HírekKomplex Tanulmányi Verseny 3. osztály

2019.04.29, 06:25

A Zsákán megrendezett Komplex Tanulmányi Versenyen 3. osztályos csapatunk a 3. helyen végzett.

A csapat tagjai:

Nagy Zsófia 3.b, aki környezetismeretből egyéniben 3. lett

Briczky Balázs Zsolt 3.a, aki matematikából egyéniben 3. lett

László Noémi 3.b

Felkészítő pedagógusok: Kovács Zoltánné és Magyar Emese


Pangea Matematikaverseny országos 2. forduló

2019.04.29, 06:01

A Budapesten megrendezett Pangea Matematikaverseny országos 2. fordulóján Briczky Balázs 3.a osztályos tanulónk 5. helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk! Felkészítő pedagógus: Kovács Zoltánné


Alapműveleti Matematikaverseny megyei forduló

2019.04.26, 08:49

Az Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulóján az alábbi szép eredmények születtek. Szeretettel gratulálunk!

Kindris Győző 4.b – 3. hely, felkészítő pedagógus: Szilágyi-Baranyai Edit

Szűcs László 5.b – 4. hely, felkészítő pedagógus: Gyulai Andrea


Jót tenni jó, másokon önzetlenül segíteni felemelő

2019.04.26, 07:53

„Jónak lenni valamiben remek érzés. Jót tenni mással még csodálatosabb. Tudjuk, hogy minden gyermek eredendően tehetséges az élet valamely területén, és pedagógusi munkánk akkor sikeres, akkor „teszünk jót”, ha célzottan, az erősségekre fókuszálva segítjük fejlődését.”

Mikor olvastuk március végén Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete elnökének pályázati felhívását, nem volt kérdés Andorral „szerencsét próbálunk”. Mező Andor egy szorgalmas, tettrekész, szófogadó kisfiú, aki most 5. osztályos. Az osztályközösségben is nagyon szeretik, gyerekekhez és tanáraihoz is kötődik. A BAGE célja, hogy hátrányos és állami gondoskodásban élő gyerekeket támogasson. Ezúttal azt kellett megfogalmazni egy levélben „Mire lenne jó nekem egy tablet?” Andor lelkesen írta a levelet, örült a lehetőségnek.

Tudjuk azt, hogy napról-napra egyre jelentősebb szerephez jutnak életünkben az infokommunikációs eszközök. A fiatal generáció számára rendkívül fontos, hogy megismerkedjen a digitális eszközök sokoldalú felhasználási lehetőségeivel és megtanuljon élni azokkal, méghozzá nem csupán a játék és a kapcsolattartás, de a tanulás során is.

Az örömhírt már a tavaszi szünetben megtudtuk, az ő kérését találták a legmeghatóbbnak. A díjátadásra 2019. április 25-én került sor a Méltóság Futófesztiválon.

Andor számára teljesen meglepetés volt, az „örömkönnyek” csillogtak a szemében, mikor Buzás Lajos elnök úrtól átvehette nyereményét. A tablet mellé kapott még egy 10 fős SZUSZ Park belépőt és édesség csomagot.

Andor hazafelé megfogalmazta: „Ez a nap felejthetetlen lesz számomra!”

Köszönjük szépen Buzás Lajos és a  BAGE támogatását!

„Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmaga is gazdagabb lesz!” ( Emerson)


Méltóság Futófesztivál 2019

2019.04.26, 06:54

2019. április 25-én immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Méltóság Futófesztivál Debrecenben, a Nagyerdei Stadionnál, több mint ötven intézmény közel 4000 résztvevőjével, melyen 19 diákunkkal mi is ott voltunk, valamint iskolánk udvarán is Nárcisz futást szerveztünk, erőt adva és együttérzésünket kifejezve az elesett, beteg embertársaink iránt.

A Debreceni Nagyerdei Stadion körül futottunk egy kb. 1800 m távú kört a többi résztvevővel együtt, a program szimbólumát kifejező sárga pólóban.

A futófesztivált megnyitotta és a résztvevőkkel együtt megtette a távot Dr. Vitályos Eszter államtitkár és Lukács Miklós, a Hospice és Palliatív Egyesület elnöke is.

A Méltóság Futófesztivált  a gyógyíthatatlan daganatos betegek és családtagjaik iránti figyelem és gondoskodás hívta életre. Ezen a napon évről évre több ezren mozdulnak meg, kicsit és nagyok egyaránt az elfogadásért, a sport szeretetéért, a gyógyíthatatlan betegekért és az emberi méltóságért!


Élménybeszámoló Ugandáról, a csimpánzok és gorillák megmentése érdekében tett lépésekről

2019.04.25, 13:07

A Jane Goodall Alapítvány magyarországi vezetője, Kádár András előadást tartott ma iskolánkban az Afrikában, Ugandában tett útjáról. Tanulóinknak bemutatta a csimpánzok és a gorillák megmentéséért tett lépéseket, illetve felhívta figyelmüket arra, hogy a nem használt mobiltelefonok visszagyűjtésével a kisdiákok is sokat tehetnek a természeti károk megelőzése érdekében.

Dr. Jane Goodall kutató 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Az azóta eltelt idő alatt pedig már a világ 24 országában alakult Jane Goodall Intézet, s a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában. Magyarországon 2010 óta működik Jane Goodall Intézet, melynek 2 fő célja az állatvédelem és a környezeti nevelés.


Kóti Tamás nemzetközi úszóversenyen szép eredményt ért el

2019.04.24, 10:55

A Jövő Bajnokai program keretein belül Kóti Tamás 7.a osztályos tanulónk a Poprádon megrendezett nemzetközi úszóversenyen, 100m pillangó úszásnemben, korosztályánál idősebbek között 10. helyezést ért el. Gratulálunk!


Alapműveleti Matematikaverseny körzeti forduló

2019.04.24, 09:18

Az Alapműveleti Matematikaverseny körzeti fordulóján 4 diákunk is dobogós helyezést ért el. Szeretettel gratulálunk!

Szűcs László 5.b – 1. hely, továbbjutott a megyei fordulóra, felkészítő pedagógus: Gyulai Andrea

Kindris Győző 4.b – 2. hely, továbbjutott a megyei fordulóra, felkészítő pedagógus: Szilágyi-Baranyai Edit

Gál Bella Lilla 5.b – 2. hely, felkészítő pedagógus: Gyulai Andrea

Ispán Dávid 7.a – 3. hely, felkészítő pedagógus: Farkas Csabáné


Tavaszi zánkai Erzsébet-táborozást nyertünk

2019.04.24, 08:18

Az 5.b osztály a Tavaszi Ottalvós Osztálykirándulás pályázaton 2019. 05. 27 – 2019. 05. 29. között 3 napos zánkai táborozást nyert.

A Káli-medence festői környezetében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el a Zánkai Erzsébet-tábor. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos programmal – például sárkányhajózás, animációs programok, kalandpark, szabadtéri sportpályák, koncertek – várja a táborozókat.


II. Regionális Klarinét-Szaxofon Verseny

2019.04.24, 06:30

A Dédestapolcsányban megrendezett II. Regionális Klarinét-Szaxofon Versenyen Márkus László 7.b osztályos tanulónk, a zeneiskola növendéke a harmadik korcsoportban 1. helyezést ért el. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Stefán Viviennek!