Hírek - 1,5 millió Ft-ot nyertünk komplex tehetséggondozó programra a 2-3. osztályosoknak1,5 millió Ft-ot nyertünk komplex tehetséggondozó programra a 2-3. osztályosoknak

vissza...

2021.01.28, 08:50

Kocsisné Jován Ildikó és Magyar Emese pedagógusok pályáztak és nyertek az NTP-KNI-20 azonosító számú, A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása program keretében. Tehetséggondozó pályázatuk címe:  Sárkánykaland – mesék, legendák a dínóktól napjainkig. A szakkört a Miniszterelnökség és a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

A 60 órás programban 16 fő 2. és 3. osztályos gyerek vesz részt. Alapvető célunk: műveltségterületeket átfogó élményt és tudást adni. A program komplexitása révén kiváló lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek motivációját fenntartva sokféle ismeretet, változatos tevékenységeket, munkaformákat ismerhessenek meg. A gyerekekhez közel álló mesék világától a zene, a természetismeret és a kézműves foglalkozásokon át eljutunk a tudományos gondolkodásig.

Ízelítő a tervezett programokból: Sárkánytabló készítése, Kincsesláda festése;  Tűzokádó sárkány készítése újrahasznosított anyagokból; Papírsárkány készítése, röptetése; Címerdomborítás; Mesealakok mézeskalácsból; Drámafoglalkozások; Élőszavas mesemondás; Közös mese- és versírás; Internetes kutatómunka; Vízisárkányok keltetése; Közös ének és zene; A dinoszauruszok kora, életmódja egy paleontológus szemével; Túrák, kirándulások; Lakoma sárkányfalatokból. A program 2021. június 30-ig tart.