HírekKirándulás Szekszárdra a Német Nemzetiségi Színházba-3 diák élménybeszámolója

2017.12.06, 07:19


2017. december 4-én a hajnali órákban indultunk tizenhatan két tanárunk kíséretében Szekszárdra, hogy a Magyarországon egyedülálló Német Nemzetiségi Színházat, a „Deutsche Bühne”-t megtekintsük, és egy nyelvileg nekünk megfelelõ színdarabot élvezhessünk. Ez a Die Schöne und das Biest volt (A Szépség és a Szörnyeteg).

A remek, magával ragadó elõadás után betekinthettünk a kulisszák mögé is, ahol rengeteg érdekes információt tudhattunk meg a színház világáról. Láttuk a különbözõ kulisszatitkokat, ami igazi csapatmunka. A szöveget persze nem mindig értettük, hisz „echte Deutsch” volt játékkal fûszerezve, de sikerült jó kifejezéseket megjegyeznünk. Talán ez az igazi játékos tanulás. A mese ismerete sokat segített, így követhetõ és élvezetes volt az elõadás. Megtekintettük a gyönyörû város karácsonyi hangulatú fõterét is, majd a McDonald’s-ban ebédeltünk. Nagy élményben volt részünk, reméljük nem utoljára.

Sziklai Réka és Fekete Nóra 8.b

Mikor odaértünk Szekszárdra, már akkor tetszett a város a karácsonyi díszítésekkel. Leszálltunk a buszról és indultunk a színházba, mert kezdõdött az elõadás. Nagyon szép volt a színház belseje. Az elõadás nagyon tetszett, fõleg azért, mert még nem láttam a mûvet, meg azért is, mert németül adták elõ! Mikor véget ért, még készítettünk 1-2 fotót a színpadon, és egy ott dolgozó bemutatta a színházat. Nekem a vezérlõszoba tetszett a legjobban, de a ruhatár se volt rossz. Ezután sétáltunk a fõtéren, aztán indultunk haza. Még megálltunk egy McDonald’s-nál és ettünk egy jót. Nekem nagyon tetszett ez az nap, nagyon jól éreztem magam!

Pethõ Dávid 6. b


MEGYEI ANGOL VERSENYEN 1., 2. ÉS 5. HELYEZÉS

2017.12.05, 11:33

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola az idén is meghirdette a Vörösmarty Napok keretében megyei, egyéni angol és német nyelvi versenyét az idegen nyelvet heti 3, illetve 4 órában tanulók részére. A versenyre 2017. november 27-én került sor.

A 8. osztályosok versenyében iskolánk diákjai szerezték meg az elsõ két helyet.

1. helyezett Ivascu Marius Sámuel - Felkészítõ pedagógus: Jászter Ferencné

2. helyezett Almeida Costa Olivér Noel - Felkészítõ pedagógus: Jászter Ferencné

Az 5. osztályosok versenyében is szép eredmény született.

5. helyezést ért el Almeida Costa Filipe Marcelo - Felkészítõ pedagógus: Jászter Ferencné


Ivascu Júlia Gréta szép sikerei a Nemzetközi Minõsítõ Balettversenyen

2017.12.04, 13:27

Ivascu Júlia Gréta 7. b osztályos tanulónk a Nemzetközi Minõsítõ Balettversenyen megyei II. és III. helyezést ért el, valamint szponzori különdíjban részesült. Sok szeretett gratulálunk!


Magyar kutya a Holdon

2017.12.04, 10:12

Egy csapat felsõs diák 2017. 11. 27-én 12.30-kor elindult Debrecenbe az Agorába, egy, a Puli Space Technologies által tartott elõadásra.

Az elõadás témája, a 2010-ben indult Google Lunar XPRIZE volt. E 30 millió dolláros verseny keretei között egy holdjárót kellett építeni, amely képes arra, hogy megtegyen 500 métert a holdon, miközben képeket küld az irányító központnak. A küldetés nem egyszerû, mivel a robotnak ki kell bírnia a –108, illetve +180C-ot. A magyar, Puli nevet viselõ robot, ezen kívül hatalmas sugárzásnak van kitéve, amely tönkreteheti az elektronikát. Ráadásul számolniuk kell a kráterekkel, a rendkívül apró szemcséjû holdporral, az alacsony gravitációval, sõt még az energiát is maguknak kell generálni.

De hogyan is néz ki pontosan a Puli? Egy kamerából, egy adóvevõbõl, napelemekbõl, burkolatból és egy egészen újfajta lábkerekekbõl áll.

Természetesen az utazást is a versenyzõknek kell megoldani, ezért megállapodtak egy másik csapattal, hogy némi „elemózsia” ellenében a Pulit is eljuttatják a Holdra.

Mindenesetre: Hajrá Puli!

 

Kocsis Balázs Sándor 8/A 


Aranyérem a Hajdúnánási Országos Futsal Bajnokságon

2017.12.04, 10:06

A 2017. december 3-án, Hajdúnánáson megrendezett Országos Futsal Bajnokságon iskolán csapata aranyérmet szerzett.

A csapat tagjai:

  • Csapó Gergõ 6. a
  • Mezõ Lõrinc 6. a
  • Mezõ Szabolcs 6. a
  • Buczi Tamás 5. b

Gratulálunk a szép eredményhez!


Advent köszöntése-Az elsõ gyertya meggyújtása

2017.12.01, 11:38

Iskolánkban 2017. december 1-jén reggel rövid ünnepség keretében meggyújtottuk  az Adventi koszorú 1. gyertyáját.

Az iskola hatalmas aulájában az összes diák, pedagógus és technikai dolgozó jelenlétében rövid kis mûsorral, az ünnep hangulatát idevarázsolva került sor advent köszöntésére.

Bukusné Tóth Lívia pedagógusunk mesélt az advent ünnepkörérõl és jelentõségérõl a gyerekeknek, majd Magyar Emese tanító néni 4. osztályosai szép énekükkel emelték az ünnepség fényét. 


Dobi Lili sikere az Oxigén Kupán

2017.11.28, 06:39

Dobi Lili 7. b osztályos tanulónk a Debrecenben megrendezett Oxigén Kupa megyei versenyén II. helyezést ért el. Gratulálunk!


Eredményesen sportoló diákjaink megyei elismerése

2017.11.22, 12:06

2017. november 18-án, a Magyar Diáksport Szövetség Hajdú-Bihar Megyei Szövetsége 14 diákunk sportmunkáját ismerte el.

Tanulóink jutalma ebben az évben eltért a korábbi években megszokottaktól. A tavalyi tanévben való eredményes sportmunkájukért egy nagyon szép élményt kaptak ajándékba.

3 órán keresztül ingyenesen kikapcsolódhattak a Debreceni Aquaticum Élményfürdõben, majd ezt követõen szurkolhattak a DVSC – Videoton NB I-es labdarúgó mérkõzésen.

Az elismert sportoló diákjaink

1.

Mohácsi Gergõ

3. b

ÚSZÁS

2.

Nagy Dóra

4. b

ÚSZÁS

3.

Korcsmáros Boglárka

4. b

ÚSZÁS

4.

Papp Panna

5. b

SHOWTÁNC

5.

Pap Richard

5. b

ÚSZÁS

6.

Gut Gábor

6. a

TRIATLON

7.

Kóti Tamás

6. a

ÚSZÁS

8.

Nagy Ádám

6. a

ÚSZÁS

9.

Gulyás Krisztián

6. b

ÚSZÁS

10.

Gáti Panna

7. a

SAKK, ÚSZÁS

11.

Lakatos Tamara

7. a

SHOWTÁNC

12.

Dobi Lili

7. b

TRIATLON

13.

Nagy Sára

7. d

SHOWTÁNC

14.

Ungai Amanda

8. a

FEKVENYOMÁS

Ezúton is szeretnénk megköszönni tanulóink nevében a Magyar Diáksport Szövetségnek ezt a csodálatos élményt!


Angol és német nyelvi egyéni tesztverseny iskolánkban

2017.11.21, 10:31

2017. november 15-én, immár 3. alkalommal került megrendezésre az idegen nyelvi hetek keretében a Berettyóújfalui Tankerületi Központ iskolái számára meghirdetett angol és német nyelvi tesztverseny. Minden eddiginél több versenyzõ nevezett iskolánkba.

AZ ELÉRT EREDMÉNYEKHEZ SZERETETTEL GRATULÁLUNK A DIÁKOKNAK ÉS AZ ÕKET FELKÉSZÍTÕ PEDAGÓGUSOKNAK!