HírekBerettyóújfalui József Attila Ált. Iskola és AMI felújított multifunkcionális épületének avatása

2018.01.16, 06:40

2018. január 15-én ünnepélyes keretek között került átadásra a József Attila Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola kívül-belül teljesen felújított multifunkcionális terme, melyet újra birtokba vehetnek az iskola diákjai.

Kiss Tamás pedagógus köszöntötte az átadón megjelenteket, Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõt, Muraközi Istvánt, Berettyóújfalu város polgármesterét, Kapornai Juditot, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatóját, Pelyhéné Bartha Irént, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum fõigazgatóját, Gálné Tóth Klárát, a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde igazgató asszonyát, a megjelent intézményvezetõket, a pedagógusokat és az iskola diákjait.

Kapornai Judit tankerületi igazgató asszony és Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ köszöntõ beszédét követõen az ünnepélyes szalagátvágás következett, mellyel Dr. Vitányi István, Muraközi István, Kapornai Judit és Kurtán Mónika átadta a felújított multifunkcionális termet.

A szalagátvágás után az iskola diákjainak mûsorára került sor, akik így ténylegesen is birtokba vehették az intézmény megújult egységét.

Elsõként az alsó tagozatosok Hecsedli néptánc csoportjának mûsorát láthattuk, akik Sárközi játékokat és táncokat adtak elõ.  Felkészítõ pedagógus: Turzó Renáta

Második produkcióként a Piruett Tánc Stúdiós alsó- és felsõ tagozatos tanulóink színvonalas – Sirályok címû – mûsorát láthattuk. Felkészítõjük az egyesület vezetõje: Simonyi Kitty

Az ünnepélyes átadó végén Kurtán Mónika, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola igazgatója néhány gondolattal zárta a rendezvényt. Igazgató asszony beszédébõl megtudtuk, hogy a multifunkcionális terem teljes felújítása, többek között a falak külsõ-belsõ salétromtalanítása, szigetelése, a tornapadló cseréje, nyílászárók felújítása történt meg. A beruházásra az intézmény takarékos gazdálkodása adott lehetõséget, a Berettyóújfalu Tankerületi Központtal való egyeztetést követõen.

Kurtán Mónika köszönetét fejezte ki a tankerületnek, hogy támogatta az épület felújítását és a munkálatokat végzõ vállalkozónak, hogy ezt a nagy volumenû beruházást rekordidõ alatt valósította meg.


Gut Gábor arany jelvény kitüntetést kapott

2018.01.09, 12:51

Gut Gábor a Velencei Triatlon OB-n elért 7. helyével beválogatták a 2018. január 6-án megrendezett díjátadó gálára, ahol arany jelvény kitüntetést kapott, amihez szívbõl gratulálunk!


Dobi Lili a 2017-es Gyermek Duatlon és Triatlon Ranglista 1. helyezettje - arany jelvényes sportoló

2018.01.09, 12:41

Dobi Lili 7. b osztályos tanuló a 2017-es Gyermek Duatlon és Triatlon Ranglista 1. helyezettje, valamint a 2017-es év Duatlon és Triatlon Arany Jelvényes sportolója lett.

2018. január 6-án Budapesten vehette át a Magyar Triatlon Szövetség oklevelét és a kupákat!

Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez!


Kedves nyolcadikosok, kedves szülõk!

2018.01.08, 06:36

A jelentkezési lapok kitöltéséhez a középiskolák OM azonosítói, tanulmányi területei itt találhatók:

Hajdú-Bihar megyei középiskolák:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2018/om_azonositok_tt_jegyzek/Hajdu_Bihar.pdf

Középiskolák megyék szerint:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2017_2018beiskolazas/OM_azonositok_2018_2019tanevre

A jelentkezési lapokat az osztályfõnökök fogják kiosztani. A kitöltésben segíteni fogunk!

Sikeres felvételit kívánunk minden 8. osztályos diákunknak!


Bolhapiac, díjátadó és karácsonyi ünnepség iskolánkban

2018.01.02, 12:50

A téli szünet elõtt a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-ban bolhapiaccal, díjátadó-és karácsonyi ünnepséggel köszöntöttük az ünnepet.


IV. PRO AGRIA Cikluszáró Úszóverseny - 2017. december 15-16-17. Eger, Bitskey Aladár Uszoda

2017.12.21, 14:44

Versenyúszóink szenzációs szereplése Egerben sem maradt el. Fantasztikus egyéni csúcsokat úszva ismét csodálatos teljesítményt nyújtottak. 

Nagy Csenge 2. a: 2 bronzérem

Pap Richárd 5. b: 1 aranyérem

Kóti Tamás 6. a: 1 bronzérem, 1 aranyérem

Nagy Ádám 6. a: 3 bronzérem, 1 aranyérem

Gulyás Krisztián 6. b: 1 aranyérem, 1 bronzérem

Szeretettel gratulálunk Nektek ehhez a fantasztikus eredményhez, rendkívül büszkék vagyunk Rátok!


Rendõrségi karácsonyfa és interaktív bemutató

2017.12.21, 13:05

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság munkatársai 2017. december 21-én meglátogatták iskolánkat és a karácsony közeledtével egy kis meglepetéssel is készültek az 1. osztályosoknak.

Az aulában láthatósági mellényekbõl készített „karácsonyfát” hoztak ajándékba és Tamás „robotrendõr” a bemutatkozást követõen bemutatta tánc- és sporttudását, valamint közlekedési karjelzéseket is láthattunk tõle.

A rendõrség munkatársai a szabályos közlekedésrõl és a balesetek megelõzésrõl kérdezgették a gyerekeket, akik nagyon ügyesen válaszoltak és érdeklõdve figyelték a bemutatót. A kis robotrendõr nagy sikert aratott.

Köszönjük szépen a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság munkatársainak, hogy ellátogattak iskolánkba!


Magyar Diáksport Egyesület Oklevél

2017.12.21, 06:42

Iskolánk a Magyar Diáksport Szövetség OKLEVELÉBEN részesült az Európai Bizottság BeInclusive EU Sport Awards pályázatában való részvételéért.


Alsó tagozatos Adventi programok díjazottjai

2017.12.20, 07:17

A hagyományoknak megfelelõen ebben az évben is megrendezésre került a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-ben az Adventi hetek programsorozatain belül a Karácsonyi vers- és prózamondó, ének-, és rajzverseny. Tanulóink szokás szerint izgatottan készültek mindhárom versenyünkre. Nagyon szépen és eredményesen készültek fel valamennyien. Az ünnepélyes díjkiosztó ünnepségre 2017. december 19-én került sor. Sok kis díjazottaink az eredményhirdetésrõl oklevéllel és ajándékokkal térhettek haza.

Bízunk benne, hogy a következõ évben legalább ennyi kis alsó tagozatos tanuló nevez mindhárom versenyünkre!

Díjazottaink mindhárom versenyen:


XXIII. Testvérvárosok Kupa Miskolc és XXI. Országos Rövidpályás Vidék Bajnokság

2017.12.18, 07:37

Iskolánk versenyúszói a decembert igen mozgalmasan kezdték, hiszen két úszóversenyen is részt vettek, ahol hatalmas sikereket arattak. Négy tanulónk Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában szerepelt remekül.

Nagy Csenge 2. a        1 ezüstérem, 3 bronzérem

Nagy Ádám 6. a          1 bronzérem

Gulyás Krisztián 6. b  1 bronzérem

Gáti Panna 7. a           1 bronzérem

Bohács Alexadra 6. b osztályos tanulónk pedig december 1-3-ig Hódmezõvásárhelyen versenyzett a Gyarmati Dezsõ Sportuszodában, ahol a korcsoportos bajnokságon, saját korosztályában fantasztikus teljesítményt nyújtva, remek egyéni csúcsokkal büszkélkedhetett. 

HATALMAS GRATULÁCIÓ, TOVÁBBI SOK SIKERT KÍVÁNUNK!