló döntőjében a Zsákoló Zsiráfok Záhony csapatával csapatunk össze. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mivel ellenfelünk jól felkészített csapat volt. Első sorunk felnőtt a feladathoz és mindkét negyedben amiben pályára léptek meglehetősen nagy akarattal kellő agresszióval, nagyon szép lepattanózással és kiváló védekezéssel lepte meg ellenfelünket. Második sorunkon látszott az első meccs, így kicsit tompábbak voltunk. A csapat szépen kiegyenlítve egymást megnyerte a forduló döntőjét.
 
Összességében nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel. Nagyon szép kosárlabdát játszottunk, nagyon szép egyéni és mégjobb csapatteljesítményt mutattunk.
 
Köszönjük a szülőknek, hogy elkísértek minket és biztatták a csapatot. Nagyon jó hangulatot varázsoltak nekünk. Öröm volt így kosárlabdázni.
 
Hajrá Berettyóújfalu!
Hajrá DIFE!