Hírek - Igazolt hiányzás – 3 napos tábor Zánkán - szeptemberbenIgazolt hiányzás – 3 napos tábor Zánkán - szeptemberben

vissza...

2017.09.22, 06:22

Még a tavalyi tanévben 3 osztályfõnök sikeresen pályázott egy zánkai osztálykirándulásra. Nagyon nagy örömmel fogadtuk, hogy szeptemberben elutazhatunk a Balatonhoz.

Elérkezett a várva várt nap. A busz nagyon korán indult, de ez érthetõ, mert már délre ott kellett lennünk. Az út hosszú volt, de irtó jó hangulatban telt. Zenét hallgattunk, énekeltünk és beszélgettünk.

Mikor megérkeztünk, a szálláshoz mentünk, amit rögtön el is foglaltunk. Egy kicsi pihenés után meglátogattuk a hadiparkot, ahol sok régi harckocsi állt. Némelyikre még fel is mászhattunk.

A hadiparkot elhagyva elsétáltunk a Balatonhoz, ahogy gyönyörû látvány tárult elénk. A tó vizét egyre növekvõ hullámok fodrozták, amit az erõs szél okozott. Csak álltunk, néztünk, és nem jutottunk szóhoz. Olyan szép volt a táj, hogy az leírhatatlan.

Vacsora után elmentünk egy sátorhoz, ahol már javában ment a bulizás. Mindenki táncolt. Mi lányok egy nagy kört alkottunk, és úgy táncoltunk. A színpadon az Erzsébet-tábor segítõi mulattak, akiket - ha kedvünk tartotta - utánoztunk. Nekem a táborban ez volt az egyik legnagyobb élményem.

Másnap reggel sárkányhajóztunk volna, ha a rossz idõjárás nem szól közbe, ezért a tanáraink úgy döntöttek, hogy ehelyett a program helyett inkább túrázunk egyet. A fárasztó gyaloglás után táborismereti vetélkedõ volt, ahol körbejártuk a tábort, és a megadott helyeken készítettünk egy képet. Ezek után szabad program következett, ahol mindenki azt csinálhatott, amihez éppen kedve volt.

Délután kézmûves foglalkozást tartottak, ekkor rajzoltunk, gyöngyöt fûztünk és követ festettünk. Kicsivel késõbb trambulinoztunk, ami mindenki körében nagy tetszést aratott.

Este táncházon vettünk részt, ugyanis néptánc-oktatók jöttek Zánkára táncot tanítani. Ez a program is nagyon kellemes idõtöltés volt. Másnap reggel elindultunk hazafelé. A csapat ugyan fáradt volt, de még így is sikerült egy utolsót bulizni az úton.

Remélem jövõre is ilyen jó osztálykiránduláson veszünk részt!


Patai Dóra - 6.b – beszámolója