HírekAdvent 2. gyertyájának meggyújtása

2018.12.12, 00:28

Advent 2. gyertyájának meggyújtása a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában. Advent a karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje. Iskolánkban a készülődés az ajándékok gyűjtésével vette kezdetét a diákjaink körében. Fontos, hogy érezzék, hogy vannak velük egykorú diákok, akiknek kevesebb jut még ilyenkor is. Az adventi hetek színes programjai között versmondó és meseíró verseny, adventi néptáncgálán való részvételt szervezünk Nagyváradon. A programok minden adventi héten tovább színesednek.


Vágner Lara - Magyarország Sportlövő Diákolimpia Bajnoka!

2018.12.09, 20:49

Vágner Lara 6.b osztályos tanulónk 2018. december 8-án, a Bonyhádon megrendezett Diákolimpián, nyílt irányzékú légpuska 20 lövéses versenyszámban I. helyezést ért el. Gyönyörű évzárás volt, gratulálunk!


Iskolánk Adventi hírnökei

2018.12.07, 21:30

2018. december 5-én a József Attila Általános Iskola és AMI  2. és 4. osztályos tanulói adtak adventi műsort a Rákóczi Tagóvodában, a  Fényes-ház Gondozó Szolgálatnál, és iskolánk iskolakóstolgatóján. Az előadást lelkes felkészülés előzte meg.

„Puszival és öleléssel” csendült fel az ének, amit a közönség ámulattal hallgatott.

A Mikulás érkezését mindig nagy izgalom és várakozás előzi meg. A nagyszakállú érkezése előtt a kedves kis manók varázsolták el a nagyérdeműt. A gyerekek az interaktív műsor alatt kipróbálhatták hangjukat, memóriájukat, ügyességüket és természetesen megmutathatták milyen ügyesen tudnak énekelni a Mikulásnak. A jelenet végén pár bölcs gondolat kíséretében a Mikulás és segédjei kiosztották az ajándékokat.

Végül a gyertyatánc zárta a műsort. A gyertya fénye megnyugtat, fényt hoz a szívünkbe. Békésen lobog és utat mutat.

A kisdiákjaink műsora rámutatott az Advent legfontosabb üzenetére, hogy embertársaikban lássuk meg a hozzánk betérő üdvözítőt, és ne szalasszuk el az alkalmat a SZERETETRE.

Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra!


Iskolabútorok és zongoraszékek érkeztek a zeneiskolába

2018.12.06, 18:40

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ közbenjárásával, az ISKOLA 2020 pályázat keretein belül iskolabútorok és zongoraszékek érkeztek tagiskolánkba, a zeneiskolába. Amint a képeken is látható, minden terembe fog jutni az új bútorokból.

 


Megyei szavalóversenyen 1. hely

2018.12.03, 19:24

A Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI által meghirdetett megyei szavalóversenyen Szathmári Gábor 5.a osztályos tanulónk az 5-6. osztályosok kategóriájában I. helyezést ért el.

Gyönyörű szavalatával, valamint Kányádi Sándor csodálatos versével lenyűgözte a zsűrit.

Szeretettel gratulálunk Gabci, büszkék vagyunk Rád! Felkészítő pedagógus Cseke Szilvia, akinek szintén gratulálunk!


Advent 1. gyertyájának meggyújtása

2018.12.03, 19:16

Advent 1. gyertyájának meggyújtása a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában. Advent a karácsonyi ünnepekre való előkészület ideje. Iskolánkban a készülődés az ajándékok gyűjtésével vette kezdetét a diákjaink körében. Fontos, hogy érezzék, hogy vannak velük egykorú diákok, akiknek kevesebb jut még ilyenkor is. Az adventi hetek színes programjai is a mai nappal kezdődnek intézményünkben. Lesz versmondó és meseíró verseny, adventi néptáncgálán való részvétel Nagyváradon. A programok minden adventi héten tovább színesednek.


Ajándékok az ünnepekre

2018.12.03, 19:05

Diákjaink ebben az évben is gyűjtöttek. A sok-sok ajándék és csoki hazánk és Erdély rászoruló, vagy beteg gyermekeinek fog örömet okozni.


Hastáncosaink a dobogón

2018.11.26, 12:26

A november 25-én, Budapesten megrendezésre került Tahmina Országos Hastáncbajnokságon csoportos kategóriában ezüst, szóló kategóriában Rácz Petra 8.b bronz, Mezei Flóra 7.b ezüst minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Pappné Vajda Erika Éva. Gratulálunk!


Területi mese-és prózamondó versenyen dobogós helyezések születtek

2018.11.26, 11:58

A Nagykereki Bocskai István Tagiskolában szervezett Területi mese-és prózamondó versenyen résztvevő tanulóink nagyon szép eredményeket értek el. Nekik és a felkészítő pedagógusoknak szeretettel gratulálunk!

Csávás Dávid 1.a – 1. hely, felkészítő pedagógus: Brandtnerné Varró Andrea

Gál Bodza 2.b – 1. hely, felkészítő pedagógus: Váradiné Béres Beatrix

Balogh Zsuzsa 4.a – különdíj, felkészítő pedagógus: Váradiné Béres Beatrix

Puj Krisztián 4.b – 1. hely, felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet

Nagy Zsombor László 2.a – 2. hely, felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó


Amikor egy álom valóra válik

2018.11.26, 09:07

2018. november 24-én Kiskunfélegyházán rendezték meg az Országos Női Birkózó Diákolimpiát. Az ország minden részéről érkeztek gyerekek, 182 diák és serdülő küzdött ezen a napon az érmekért.

Iskolánkat Varga Réka (8.b) és Varga Lili (5.a) tanulók képviselték.

Réka becsülettel helytállt a serdülők igen sűrű mezőnyében.

Lili szépen menetelt előre a nap folyamán, és céltudatosan küzdött az álmaiért.  Amit ezen a napon sikerült is elérnie, dobogóra állhatott, súlycsoportjában az ország bronzérmes birkózója lett.

Gratulálunk!