HírekKönyvtárlátogatás

2024.05.24, 07:19

Május 23-án délután a 3.b osztállyal a könyvtárban voltunk. A tanév kezdete óta rendszeresen, 4-6 hetente járunk az osztállyal a gyerekkönyvtárba, ahol Margó nénitől már megtanultuk hogyan kell használni a könyvtárat, mit hol találhatunk.

A gyerekek egyre nagyobb tapasztalattal mozognak a polcok között, örömmel mutatják meg milyen érdekes, vicces, izgalmas könyvre találtak rá. Hónapról hónapra elolvassák már a kölcsönzött könyveket.

A gyermekkönyvtár pedig egy igazi kis kuckó számukra.

Köszönjük szépen Margó néninek a sok segítséget!


Élmény,látvány,izgalom…

2024.05.23, 13:23

Szavak és érzések,melyek 50 harmadikos kisdiák szerda délutánját töltötték meg.

 

Több mint 3 órát volt lehetősége eltölteni a 3.a és 3.b osztálynak a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren egy spontán megszervezésre kerülő osztálykirándulás keretében. A program során végiggurultunk a kivilágított kifutópályán, de csak szigorúan azt követően, miután becsekkoltunk és leellenőrízték átvilágítással, hogy nincs nálunk repülőtérre nem illő tárgy. Megnéztük a légimentők bázisát, a repülőtér speciális földi kiszolgáló járműveit. Testközelből nézhettük meg 1 LUFTHANSA és 1 WIZZAIR utasszállító gép fel-és leszállását, mely során abban a hatalmas élményben is részesülhettünk, hogy a LUFTHANSA gép pilótája csokival kedveskedett az önfeledten kiabáló és integető, gépet csodáló gyerekeknek.

„A közösen átélt élmények jobban összekötnek minket, mint bármi más…”

     


BERETTYÓÚJFALU VÁROS JÓ TANULÓJA – JÓ SPORTOLÓJA-DÍJAT KAPOTT MÓZSIK BOGLÁRKA, 8.A OSZTÁLYOS TANULÓ

2024.05.23, 11:08

Mózsik Boglárka a Showtánc és Fitness sportágban szép eredményeket tudhat magáénak. Számtalan nemzetközi, országos és regionális versenyen ért el kimagasló helyezést. Kitartó, céltudatos, fegyelmezett sportoló, táncos és tanuló, melyre Berettyóújfalu városa, és iskolája, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola büszke lehet. Pályaorientációját, továbbtanulását meghatározta a sport, a tánc iránti szeretete. Legkiemelkedőbb sporteredményei:
2024
- IDF Dance Hungary Kvalifikációs Magyar Kupán Szerencsekerék formáció 1. hely – Home modern nagyformáció;
- Gyermekkori álmok Junior kiscsoport 3. hely – Sax Fitness kiscsoport 3. hely
- Fitness szóló junior kategóriában 7. hely. Ezzel egyéniben és csapatban is kvalifikáltatta magát a Pulai Világbajnokságra.
2023
- Zágrábi Világkupán Cselló Fitness szóló 2. hely
- Santa Claus Open Dance IDF Dance Hungary 2.helyezés
- Ritmuscsapatok Nemzetközi Akrobatikus Látványtáncok Őszi Bajnoksága 4.helyezés.
- Haloween Tiszavirág Tánckupa V. 4. helyezés.
- HBPF KID FITNESS verseny 1 helyezés
- A Nemzeti Táncszövetség országos versenyén arany minősítést szerzett a Szerencsekerék fantázia nevű junior fomációban. Ezen felül arany érem került a nyakába szólóban, Fitness youth kategóriában a Cselló fantázia nevű táncával. A két arany mellett egy ezüstérmet is szerzett a Safri fantázia nevű kiscsoportos tánccal.
- International Dance Open versenyén vett részt Szlovákiában, Kassán. Fitness szóló kategóriában Cselló fantázia nevű táncával 3.; a Junior formáció tagjaként a Szerencsekerék fantázia nevű tánccal 2.; Junior csoportban a Tűtőgép fantázia nevű tánccal 1. helyezést ért el.
2022
- Az ATFSZ SUPER FINTESS SHOW fitness versenyen szólóban a ''Cselló'' fantázianevű táncával 1.helyezést, a Safri Youth kiscsoportban 1. helyezést ért el.
- Az Év Tánca Dance Stage Nemzetközi Minősítő és Díjkiosztó Táncművészeti Versenyen szólóban kiemelt arany minősítést és a legjobb koreográfiáért különdíjat kapott.
- Ritmuscsapatok (Akrobatikus Látványtáncok) Őszi Országos Versenyén szóló kategóriában 2. helyezést és különdíjat, csapatban 2. helyet ért el. Ezzel kvalifikálta magát a zágrábi világbajnokságra.
- Ritmuscsapatok Akrobatikus Látványtáncok International Winter Bajnokságán vett részt a Piruett Fitnesz Szakágával. 3. helyezést ért el egyénileg és csapatban egyaránt.
- 2 nagyformációban (Búza, Popular) többszörös magyar bajnoki, illetve világbajnoki címet szerzett.
KÖSZÖNET A PIRUETT TÁNC STÚDIÓ VEZETŐJÉNEK, SIMONYI KITTYNEK, ÉS AZ OTT DOLGOZÓ MINDEN SZAKEMBERNEK!


IV. József Attila Komplex Tanulmányi Verseny 4. évfolyam

2024.05.23, 10:54

2024. május 17-én került megrendezésre iskolánkban a IV. komplex tanulmányi verseny. A tanulók csapatokban mérték össze tudásukat magyar nyelv és irodalom, matematika valamint környezetismeret tantárgyakból.

10 iskola 16 csapata, összesen 48 diák mutatta meg legjobb tudását a versenyen.

Nagy László a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szakmai helyettese nyitotta meg a versenyt, majd adta át a végén az okleveleket a könyvjutalmakkal az első 3 csapatnak. A gyerekek nagyon ügyesen szerepeltek, néhányan majdnem elérték a maximális pontszámot is.

Iskolánkat két csapat is képviselte, ők versenyen kívül indultak.

Gratulálunk minden résztvevőnek, valamint Szilágyi-Baranyai Edit versenyszervezőnek.


ÚJABB SIKER ANGOLBÓL

2024.05.23, 07:33

MANSOUR KATRINA 5.a osztályos tanulónk a LONDON BRIDGE ANGOL NYELVI TESZTVERSENYEN 4. HELYEZÉST ért el. Az országos döntő május 11-én került megrendezésre Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A két válogató forduló után a döntőn több száz tanuló vett részt. Katrina 95 tanulóval mérhette össze a tudását az 5. évfolyamon. Szeretettel gratulálunk a kiemelkedő eredményhez!


Játékos Hortobágy – regionális I. helyen az 1. b osztály

2024.05.17, 11:58

Nemcsak játék, komoly munka folyt a „Játékos Hortobágy – játékos természet” elnevezésű 1-2. osztályosoknak hirdetett versenyen.

3 fordulóban és egy kreatív feladatban mérték össze tudásukat. Megismerték az év élőlényeit, megtanulták, hogy néz ki a sisakos sáska, béka-e a teknősbéka, és mi fán terem a bükkmakk. Társasjátékot készítettek a vetélkedőn tanultakból. Színeztek, ragasztottak, táplálékláncot alkottak, illusztrációkat készítettek. Lelkesen, kitartóan dolgoztak. Meg is lett az eredménye:

33 iskola 50 csapata közül iskolánk 1. b osztálya, azaz a  „CUKIPOFIK” csapat ELSŐ LETT!

Jutalmuk egy osztálykirándulás!

Szeretettel gratulálunk nekik!!!!

Felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

   


Tudásbajnokság vármegyei forduló dobogós helyezettjei

2024.05.16, 06:59

Iskolánk tanulói közül többen is részt vettek a Tudásbajnokság vármegyei jelenléti fordulóján Debrecenben, köztük többen szép eredményt értek el!

Körtvélyesi Viktor 5.b osztályos tanuló Történelem vármegyei 1. helyezett lett és Természetismeretből vámegyei 2. helyezett lett.

Nagy Dóra 5.b osztályos tanuló Matematikából vármegyei 3. helyezett lett.

Nagy Máté Gyula 3.a osztályos tanuló Matematikából megyei 1. helyezett lett.

Nagy Zsombor László 7.a osztályos tanuló Biológiából és Matematikából is 1. helyezett lett.

Nagy szeretettel gratulálunk ehhez a szép eredményhez! Az első helyezetteknek sok sikert kívánunk a szegedi országos döntőre!Országos természetismereti verseny

2024.05.10, 14:01

A Miskolci Szirmai Református Általános Iskola  és AMI által szervezett országos természetismereti versenyen iskolánk hatodikos lányai 4. helyen végeztek, megelőzve ezzel számos neves iskolát. A döntőbe három írásbeli forduló után hívták be a legjobbakat, a döntőben egy online tesztet kellett kitölteni és komplex gyakorlati feladatban kellett bizonyítaniuk. A lányok remekül helytálltak, büszkék lehetünk rájuk.

A csapat tagjai: Kazai Fanni, Pincés Emese, Pincés Eszter 6.b osztályos tanulók.

Felkészítő tanáruk: Serra-Páka Szilvia


#dalostalálkozo2024

2024.05.10, 13:34

Iskolánk 3.a és 3.b osztálya idén is csatlakozott az Énekelj az erdőben elnevezésű dalos találkozóhoz, melynek keretében a ligetben énekelték el kedvenc dalaikat. A gyerekek az erdőben érezhették meg az éneklés különös erejét.
Felkészítő pedagógus: Némethné Kiss Marietta


Zsákai tanulmányi versenyen másodikosaink

2024.05.10, 09:02

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola

idén 22. alkalommal hirdette meg tanulmányi versenyét a 2. osztályosoknak magyar nyelv és irodalom valamint matematika tantárgyakból. A versenyen május 9-én 74 tanuló vett részt: 39-en matematikából és 35-en magyar nyelv és irodalomból mérték össze tudásukat.

Iskolánk tanulói nagyon szép eredménnyel zárták ezt a versenyt is.

Matematikából:

1.helyezést ért el Rácz Attila Dominik 2. b osztályos tanuló : felkészítő pedagógus: Nagyné Tóth Julianna

Eredményesen szerepeltek:

Horváth Márton Bence 2. b osztályos tanuló: felkészítő pedagógus: Nagyné Tóth Julianna

Biró Noémi és Tóth Fanni 2. a osztályos tanulók: felkészítő pedagógus: Puskárné Sós Gabriella

Magyar nyelv és irodalomból:

2. helyezést ért el: Vass József 2. b osztályos tanuló: felkészítő pedagógus: Kissné Varga Katalin

7. helyezést ért el: Puskár Dorka 2. a osztályos tanuló: felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Eredményesen szerepelt: Ecsedi Lilla Szonja: felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Nagy szeretettel gratulálunk kis diákjainknak és felkészítő pedagógusaiknak egyaránt!