HírekBMSE Amatőr Kézilabda Kupa

2019.05.27, 06:04

A BMSE Amatőr Kézilabda Kupán 4 csapattal vettünk részt, ahol a harmadik korcsoportos fiúk megszerezték az 1. helyet, másik három csapatunk a 2. helyen végzett. Gratulálunk!

III. korcsoportos fiúk 1. hely: Karancsi József, Kovács Tamás, Szilágyi József, Blahó Örs, Frank Boáz 6.a, Szoboszlai Gergő, Buczi Tamás, Ökrös Csaba 6.b

IV. korcsoportos fiúk: Frank Dávid, Nagy Márton, Szűcs Dániel, Kövesi Barnabás, Kathi Kristóf, Tóth Benjamin, Borbély Szabolcs 7.b, Karácsony Gábor 7.b, Pellei Soma, Jenei Ákos 8.a

III. korcsoportos lányok: Balázs Barbara, Lőkös Panni 6.b, Lőkös Lilla, Jován Lili, Groza Zsófia, Frank Eszter, Balogh Alexandra, Kovács Petra, 5.a

IV. korcsoportos lányok: Bagdán Petra, Fülöp Lilla, Gere Krisztina, Patai Dóra, Molnár Eszter, Baranyi Daniella 7.b, Erdei Fanni 7.a , Balázs Tamara, Varga Vivien, Gáti Panna 8.a, Krucsó Boglárka, Szűcs Krisztina 8.b


Regionális Csellóverseny – Nagy Zsombor László nívódíjas

2019.05.24, 11:28

A VIII. Kisvárdai Regionális Csellóversenyen Nagy Zsombor László 2.a osztályos diákunk Nívódíjban részesült. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Svéd Fanni Virágnak! Zongorán közreműködött Lajtos Anna.


Diáksportfesztiválon jártunk

2019.05.24, 07:57

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI 20 első és második osztályos diákjával a DO60 Diáksportfesztiválon vettünk részt 2019. május 22-én Hajdúszoboszlón.

Pályázati program keretében, az MDSZ szervezésében több száz gyerek sportolt együtt 120 percen keresztül.

Regisztráció után a gyerekek egészséges finomságokkal teli úti csomagjaikat megkapva, birtokba vették a lelátót. Mindenki pecsétgyűjtő füzetet kapott, amibe az állomásvezető pedagógusoktól zsebeltek be jutalmat.

A közös bemelegítést követően, véletlenszerű csapatalakítás zajlott, ezzel is segítve a közösségépítést. A pályán 2x8 állomás volt, ahol ügyességi-labdás feladatokat hajtottak végre. A 10-12 fős csapatok forgószínpad szerűen cseréltek helyet.

A rendezvényen sikerült találkozni és autogramot kérni az olimpiai- és Európa-bajnok kajakozó Dombi Rudolftól, akit a gyerekek az Exatlon Hungary TV-műsorból ismernek.

Ennyi boldog, önfeledt gyermekarcot látni, a pedagógusnak a legnagyobb élmény. Igazi gyereknapi ajándék volt a program. Köszönjük!

Kissné Varga Katalin
pedagógus


Könyvtártúra – Báthory Gábor adománylevelének játékos megtalálása

2019.05.22, 11:38

A Sinka István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 2019. május 22-én – a Város napjához kapcsolódva – Könyvtártúra-Báthory Gábor adománylevelének játékos megtalálása címmel könyv-és könyvtárhasználati foglalkozást tartott 4. osztályos tanulók részére.

Iskolánkból a 4.a osztályos diákjaink vettek részt a foglakozáson, ahol 8x3 fős csapatokban dolgoztak, 7 állomáson keresztül könyvtári eszközök segítségével oldották meg a feladatokat és végül mindenki sikeresen megtalálta és hazavihette az adománylevelet. A szervezőknek köszönjük a lehetőséget, hogy tanulóink játékos formában bővíthették városunkról és történetéről szóló ismeretüket.


Színvonalas oktatást segítő játékokkal gazdagodtunk

2019.05.20, 12:51

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ fenntartásában működő Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, mint támogató által meghirdetett NTP-TFJ-18-TK-0034 kódjelű, a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására kiírt pályázat keretében „Olvasom, értem” címmel 1 989 000 Ft-ot nyert. Az összeget teljes mértékben az alsó tagozatos anyanyelvi tehetséggondozást segítő tárgyi eszközök beszerzésére fordítottuk. Ezek az eszközök nagymértékben hozzájárultak a Berettyóújfalui Tankerület által immár 5. éve bevezetett mérés-értékelési eredmények jelentős javulásához.

A pályázat célja volt, hogy olyan programokat szerveztünk tanulóinknak, amelynek során fejlesztettük szóbeli és írásbeli kifejező készségüket, ezzel együtt bővítettük szókincsüket, ami hozzájárult a szöveg megértéséhez. Játékos, figyelemfelkeltő feladatok segítségével megszerettettük az olvasást. Az olvasás során fejlődött a helyesírásuk, a gondolkodásuk, a képi fantáziájuk. Kialakult a rutinszerű szóolvasás, aminek segítségével könnyebben elboldogultak az írott szövegben, a tanulnivalóban és a hétköznapi életben is. Az olvasás nem csak a tudásszerzés eszköze, hanem formálta a jellemet és egyben hasznos időtöltés is volt számukra. Közvetett célunk volt, hogy baráti kapcsolataikat személyesen éljék meg, élményhez jussanak. Szociális kompetenciájuk, szabálytudatuk fejlődött!

Az eszközök kiválasztásánál legfontosabb szempont az volt, hogy a tanítási órákon megszokott módszerektől eltérően, sokkal játékosabb formában fejlesszük tanulóinkat. Olyan élményt és tudást adtunk, ami a tanulók kikapcsolódását, feltöltődését szolgálták tanórai kereteken kívül. Az anyanyelvi intelligencia fejlesztése hihetetlenül fontos feladatunk. Ezek a társasjátékok közvetlen módon, az élményszerzés mellett fejlesztették a szókincset, a szövegértést, a szövegalkotási készséget, ezek mellett az induktív, deduktív és a problémamegoldó gondolkodást is. A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt nagyon alkalmas módszer volt a gyermeki személyiség fejlesztésére. Segített a kapcsolatok kialakításában. Színes világa örömérzetet, vidámságot keltett a gyermeki lélekben, s ez a beszédét is színesebbé tette.

 


Elsöprő győzelemmel zárta a szezont a BMSE serdülő leány kézilabda csapata

2019.05.20, 10:37

2019. május 19-én zárta a tavaszi szezont a BMSE serdülő leány csapata Deszken, ahol elsöprő győzelmet arattak. Összesen 16 meccset játszottak, ebből 11-et megnyertek. Így a Dél-Keleti régió bronzérmes csapata lett a BMSE.

Iskolánkból 4 tanuló erősítette a csapatot:

Kovács Nikoletta 7.b

Körtvélyesi Dóra 8.a

Nagy Zsófia 8.b

Varga Réka Csenge 8.b osztályos tanulók.

Nekik és edzőiknek is gratulálunk!


Környezetvédelmi csapatversenyen az 1. helyen

2019.05.17, 12:49

A Debreceni Benedek Elek Általános Iskola által meghirdetett „Élj Ökosan!” környezetvédelmi csapatversenyen iskolánk Szivárvány elnevezésű csapta az 1. helyen végzett. Csapattagok: Csukás Lívia, Jenei Zsófi, Szőllősi Loretta 2.a osztályos tanulók. Szeretettel gratulálunk!


Bajnócás diákjaink a Hajdúböszörményi Néptáncfesztiválon arany és ezüst minősítést értek el

2019.05.15, 08:16

A IX. Hajdúböszörményi Gyermek-és Ifjúsági Néptácfesztiválon több diákunk is kimagasló eredményt ért el a Bajnóca Néptánc Egyesület csoportjainak tagjaként. Felkészítők Turzó Boglárka és Turzó Renáta. Szeretettel gratulálunk!

Gáti Janka 1.a ezüst minősítés

Zákány Nóra 1.b ezüst minősítés

Kerezsi Fanni 2.b ezüst minősítés

Nagy Emese 2.b ezüst minősítés

Rácz Diána 2.b ezüst minősítés

Zsiga Zétény 2.b ezüst minősítés

Nagy Eszter 5.a ezüst minősítés

Szilágyi Laura 5.a ezüst minősítés

Gál Bella Lilla 5.b ezüst minősítés

Nagy Gréta 6.b ezüst minősítés

Zsiga Zsombor 6.b ezüst minősítés

Nagy Zsófia 8.b arany minősítés