Hírek - Kirándulás Szekszárdra a Német Nemzetiségi Színházba-3 diák élménybeszámolója



Kirándulás Szekszárdra a Német Nemzetiségi Színházba-3 diák élménybeszámolója

vissza...

2017.12.06, 07:19


2017. december 4-én a hajnali órákban indultunk tizenhatan két tanárunk kíséretében Szekszárdra, hogy a Magyarországon egyedülálló Német Nemzetiségi Színházat, a „Deutsche Bühne”-t megtekintsük, és egy nyelvileg nekünk megfelelõ színdarabot élvezhessünk. Ez a Die Schöne und das Biest volt (A Szépség és a Szörnyeteg).

A remek, magával ragadó elõadás után betekinthettünk a kulisszák mögé is, ahol rengeteg érdekes információt tudhattunk meg a színház világáról. Láttuk a különbözõ kulisszatitkokat, ami igazi csapatmunka. A szöveget persze nem mindig értettük, hisz „echte Deutsch” volt játékkal fûszerezve, de sikerült jó kifejezéseket megjegyeznünk. Talán ez az igazi játékos tanulás. A mese ismerete sokat segített, így követhetõ és élvezetes volt az elõadás. Megtekintettük a gyönyörû város karácsonyi hangulatú fõterét is, majd a McDonald’s-ban ebédeltünk. Nagy élményben volt részünk, reméljük nem utoljára.

Sziklai Réka és Fekete Nóra 8.b

Mikor odaértünk Szekszárdra, már akkor tetszett a város a karácsonyi díszítésekkel. Leszálltunk a buszról és indultunk a színházba, mert kezdõdött az elõadás. Nagyon szép volt a színház belseje. Az elõadás nagyon tetszett, fõleg azért, mert még nem láttam a mûvet, meg azért is, mert németül adták elõ! Mikor véget ért, még készítettünk 1-2 fotót a színpadon, és egy ott dolgozó bemutatta a színházat. Nekem a vezérlõszoba tetszett a legjobban, de a ruhatár se volt rossz. Ezután sétáltunk a fõtéren, aztán indultunk haza. Még megálltunk egy McDonald’s-nál és ettünk egy jót. Nekem nagyon tetszett ez az nap, nagyon jól éreztem magam!

Pethõ Dávid 6. b