Hírek - Amire minden gyerek vágyik - Látogatás a Lego gyárbanAmire minden gyerek vágyik - Látogatás a Lego gyárban

vissza...

2020.02.10, 08:59

A Legot, mint a világ leghíresebb játékát, senkinek sem kell bemutatni. A világ öt Lego gyárának egyike Magyarországon van. A Nyíregyházán található ultramodern gyárban naponta sok millió Lego és Lego Duplo elemet gyártanak. A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola 1.a osztályos kisdiákjai 2020. február 7-én egy élményekben nagyon gazdag programon vettek részt.

Megismertük a Lego csoport történetét, a gyár létrejöttének körülményeit, majd betekintést nyertünk, hogyan készül kedvenc játékunk. Amerre a szem ellát, csak Legot láttunk. A nyíregyházi gyár a Lego gyártás teljes vertikumát végzi, így végig követhettük, hogyan lesz a műanyag granulátumból Lego kocka, majd végül dekorált, összeszerelt elem, Lego doboz, ami a boltok polcaira kerül. A túránkat játékkal zártuk, a játszóházban kedvükre építhettek a gyerekek.

A hatalmas kertben életnagyságú szarvasmarha állt a réten, nem messze tőle pulikutya gulyással, és persze nem hagytuk ki a fotózkodást a padon ülő Lego emberrel sem, akinek lyukas a zoknija.

A napunkat a Mc Donald’s-ban zártuk egy közös ebéddel.

Köszönjük szépen a lehetőséget, ezt az élményekkel teli napot!

„A közösen átélt élmények emlékezetünkben elraktározódnak, és újra és újra meríthetünk belőle.”