HírekFarsangi előkészületek

2023.02.22, 11:32

Iskolánk 4. b. osztálya már a szerda délelőttöt is farsangi előkészületekkel töltötte, ugyanis lehetőségük volt ellátogatni a Bodorka Népmesepont mesefoglalkozására, ahol egy mese meghallgatását követően ijesztőbbnél ijesztőbb busóálarcokat készítettek a gyerekek, amikkel egész biztosan sikerült elűzniük a telet egy jó időre.

 


Rácz Péter lett a DVSC Gólkirálya

2023.02.20, 09:29

 

Vasárnap került megrendezésre a DVSC Akadémián a tavaszi kupa. A megyénkből 10 csapat érkezett.

Iskolánk kis tanulója a  piros csapatot erősítette. A nap végére DVSC lett a  kupa győztese. Petya összesen 8 meccsen 13 gólt lőtt, így csapatának Gólkirálya lett!

Szívből gratulálunk Neki!

  


KÖRNYEZETTUDATOS GYEREKEKET NEVELÜNK

2023.02.17, 09:53

Iskolánk, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola ÖKOISKOLA. Nagy gondot fordítunk arra, hogy sok mindenre megtanítsuk a gyerekeket, ami az életünkben fontos. Egy ilyen terület a környezetre odafigyelő, azt megóvni akaró magatartás. Ebben segített most nekünk a Városok Falvak Szövetsége és Berettyóújfalu városa. Két interaktív előadást tartottak diákjainknak, az ELEKTROMOBILTÁS-ról. A gyerekek az előadás mellett TÁBLAGÉPES JÁTÉKOK  révén ismerkedhettek meg az ELEKTROMOS AUTÓZÁS, a tiszta elektromos alapú közlekedés környezetvédő és energiatudatos jelentőségével. A programban Berettyóújfalu városa használatra fog kapni egy elektromos kisautót.

 


Űzzük el együtt a telet!

2023.02.16, 14:58

Iskolánk alsó tagozata

 


A legjobb kapus

2023.02.15, 13:04

Józsa Ákos, iskolánk 3. b osztályos tanulója Törökszentmiklóson, U-9-es focitornán vett részt. Az akadémiákkal teletűzdelt tornán csapatuk az előkelő 3. helyet szerezte meg, Ákos pedig elnyerte a LEGJOBB KAPUS díját is.

Szeretettel gratulálunk!


Nemzetközi sikerek fociban

2023.02.15, 11:17

Rácz Péter 2.b osztályos tanulónk a Debreceni Labdarúgó Akadémia U8-as csapatának meghatározó kis focistája.

2023. február 12.-én rendezett XII. Nemzetközi Cigándi kupán 16 csapat közül az első helyen végeztek.

Gratulálunk ehhez a szép eredményhez Petyának és csapatának!

„Minden elérhetetlen, de csak addig amíg el nem éred!” (Messi)

  


A MAGYAR KULTÚRA NAPJA- 200 ÉVES A HIMNUSZ-ISKOLAI VERSENYEK

2023.02.14, 11:31

Iskolánkban az elmúlt évektől eltérően, idén közösen ünnepelhettük a Magyar Kultúra Napját. Csodálatos ünnepi műsor részét képezte a nemzeti imádságunknak, a Himnusznak a közös szavalata iskolánk alulájában,  a hetedik osztályos tanulóink ünnepi megnyitója után. Az ünnepélyes pillanatokat a Rengő Néptánc Egyesület felnőtt kamaracsoportjának csodálatos műsora zárta. Közreműködtek: Nagyné Gál Renáta, Balogh-Papp Tünde, Duró Emma, Markovics Sándor, Gonda Péter, Balogh Imre. Műsoruk címe: Táncok Inaktelkéről (Kalotaszeg). A táncot betanította: Tőkés Edit és Tőkés Zsolt.  Erről  az eseményről a BerettyóTv is tudósított.

A Himnuszunk megírásának 200. évfordulójához különböző aktiv kreatív tevékenységekkel is bekapcsolódtak: Hungarikumok témakörben plakátok és lapbookok készültek. A kicsik a magyar mesék szereplőinek rajzailval nosztalgiáztak. A szépírásban pedig az  alsósok is felsősök is megmérettethették magukat.

Nagyon sok szép munka született, melyet a mellékelt fotókon is megtekinthetnek!

Helyezettek:

Lapbook kategóriában (felsősök) első helyezett lett: Kazai Fanni 5.b; Simon Laura, Kapás Bálint, Gut Benedek Vidor, Varga Lili 5.b;  Szőllősi Loretta,Jenei Zsófi 6.a; Cséki Emma 7.a; Molnár Tünde  7.b; Herczeg Bálint 7.b; Balogh Zoltán 7.b.

 

Plakát kategóriában (felsősök): első helyezett Tóth Zétény ,Balázsi Zalán 6.a és Ékes Johanna,Tóth Liza 7.a.   Második helyezett: Nagy-Dózsa Délia 5.a  és Nagy Csenge,Varga Lia 7.a. Harmadik helyezett: Pinczés Emese, Pinczés Eszter, Erdei Dominika 5.b és Frank Debóra 7.a. Különdíj: Aranyi Bence 6.a ; Bundik Ádám, Szász Balázs és Kogyilla Roland.

 

Rajverseny –meseszereplők (alsósok)

 1.a első helyezett Komádi Bence, második helyezett Buka Bence, Puskár Zselyke.

 1.b első helyezett Csősz Ádám, második helyezett Erdei Izabella, harmadik helyezett Szebenyi Alexander.

2.a első helyett Adamcsik Boglárka, második helyezett Körtvélyesi Ádám, harmadik helyezett Nagy-Dózsa Mátyás.

2.b első helyezett Megyeri Orsolya, második helyezett Kerezsi Lilla, harmadik helyezett Lakatos Marcell, különdíj Fábián Abigél

3.a első helyezett Csatári Alíz, második helyezett Frank Rebeka, harmadik helyezett Kari Lilla, különdíj Micskei Hajnalka.

3.b első helyezett Dorogi Patrícia, második helyezett Botos Hanna, harmadik helyezett Buckó Hanna, különdíj Józsa Ákos.

4.a első helyezett Füle Csenge és Demény Zsófia, második helyezett Derzsi Jázmin és Iliszi Bianka, harmadik helyezett Balogh Veronika és Halics Hanna, különdíj Hodosi László Bence.

4.b első helyezett László Nóra, második helyezett Nagy Ádám, harmadik helyezett Kádár Vivien.

 

Szépíró verseny- felső tagozat

Első helyezett Kapás Bálint 5.b és Megyeri Zita 7.a

Második helyezett László Dóra 5.a és Tóth Luca 5.a

Harmadik helyezett Nagy Maja Hanna7.b és Pálfi Anna Mária 7.b

Különdíj: Szőllősi Loretta 6.a és Nagy Bence 7.b

 

Szépíró verseny- alsó tagozat

Első helyezett Szilágyi Léna 4.a és Szőke Tamara 4.a

Második helyezett Mile Olivia 2.b és Megyeri Orsolya 2.b

Harmadik helyezett Nagy Gergő 2.a és Zákány Bella 4.a

Különdíj Adamcsik Boglárka 2.a és Antós Bálint 2.a

Szeretettel gratulálunk a versenyen résztvevőknek!

 


Büszkék lehetnek magukra a lányok

2023.02.14, 09:41

Dunakeszin rendezték meg február 11.-12.-én a grundbirkózó bajnokság országos döntőjét. Ebben az évben 128 csapat 1463 kisbirkózója kezdte meg a mérkőzéseket egymással. A januári elődöntőt iskolánk II. korcsoportos lányai I.hellyel zárták. A gyerekek nagy izgalommal várták az országos megmérettetést, a versenyt heteken át tartó felkészülés előzte meg. Az ünnepélyes megnyitón felsorakozott a döntős csapatok az ország minden szegletéből. A zászlók felvonása után esküt tettek a kisdiákok. A nap folyamán kemény és nagyon izgalmas meccseken bizonyítottak tanulóink. Igazi kis „Amazonként” küzdöttek a lányok.  A csapattársak harsány biztatással szurkoltak egymásnak. Iskolánk csapata az országos VII. helyen végzett.

Csapat tagjai: Balázsi Lotti, Balogh Veronika, Derzsi Jázmin, Frank Lídia, Füle Csenge, Iliszi Bianka, Kari Lilla, Lakatos Lia, Lévai Boglárka, Vida Lara, Zákány Bella Rozi, Zákány Nóra

 

Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk rátok!

Köszönjük szépen Berde Lászlónak a  felkészítésben nyújtott segítséget, a  Szülőknek pedig a  támogatást és a szurkolást!

Az első lépés a sikerhez, ha elhisszük képesek vagyunk rá!

 


Margittán léptek fel a Bajnóca Néptánc Egyesületbe járó diákjaink

2023.02.14, 08:52

Nagy öröm számunkra, hogy alsós és felsős diákjaink közül többen is a Bajnóca Néptánc Egyesületben táncolnak, ezzel is ápolják a magyar hagyományokat.

Az egyesület magyar kultúra napja alkalmából testvérvárosunkba, Margittára kapott meghívást így január 20-án elutaztak Romániába, ahol rendkívül színvonalas baráti vendéglátásban volt részük. A margittai kultúrház színpada rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, mintha színházban táncoltunk volna. Délelőtt színpadi próbák sora volt majd délután román idő szerint 5-től volt a fellépés.

Iskolánk felsős tagozatos diákjai közül: Zsiga Zétény, Zsiga Zoárd, Rácz Diána, Zákány Nóra, Szabó Albert és Aranyi Bence vettek részt ezen az ünnepségen.

Szeretettel gratulálunk a Bajnócának, diákjainknak! További sikereket kívánunk!