HírekPályaorientációs nap 2018

2018.11.12, 11:31

Pályaorientációs napon mutatkoztak be a szakmák képviselői és a középiskolák 2018. november 10-én, szombat délelőtt a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában.

A nap célja az volt, hogy a diákok szakmákkal, munkahelyekkel és a rendezvényre meghívott középiskolákkal megismerkedhessenek. A kisebbek élményszerű látogatásokat tettek a rendőrkapitányságon, a malomban, a múzeumban, a mentőállomáson és számos más a városban működő intézményben. A nyolcadikosokat pedig 16 környékbeli középiskola és a mentőszolgálat bemutatója várta.

Az 1.a osztály a Malomban tett látogatást a pályaorientációs nap keretében. A főmolnár vezetett körül bennünket, segítségével megismerkedhettek a gyerekek, hogyan lesz a gabonából liszt. Megnéztük a gabonatárolót, majd a tisztítóba tettünk látogatást. Az őrlés folyamatában kezükbe vehették a tanulók a sokfajta gabona őrleményt, sőt a búzacsírát meg is kóstolhatták. A selymesítőbe a szitákat, a zsákolóba a zsákok „csúszdázását” figyelhették meg a gyerekek. Nagyon érdekes volt látni ezeket az óriási gépeket, amelyek segítségével a liszt az asztalunkra kerül.

Az 1.b, 2.b és a 3.a osztályt a rendőrségen várták. A gyerekek megismerkedhettek a rendőrök munkájával és azokkal az eszközökkel, amelyeket munkájuk során használnak: motor, autó, traffipax, tonfa, védőmellény, pajzs, sisak. Nagy meglepetésükre szemtanúi lehettek egy bűnöző elfogásának és fogdába helyezésének. Ezután egy robot irányításával táncolhattak és tornázhattak. A program végén pedig egy rendőrkutya akcióit nézhették végig. 

A 2.a osztály a Sinka István Városi Könyvtárba látogatott el. Ott jártunk, ahol az egyszeri olvasó nem jár. Bejártuk a városi könyvtár pinceraktárát, megkerestük a legrégebbi könyvet, pecsételtünk, katalóguscédulákat rendeztünk, akár az igazi könyvtárosok. Jól éreztük magunkat, köszönjük Margó néninek, Andi néninek és a könyvtár minden dolgozójának, hogy itt lehettünk.

Postára látogatott el a 3.b osztály november 10-én. Megismerhettük a postások munkáját. Azokét is, akik nap mint nap kerékpárra ülve kézbesítik a leveleket, azokét is, akik a Millennium úti posta épületében dolgoznak és azokét is, akik kocsival szállítják ki a csomagokat. Nagyon érdekes volt, sok olyan dolgot ismerhettünk meg, amiről fogalmunk sem volt eddig. Köszönjük szépen a lehetőséget!


A 4.a és 4.b osztály a Mentőállomáson járt, ahol Szabó Andrea vezető bemutatta, hova érkezik a riasztás. Megbeszélte a gyerekekkel, milyen adatokat kell a telefonban mondani, ha szükségük van segítségre. A tanulók megnézték, milyen rendnek kell lenni egy mentőautóban, hogy az ápolók megtalálják azokat az életmentő eszközöket, amelyekre éppen szükség van. A bátrabbak kipróbálhatták a hordágyat és a gurulós széket is.

Igazán nagy élményben lehetett része az 5.a, 5.b és 6.a osztályoknak, amikor a pályaorientációs nap keretében a Péterszegi úton található Mezei-Vill Kft. LED lámpagyárába látogathattak el. A több mint 3500nm-es üzemegységben a tanulók szakértő irányításával megtekinthették a LED világításhoz szükséges eszközök gyártását, valamint a csúcstechnológiás vizesvágó berendezést is. A gyárban készült termékek mellett képet kaptak arról is,  hogy ez a technológia egyre népszerűbb, hiszen 50- 60% energiamegtakarítást jelent a használata.

A 6.b osztály a berettyóújfalui tűzoltó laktanyát látogatta meg. Betekintést nyerhettünk a katasztrófavédők napi rutinjába, testközelből láthattuk a tűzoltásnál és műszaki mentésnél használt eszközöket. A legizgalmasabb azonban mindenképp a próbariasztás volt, ahol a tűzoltók másodpercek alatt vonulásra készen álltak. Köszönjük a bemutatót és eseménymentes szolgálatot kívánunk!

A tanulók sikeres pályaválasztásának elengedhetetlen összetevője a széles körű tájékozódás. Ezért ebben az évben az iskolánk 7.a és 7.b osztály tanulói a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Berettyóújfalui Szakaszmérnökségére látogattak el, ahol Vécsei Tibor, a szakaszmérnökség vezetője beszélt az árvíz, belvíz, aszály, vízminőségi kárelhárítási feladataikról, a gátőr és a mérnök munkájáról és nem utolsó sorban a munkájuk tárgyáról, a vízről. Megjósolni ugyan azt nem lehet, hogy a gyerekekből hány vízügyes lesz ezután, de azt elmondhatjuk, hogy élményekben gazdag napot töltöttünk el együtt.


„Az én családom” rajzpályázaton szép eredmények születtek

2018.11.09, 14:39

A Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi társulása által, a Családok éve rendezvénysorozat keretében, a Berettyóújfalui járás gyermekei számára meghirdetett „Az én családom” című rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére 2018. november 9-én került sor a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

A rendezvényen részt vevő gyerekek és pedagógusok megtekinthették a Körömvirág együttes "Kis családom nagy családom" című műsorát, valamint Sáli Levente homokanimátor látványos előadását.

Intézményünk diákjai az alábbi eredményeket érték el:

3-4. osztályos kategóriában Kovács György 3.a 1. helyezés, felkészítő pedagógus: Dr. Lingvayné Bánszki Andrea

3-4. osztályos kategóriában Sass Petra Hanna 4.a 3. helyezés, felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet

1-2. osztályos kategóriában Frank Hanna 2.a 3. helyezett, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

5-6. osztályos kategóriában Varga Lili Hédi 5.a 3. helyezett, felkészítő intézmény: Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola

Továbbá iskolánk elnyerte a legtöbb rajzot beküldő iskola díját is.

A diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak szeretettel gratulálunk!


Meseelőadás, díjátadó az első iskolakóstolgatón

2018.11.08, 08:41

Iskolánkban 2018. november 7-én tartottuk az idei tanév első Iskolakóstolgató foglalkozását, amelyen az „Itt van az ősz, itt van újra…” című, óvodásoknak szóló rajzpályázatunk eredményhirdetésére is sor került. A délutáni programot alsós tanulóink meseelőadása és versmondás is színesítette, valamint bemutatkoztak a jövő tanévtől első osztályban tanító pedagógusok.

Köszönjük a szülőknek és az óvodás gyerekeknek, hogy ilyen szép számban megtisztelték rendezvényünket. Mindenkit szeretettel várunk a következő Iskolakóstolgatóra, 2018. november 14-én, 16-17 óra között. 


Nemzetközi úszóversenyen elért eredmények

2018.11.08, 07:08

A 2018. november 3-4. között, Nagyváradon megrendezett Nymphaea Torphy Nemzetközi Úszóversenyen öt diákunk is részt vett és mindannyian dobogós helyezéseket szereztek. Sezerettel gratulálunk!

Nagy Csenge 3.a:

 • 50m mell 3. hely
 • 50m hát 3. hely

Mohácsi Gergő 4.a:

 • 50m hát 2. hely
 • 50m mell 3. hely
 • 50m gyors 3. hely
 • 50m pille 3. hely

Pap Richard Sebastian 6.b:

 • 200m gyors 1. hely
 • 50m hát 2. hely
 • 200m vegyes 3. hely

Nagy Ádám 7.a:

 • 100m mell 2. hely
 • 200m vegyes 3. hely

Bohács Alexandra 7.b:

 • 200m gyors 1. hely
 • 100m hát 1. hely
 • 200m vegyes 2. hely
 • 100m mell 3. hely
 • 50m gyors 3. hely
 • 100m pillangó 4. hely
 • A 2005-2006-os korosztály legjobbjának járó trófea

Megyeri Zita a dobogó legfelső fokán a Várfürdő Kupán

2018.11.06, 11:41

A 2018. október 27-én, Széchy Tamás emlékére megrendezett gyulai VII. Várfürdő Kupán Megyeri Zita 3.a osztályos tanulónk az alábbi előkelő helyezéseket érte el. Szeretettel gratulálunk!

100 m hátúszás – 1. hely

50 m hátúszás – 2. hely

50 m gyorsúszás – 6. hely


Az Arénában jártunk…

2018.10.25, 10:44

2018. október 24-én 55 tanulóval utaztunk Budapestre a Birkózó Világbajnokságra. A Papp László Budapest Sportarénában 114 ország, 880 birkózója küzd az érmekért.

Ezen a napon női birkózóinkért izgulhattunk. Kiszurkoltuk Barka Emesének és Sastin Mariannak is a győzelmet. A gyerekek találkozhattak és beszélgethettek a háromszoros világbajnok Komáromi Tiborral is.

Ebédelni a közeli Aréna Plázában voltunk.

A nap további részében kulturális programok voltak. Sétáltunk a Hősök terén, mely a világörökségünk része. Megnéztük a Műcsarnokot, a Szépművészeti Múzeumot és a Millenniumi emlékművet. A gyerekek sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza.

Köszönjük szépen Berde Lászlónak, a Báránd KSE szakosztályvezetőjének és a Magyar Birkózó Szövetségnek, hogy biztosítottak belépőjegyeket számunkra, valamint Muraközi Istvánnak, Berettyóújfalu város polgármesterének, aki az utazásunkat tette lehetővé. A birkózás nagyon fontos szerepet tölt be a magyar sportban, és ez a világbajnokság az idei év legjelentősebb sporteseménye hazánkban, s így mi, „József Attilások” is részei lehettünk.


Az Európai Mobilitás Hét rajzpályázaton elért eredmények

2018.10.24, 13:39

Az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Naphoz kapcsolódva Berettyóújfalu Város Önkormányzata rajzpályázatot írt ki a város általános iskolás tanulói részére „Guruljon!” címmel. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és az oklevelek, ajándékok átadására 2018. október 24-én került sor a Polgármesteri Hivatal Kabinet Irodájában. A hat díjazott rajz készítőiből három – többek között az 1. helyezett is – a mi iskolánkból került ki.

Díjazott tanulóink:

Beke Izabel 2.b – 1. helyezett, felkészítő pedagógus: Szabó Ágnes

Vincze Hanna 2.a – 3. helyezett, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Rácz Kíra 2.a – 3. helyezett, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

Sok szeretettel gratulálunk!


18. Trauner Raiffeisen Cup Nemzetközi Úszóverseny

2018.10.18, 09:17

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola két tanulója ismét sikeresen, iskolánknak hírnevet szerezve tért haza Ausztriából, nemzetközi úszóversenyről.

 • Nagy Csenge 3. a - 6 aranyérem (50m mell, 50m pillangó, 50m ás 100m hát, 50m és 100m gyors), egyéni legjobbnak járó kupa
 • Nagy Ádám 7. a - 1 aranyérem (50 mell), 1 ezüstérem (100m mell), 2 bronzérem (50m és 100m pillangó)

Szeretettel gratulálunk!


Iskolakóstolgató

2018.10.17, 10:45

 

 


Országos falmászó versenyen az 5. helyen

2018.10.08, 11:01

Briczky Gábor Máté 5.b osztályos tanulónk az VII. Factory Nehézségi Magyar Kupaforduló falmászó versenyen az előkelő V. helyen végzett. Szeretettel gratulálunk!