HírekSajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny nemzetközi döntõje

2017.05.22, 08:18

A Sajó Károly Kárpát-medencei Környezetvédelmi Csapatverseny nemzetközi döntõjében a 7-8. osztályosok versenyében 6. helyezést ért el összesítésben a József Attila Általános Iskola kis csapata.

Csapattagok: Pálfi Anna, Costa Olivér, Ivascu Sámuel. Mindhárman 7.a osztályos tanulók.

A verseny egyik feladata plakát készítése volt a vízvédelem témájában. Ebben a megmérettetésben a nemzetközi mezõnyben a 2. helyet szerezték meg diákjaink.

Felkészítõ pedagógus: Kurtán Mónika


Megyei történelemverseny eredménye

2017.05.22, 06:14

A Bendegúz Megyei Történelem versenyen a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola tanulója Gut Gábor 5.a 2.helyezést ért el. 

Felkészítõ pedagógus: Bukusné Tóth Lívia


Aquatlon verseny eredménye

2017.05.22, 06:11

Püspökladányban került megrendezésre a Regionális Aquatlon verseny. A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola tanulója Gut Gábor 5.a csapatversenyben 1. helyezést, míg egyéni versenyben 2.helyezést ért el.

Továbbá Debrecenben került megrendezésre az Országos Aquatlon verseny, ahol kisdiákunk szintén szép eredményt ért el. Csapatversenyben 2. helyet, míg egyéni számban 15.helyet szerezte meg.


MEGYEI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA EREDMÉNYE

2017.05.18, 06:38

A Megyei Atlétika Diákolimpián a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és a Széchenyi István Tagiskola diákjai alkotta csapatok nagyszerûen szerepeltek.

 • I. korcsoport fiúk
  • MEGYEI I. HELY
   Csapattagok: Nagy Martin, Mohácsi Gergõ, Nagy Botond, Balázsi Boldizsár, Mezõ Dániel (2.a) és Hajzer-Török Alex (2.d)
  • EGYÉNIBEN MEGYEI
   • 1. helyezett: Nagy Martin (2.a);
   • 5. helyezett: Mohácsi Gergõ (2.a)
 • I. korcsoport lányok
  • MEGYEI V. HELY
   Csapattagok: Képes Hanna, Pataki Mia, Szatmári Csenge (2.b) és Koszorús Jázmin, Karácson Zorka és Szántó Nikolett (2.d)
 • II. korcsoport fiúk
  • MEGYEI VI. HELY
   Csapattagok: Hajnal Levente (4.b), Kóti Tamás (5.a), Mezõ Lõrinc (5.a), Bodrós Bence, Lévai Máté és Lévai Máté (Széchenyi)
 • II. korcsoport lányok
  • MEGYEI III. HELY
   Csapattagok: Kártik Emma és Nagy Eszter (József Attila Ált. Isk. 3.b) és Fráter Janka, Kalmár Fanni, Mikó Regina és Mikó Zsófia (Széchenyi)
 • IV. korcsoport lányok
  • MEGYEI IV. HELY
   Csapattagok: Kártik Kata (7.a), Szûcs Napsugár (7.a), Antal Orsolya (7.b), Kovács Petra (8.a), Kürti Krisztina (8.b) és Major-Pucsok Panna (Széchenyi)


XX. Országos Alföldi Informatika verseny

2017.05.15, 07:17

A TIT Jurányi Lajos Egyesülete országos informatika versenyt hirdetett 7-8 és 9-10 évfolyamos diákok számára. Az internetes forduló eredményével Szilágyi Szabolcs másik 10 diákkal a döntõbe jutott. A döntõt május 11.-én rendeztek meg Nyíregyházán, ahol Szabolcs az országos 6. helyezést érte el.

Felkészítõ pedagógus: Balogh István


Zsákai komplex tanulmányi verseny

2017.05.15, 07:04

A 3. osztályos tanulóknak 2017. április 28-án került megrendezésre a komplex tanulmányi verseny Zsákán. Intézményünkbõl több kis ügyes tanuló mérhette össze magyar nyelv és irodalom, matematika és környezetismeret tantárgyakból tantárgyi tudását.

Diákjaink az alábbi egyéni helyezéseket érték el tantárgyanként:

 • Szûcs László 3.b matematika 2.hely
 • Gál Bella3.bmatematika 3.hely
 • Szász Kristóf Benedegúz 3.b környezetismeret 4.hely
 • Frank Eszter 3.a magyar 7.hely
 • Galló Balázs 3.a magyar 12.hely
 • Csapatverseny összesített eredménye: 2. hely

Csapattagok: Galló Balázs 3.a, Szász Kristóf Bendegúz 3.b, Szûcs László 3.b

Felkészítõ pedagógusok: Kovács Zoltánné és Magyar Emese


II. József Attila Tanulmányi Verseny

2017.05.15, 07:00

Immár második alkalommal került megrendezésre a József Attila Tanulmányi Verseny 2017. május 5 - én pénteken délután 13.00 órai kezdettel a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában.

Intézményünk fennállásának 100. éve alkalmából indítottuk meg ezt a megyei komplex versenyt 2016-ban, az 1. és a 2. osztályos diákok számára. Célunk, hogy a versenyzést, a versenyfelkészítést, a tehetséggondozást népszerûsítsük.

Ebben a tanévben most 44 fõ elsõ osztályos tanuló mérhette össze tantárgyi tudását matematika, magyar nyelv és irodalom és környezetismeret tantárgyból. (A 2. osztályosok versenye 2017. május 26-án lesz.)

Több település általános iskolája tisztelt meg bennünket.

 


Országos Történelemi levelezõverseny eredménye

2017.05.09, 10:23

A Bendegúz - Gyermek és Ifjúsági Akadémia által rendezett országos történelmi levelezõversenyen a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola diákjai kimagasló eredményt értek el.

Ivascu Sámuel 7.a és Nagy Róbert 6.b osztályos tanulóink ezen az országos versenyen aranyminõsítést értek el.

Felkészítõ pedagógus:            Bukusné Tóth Lívia


Megyei Történelemi levelezõverseny eredménye

2017.05.09, 10:17

A Bendegúz - Gyermek és Ifjúsági Akadémia által rendezett megyei történelmi levelezõversenyen a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola diákjai (testvérek) nagyon szép eredményt értek el.

 • Ivascu Sámuel 7.a                2.hely
 • Ivascu Júlia   6.b                   6.hely

Felkészítõ pedagógus:            Bukusné Tóth Lívia


SAKKOZÓINK SIKERE NAGYRÁBÉN

2017.05.05, 08:41

Negyedik alkalommal rendezte meg Nagyrábé sakkegyesülete a helyi önkormányzat támogatásával a Nagyrábé Kupa sakkversenyt. A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolánkból több sakkozó, sõt a sakkot oktató szakember (Kozicsek Péter Úr) is indult ezen a megmérettetésen.

Az ifjúsági mezõny több mint fele Kozicsek Péter sakkoktató tanítványaiból állt össze. A 9 fordulós, svájci rendszerû versenyen 24 település 98 versenyzõje mérte össze sakktudását. Az eredményhirdetés diákjaink számára szép sikereket hozott.

Az ifjúságiak egyéni versenyén 14 fiatal versenyzett az értékes díjakért. Különdíjat nyert Briczky Balázs (1.a osztályos kisdiákunk), mint a verseny legifjabb résztvevõje. A legeredményesebb leányversenyzõ díját Gáti Panna (6.a) vehette át 9. helyezésével. A fiatalok között a legeredményesebben Frank Viktor (7.a) szerepelt, õ a 6. helyet szerezte meg a 26 fõs mezõnyben.