Hírek - Az Arénában jártunk…Az Arénában jártunk…

vissza...

2018.10.25, 12:44

2018. október 24-én 55 tanulóval utaztunk Budapestre a Birkózó Világbajnokságra. A Papp László Budapest Sportarénában 114 ország, 880 birkózója küzd az érmekért.

Ezen a napon női birkózóinkért izgulhattunk. Kiszurkoltuk Barka Emesének és Sastin Mariannak is a győzelmet. A gyerekek találkozhattak és beszélgethettek a háromszoros világbajnok Komáromi Tiborral is.

Ebédelni a közeli Aréna Plázában voltunk.

A nap további részében kulturális programok voltak. Sétáltunk a Hősök terén, mely a világörökségünk része. Megnéztük a Műcsarnokot, a Szépművészeti Múzeumot és a Millenniumi emlékművet. A gyerekek sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

Köszönjük szépen Berde Lászlónak, a Báránd KSE szakosztályvezetőjének és a Magyar Birkózó Szövetségnek, hogy biztosítottak belépőjegyeket számunkra, valamint Muraközi Istvánnak, Berettyóújfalu város polgármesterének, aki az utazásunkat tette lehetővé. A birkózás nagyon fontos szerepet tölt be a magyar sportban, és ez a világbajnokság az idei év legjelentősebb sporteseménye hazánkban, s így mi, „József Attilások” is részei lehettünk.