Hírek - Tájékoztatás a 8. o. tanulók szüleinek a középiskolai jelentkezési sorrend lehetséges módosításáról



Tájékoztatás a 8. o. tanulók szüleinek a középiskolai jelentkezési sorrend lehetséges módosításáról

vissza...

2020.03.18, 06:49

Tisztelt Szülők! A középfokú felvételi eljárás során a jelentkezési sorrend módosítására most van lehetőségük. A vészhelyzetre való tekintettel – a személyes érintkezés minimalizálása érdekében – módosítások történtek.

Nem szükséges a személyes jelenlét a módosításhoz, de igény esetén ez is megoldható. Kérem, hogy keressék gyermekük osztályfőnökét, jelezzék számára a módosítási szándékot!

Részletek: A jelentkezési sorrend módosítása esetén módosító tanulói adatlapot kell előállítani. A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés a szülő részéről megtörtént.

Az egyeztetés tényét a középfokú iskolának az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni. Nem lehetséges továbbá a tanulói adatlapon szerepelő tanulmányi terület törlése sem.