HírekIskolánk Adventi hírnökei

2018.12.07, 21:30

2018. december 5-én a József Attila Általános Iskola és AMI  2. és 4. osztályos tanulói adtak adventi műsort a Rákóczi Tagóvodában, a  Fényes-ház Gondozó Szolgálatnál, és iskolánk iskolakóstolgatóján. Az előadást lelkes felkészülés előzte meg.

„Puszival és öleléssel” csendült fel az ének, amit a közönség ámulattal hallgatott.

A Mikulás érkezését mindig nagy izgalom és várakozás előzi meg. A nagyszakállú érkezése előtt a kedves kis manók varázsolták el a nagyérdeműt. A gyerekek az interaktív műsor alatt kipróbálhatták hangjukat, memóriájukat, ügyességüket és természetesen megmutathatták milyen ügyesen tudnak énekelni a Mikulásnak. A jelenet végén pár bölcs gondolat kíséretében a Mikulás és segédjei kiosztották az ajándékokat.

Végül a gyertyatánc zárta a műsort. A gyertya fénye megnyugtat, fényt hoz a szívünkbe. Békésen lobog és utat mutat.

A kisdiákjaink műsora rámutatott az Advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársaikban lássuk meg a hozzánk betérő üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat a SZERETETRE.

Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra!


Iskolabútorok és zongoraszékek érkeztek a zeneiskolába

2018.12.06, 18:40

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ közbenjárásával, az ISKOLA 2020 pályázat keretein belül iskolabútorok és zongoraszékek érkeztek tagiskolánkba, a zeneiskolába. Amint a képeken is látható, minden terembe fog jutni az új bútorokból.

 


Megyei szavalóversenyen 1. hely

2018.12.03, 19:24

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI által meghirdetett megyei szavalóversenyen Szathmári Gábor 5.a osztályos tanulónk az 5-6. osztályosok kategóriájában I. helyezést ért el.

Gyönyörű szavalatával, valamint Kányádi Sándor csodálatos versével lenyűgözte a zsűrit.

Szeretettel gratulálunk Gabci, büszkék vagyunk Rád! Felkészítő pedagógus Cseke Szilvia, akinek szintén gratulálunk!


Advent 1. gyertyájának meggyújtása

2018.12.03, 19:16

Advent 1. gyertyájának meggyújtása a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában. Advent a karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje. Iskolánkban a készülődés az ajándékok gyűjtésével vette kezdetét a diákjaink körében. Fontos, hogy érezzék, hogy vannak velük egykorú diákok, akiknek kevesebb jut még ilyenkor is. Az adventi hetek színes programjai is a mai nappal kezdődnek intézményünkben. Lesz versmondó és meseíró verseny, adventi néptáncgálán való részvétel Nagyváradon. A programok minden adventi héten tovább színesednek.


Ajándékok az ünnepekre

2018.12.03, 19:05

Diákjaink ebben az évben is gyűjtöttek. A sok-sok ajándék és csoki hazánk és Erdély rászoruló, vagy beteg gyermekeinek fog örömet okozni.


Hastáncosaink a dobogón

2018.11.26, 12:26

A november 25-én, Budapesten megrendezésre került Tahmina Országos Hastáncbajnokságon csoportos kategóriában ezüst, szóló kategóriában Rácz Petra 8.b bronz, Mezei Flóra 7.b ezüst minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Pappné Vajda Erika Éva. Gratulálunk!


Területi mese-és prózamondó versenyen dobogós helyezések születtek

2018.11.26, 11:58

A Nagykereki Bocskai István Tagiskolában szervezett Területi mese-és prózamondó versenyen résztvevő tanulóink nagyon szép eredményeket értek el. Nekik és a felkészítő pedagógusoknak szeretettel gratulálunk!

Csávás Dávid 1.a – 1. hely, felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Gál Bodza 2.b – 1. hely, felkészítő pedagógus: Váradiné Béres Beatrix

Balogh Zsuzsa 4.a – különdíj, felkészítő pedagógus: Váradiné Béres Beatrix

Puj Krisztián 4.b – 1. hely, felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet

Nagy Zsombor László 2.a – 2. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó


Amikor egy álom valóra válik

2018.11.26, 09:07

2018. november 24-én Kiskunfélegyházán rendezték meg az Országos Női Birkózó Diákolimpiát. Az ország minden részéről érkeztek gyerekek, 182 diák és serdülő küzdött ezen a napon az érmekért.

Iskolánkat Varga Réka (8.b) és Varga Lili (5.a) tanulók képviselték.

Réka becsülettel helytállt a serdülők igen sűrű mezőnyében.

Lili szépen menetelt előre a nap folyamán, és céltudatosan küzdött az álmaiért.  Amit ezen a napon sikerült is elérnie, dobogóra állhatott, súlycsoportjában az ország bronzérmes birkózója lett.

Gratulálunk!


Briczky Gábor Magyar Kupa 6. helyezett

2018.11.22, 12:40

Briczky Gábor Máté 5.b osztályos tanulónk a Magyar Kupa 2018. évi Boulder /falmászó/ bajnokságában, gyerek kategóriában 6. helyezést ért el. Valamint a NO. 8. Gi Magyar Kupán, gyerek kategóriában szintén 6. helyezett lett. Gratulálunk!