HírekKamionos roadshow-n jártak diákjaink

2019.04.04, 07:03

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az országot járó, és különféle szakmák bemutatására alkalmas kamion érkezett 2019. április 3-án Berettyóújfaluba.

A továbbtanuláshoz közeledő 6-7. osztályos diákjaink a VR szemüvegekkel felszerelt kamionban 4 szakmacsoport virtuális világába kapcsolódhattak be, kipróbálhatták az építőipar, az autóipar, a vendéglátás, vagy a divatvilág izgalmas feladatait. Ezek a személyes tapasztalatok segíteni fognak abban, hogy könnyebben meghozzák majd életük első fontos döntését, amikor középiskolát választanak.


Góz Viktória megyei képzőművészeti versenyen 1. helyezett lett

2019.04.03, 12:04

A hajdúszoboszlói Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola megyei képzőművészeti versenyén Góz Viktória az 1.a osztályos diákunk az 1. helyen végzett. Szeretettel gratulálunk.


2019. április 2-án került megrendezésre a Berettyó Városi Duatlon Verseny

2019.04.03, 08:48

Az ötletgazda Dobi Béla szülő, a szervező iskola a József Attila Általános Iskola és a Hunyadi Mátyás Tagiskola volt.

A versenyt Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, a Bihar Termálliget és az Ethna Kerékpárüzlet támogatta, így a gyerekek az érmeken és az okleveleken kívül pólókat, sapkát, biciklisórát, strandbelépőt és kulacsokat is kaptak ajándékba.

A mai duatlon versenyen Berettyóújfalu diákjai példát állítottak a lakosság elé.

Diákjaink eredményei:

1. helyezést ért el

Gáti Panna 8.a

 

2. helyezést ért el

Patyán Dóra 2.a

Nagy Csenge 3.a

 

3. helyezést ért el

Bohács Alexandra 7.b

Nagy Ádám 7.a

 

4. helyezést ért el

Timkó Benett 1.b

Varga Lili 5.a

 

5. helyezést ért el

Mező Dániel 4.a

 

6. helyezést ért el

Gut Benedek 1.b

Daróczi Zoltán 3.a

Szeretettel gratulálunk minden versenyző kisdiákunknak, kiemelten az 1-6. helyezést elért versenyzőknek, hiszen az ő összesített pontszámuk alapján iskolánk a városi duatlon versenyen a 6 iskola közül a 2. helyezést érte el.

Versenyen kívül indult diákjaink is voltak – Dobi Lili és Gut Gábor Zaránd -, akik versenyszerűen űzik ezt a sportot. A fair-play szellemében az ő eredményük nem számított az összesített pontba, de jelenlétük nagymértékben segített, hiszen ők mutatták meg a „laikus” versenyzőknek, hogy mire is kell figyelni.

Ezúton szeretnénk köszönetünket kifejezni a verseny támogatóinak és a szervezésben segítőknek, kiemelten Dobi Bélának és családjának!


Kézilabda Diákolimpia megyei döntő 4. korcsoport fiúk 2. hely!

2019.04.03, 05:58

Az országos előselejtezőben küzdhet tovább csapatunk. Ez egyedülálló teljesítmény iskolánk sporttörténetében. Nagyon köszönjük edzőtök Varga Gábor munkáját, és Ulics István edző óriási segítségét, akinek nagy része van a sikeretekben. Gratulálunk mindenkinek!

Csapattagok:

Fekszik: Nagy Levente 7.a, első álló sor jobbról: Nagy Márton 7.b, Ádám Zsombor 7.d, Bocska Róbert 7.a, Topa Barna 7.d, Márkus László 7.b, Molnár Tamás 7.d, Pethő Dávid 7.b, hátsó sor: Balogh Mátyás 8.b, Szilágyi András 8.a, Nagy Zsombor 7.a, Török Gyula 7.a, Erdős Milán 8.a, Nagy Botond 7.b


Pangea Matematikaverseny országos 1. forduló

2019.04.01, 09:36

A Pangea Matematikaverseny országos 1. fordulóján Briczky Balázs 3.a osztályos tanulónk 10. helyezést ért el és ezzel továbbjutott a Budapesten megrendezésre került 2. fordulóra. Gratulálunk! Felkészítő pedagógus: Kovács Zoltánné


Bodorka rajzpályázat

2019.04.01, 09:06

A Bodorka NépmesePont által kiírt rajzpályázaton öt diákunk „A legszebb rajz” minősítésben részesült. Gratulálunk!

Aranyi Liliána 1.b – Felkészítő pedagógus: Nagyné Tóth Julianna

Cséki Emma 3.a – Felkészítő Pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Nagy Boglárka 3.a – Felkészítő Pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Balogh Zsuzsanna 4.a – Felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet

Barta Anita Réka 4.a – Felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet


Bohács Alexandra az Úszó Országos Bajnokságon

2019.04.01, 08:44

Bohács Alexandra 7.b osztályos tanulónk egyedül képviselte Berettyóújfaluból a Herpály Sportúszó Egyesületet a CXXI. Úszó Országos Bajnokságon, ahol 100 és 200 m háton is egyéni csúcsot úszott. Gratulálunk!


Pályaorientációs foglalkozás a 7. osztályosainknak

2019.03.29, 13:24

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola igyekszik folyamatos segítséget biztosítani a továbbtanulás, a pályaválasztás felé közeledő diákjainak. Célunk: A tudatos felnőttkori életpálya-építés és a majdani sikeres munkaerő-piaci részvétel megalapozása, az ehhez szükséges készségek elsajátítása, ezzel a tanulók pályaorientációs kompetenciafejlesztése.

Sajnos egyre nagyobb problémát okoz az, hogy a diákok nem ismerik alaposan a szakmákat. Emiatt hamis elvárásaik keletkeznek, rossz döntéseket hoznak, végül iskolaelhagyókká válnak. A gazdasági fejlődéshez szükséges versenyképes szakmák felé kevesen orientálódnak. Ebben próbálunk diákjaink segítségére lenni.


A Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulójának eredményei

2019.03.29, 12:32

Pellei Soma 8.a osztályos tanulónk az 5. helyen végzett, felkészítő pedagógus Szakáll Ferencné. Ispán Dávid 7.a osztályos tanulónk pedig a 6. legjobb ponteredményt érte el, felkészítő pedagógus Farkas Csabáné. Szeretettel gratulálunk!