HírekII. Dr. Bencze Lászlóné Népzenei Emlékverseny

2019.03.26, 08:25

Idén a hagyományteremtő szándékkal létrehozott II. Dr. Bencze Lászlóné Népzenei Emlékversenyen 50 gyermek mérettette meg magát a neves szakmai zsűri előtt.

Kodály szavaival élve: „Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk.”

Iskolánk fontosnak tartja a zenei nevelést, így nagy örömükre szolgál, hogy ilyen sokan vettek részt versenyünkön 4 korcsoportban egyéni, csoportos és hangszeres kategóriában egyaránt. Minden versenyző minősítésben részesült, valamint kiemelt minősítést szerezhettek azok, akik kimagaslóbb teljesítményt nyújtottak.

A zsűri elnöke Juhász Erika, a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézet tanára, Hegedűs Imre, a Berettyóújfalui Zeneiskola igazgatója és Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar Szilágyi Péter díjas karnagya és Magyar Emese, a József Attila Általános Iskola tanára.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatta versenyünket és Kapornai Judit,a tankerületi központ igazgató asszonya adta át a versenyen a díjakat.

Iskolánk diákjai az alábbi eredményeket érték el:

Frank Naomi 1.a - kiemelt arany minősítés, felkészítő pedagógus: Pappné Erdei Anita

Milác Alexa 6.a - ezüst minősítés, felkészítő pedagógus: Némethné Kiss Marietta

Farkas Bálint Attila 6.a - ezüst minősítés, felkészítő pedagógus: Némethné Kiss Marietta


Szép eredmények a „Mesél a Sárrét” megyei mesemondó versenyen

2019.03.25, 09:41

A "Mesél a Sárrét" megyei népmesemondó versenyen 2019. március 23-án nagyon szép eredmények születtek. Szeretettel gratulálunk!

Csávás Dávid 1.a – 3. hely, felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Szilágyi Gergő 1.a – 2. hely, felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Nagy Zsombor László 2.a – 1. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Balogh Noémi 6.b – különdíj


A „Szemét” Fesztiválon jártunk

2019.03.25, 07:48

A „Szemét” Fesztivál  elnevezésű, a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségéről szóló rendezvényen negyedik osztályosaink megtekinthették a „Színes tiszta világ” cím mesejátékot, majd a „Van-e ötleted a megelőzésre?” című rajzpályázaton 4 kisdiákunk is díjazott lett.  Szeretettel gratulálunk nekik!

Balogh Anna 4.a – 2. hely, felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet

Daróczi Zoltán 3.a – különdíj, felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Rácz Lilla Dorina 3.a – különdíj, felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

Gáti Janka 1.a – 2. hely, felkészítő pedagógus:  Brandtnerné Varró Andrea


Nemzetközi táncversenyen a dobogón

2019.03.25, 06:48

A 2019. március 23-án Balatonszemesen megrendezésre került Nemzetközi Oriental Spring Keleti Táncversenyen szóló kategóriában Rácz Petra 8. b. és Mezei Flóra 7. b. arany minősítést, csoportos kategóriában 1 arany és 2 ezüst minősítést kaptak. Felkészítő tanáruk Pappné Vajda Erika.  Szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek egyaránt!


Piruetteseink a dobogón

2019.03.18, 14:44

Elkezdődött a versenyszezon a Piruettes lányoknak is. Lakatos Tamara 8.a osztályos tanuló a 2019. február 23-án, Üllőn megrendezett IDF kvalifikációs versenyen két ezüstérmet szerzett. Egyiket formációban Csernobili sugárzás, másikat kiscsoportban Rejtvény című koreográfiával. Az elmúlt hétvégén az IDO Országos bajnokság debreceni versenyén vett részt, ahol egy arany és egy ezüstérmet nyert a Rejtvény és Csernobil koreográfiával.

Szintén ezen a versenyen debütáltak a Tavirózsák c. gyerek csoport táncosai is, akik ezüstéremmel térhettek haza életük első nagy versenyéről. A csoport tagjai iskolánk 3 kis tanulója is: Vincze Hanna 2.a, Mózsik Boglárka Lilla 3.a, Képes Hanna 4.b. Szívből gratulálunk!


Nagy Eszter ezüst minősítést szerzett

2019.03.18, 09:24

A 2019. március 17-én megrendezett V. Mikepércsi "Béres András" Szólótáncversenyen Nagy Eszter 5.a osztályos tanulónk ezüst minősítést szerzett 99 táncos közül. Kísérője Rusland Joshua. Szeretettel gratulálunk! Felkészítő: Turzó Renáta


Elektronikus beiratkozás

2019.03.14, 10:38

Kedves Szülők!

2019-ben lehetőségük van április 1-től gyermekük beiratkozását online előkészíteni. Ebben az évben viszont még a szülőnek kötelező abban az iskolában személyesen megjelennie, ahová gyermekét beíratja. A személyes beiratkozáshoz is szükséges a dokumentumokat bemutatni.

Az általános iskolai beiratkozás időpontja:

2019. április 11. (csütörtök)      7.30 - 17.00 óráig

2019. április 12. (péntek)           7.30 – 17.00 óráig

 • Amennyiben nagyobb gyermeke már iskolánk tanulója, akkor a KRÉTA rendszeréhez már rendelkezik belépési azonosítóval, úgy az alábbiak szerint tudja gyermeke online beiratkozását előkészíteni:
 1. Belépve a KRÉTA rendszerbe, válassza ki az e-Ügyintézés lehetőségét!
 2. Válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
 3. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
 4. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat!

 

 • Amennyiben nincs iskolánk KRÉTA rendszeréhez belépési jogosultsága úgy az alábbiak szerint tudja gyermeke online beiratkozását előkészíteni:
 1. Nyissa meg a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap weboldalt!
 2. Regisztráljon új ideiglenes felhasználóként!
 3. Belépés után válassza ki az Ügyintézés indítása menüt!
 4. Kattintson a Beiratkozás általános iskolába menüpontra!
 5. A megnyíló felületen adja meg a szükséges adatokat és válassza ki a listából iskolánkat!

Segítséget az 54/402-052-es telefonszámon Váradiné Béres Beatrix intézményvezető helyettestől tud kérni. 

Videó segítség:


Kimagasló eredmények az Országos Úszó Diákolimpián

2019.03.13, 10:31

Két diákunk is részt vett a Győrben megrendezett Országos Úszó Diákolimpián és szép eredményekkel tértek haza.

Csikortás Dominik 8.b osztályos tanulónk 5. helyen végzett, Rácz Kinga 2.a pedig a 11. helyet szerezte meg. Szeretettel gratulálunk!


Pályaorientációs kirándulás Budapestre a Szakma Sztár Fesztiválra

2019.03.13, 06:58

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola 7. osztályos diákjai ingyenesen kirándulhattak 2019. március 12-én Budapestre, a Szakma Sztár Fesztiválra. Itt több mint 60 szakma rejtelmeivel ismerkedhettek meg. Ennek segítségével könnyebb lesz a következő évben előttük álló pályaválasztás.

A kirándulást a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.