HírekMiklovics Léna rajzversenyen 1. helyezést ért el

2019.05.14, 12:41

Az Irinyi Károly Általános Iskola és AMI Fekete Borbála Általános Iskolája által meghirdetett "A mi Földünk, a mi felelősségünk" elnevezésű, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával megvalósuló rajzversenyen Miklovics Léna 3.a osztályos tanulónk a 3-4. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el. Felkészítő pedagógus Dr. Lingvayné Bánszki Andrea. Szeretettel gratulálunk!


Felejthetetlen napok Székelyföldön a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola diákjai számára

2019.05.14, 10:30

HAT-18-01-0481

2019. május 7-én, a kora reggeli órákban indult útjára a Határtalanul pályázat keretein belül, 2 236750 Ft pályázati támogatás elnyerése után ötven hetedik osztályos tanuló, valamint négy pedagógus a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolából, hogy a meseszép Erdély egyik méltán híres ékkövének tartott Csiki medencében, és környékén eltöltsön négy felejthetetlen napot.

Közhely, de igaz, hogy a Trianonban elcsatolt országrészek még most, a XXI. században is nagyszerű élményt nyújtanak az ide látogató anyaországi magyaroknak, amit szavakkal leírni lehetetlen. A páratlan szépségű táj, és vendéglátóink kedvessége felejthetetlen élményekhez juttatták a csoportot.

Ez a négy nap olyan pozitív megerősítést jelentett mindannyiuk számára magyarságuk, önazonosságuk tekintetében, amely talán egy életre elkíséri őket.

Utazásaik során Berettyóújfalutól Gyimesbükkig, Korondon át a Békás szorosig, Parajdon és Csíksomlyón számtalan élménnyel gazdagodtak tanulóink.

A Kálvária-domb, a Gyilkos tó és a Békás szoros bejárásával mindannyian örömmel nyugtázhatták, hogy továbbra is a természet szerelmesei.

Parajdon a sóbánya lélegzetelállító mélységével nyűgözte le a tanulókat. Farkaslakán és Szejkefürdőn megemlékeztünk magyarságunk jeles képviselőiről, Tamási Áronról és Orbán Balázsról. Madéfalván rendhagyó történelemóra keretein belül a székely vértanúkra emlékeztek tanulóink.

Különleges élmény volt a Csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskola hasonló korú tanulóival való találkozás. Az intézmények kölcsönös bemutatása után jó hangulatú kosárlabda és futballmeccseket játszottak a tanulók. Ebből a találkozóból mostanra barátságok is születtek.

Mindezek mellett természetesen meg kell említeni vendéglátóik figyelmességét, türelmét, a gondoskodást, a kiváló, magyaros ételeket.

Feltöltődve, fáradtan, de mégis kipihenten érkeztek haza Berettyóújfaluba május 10-én, a testvéreik, szülők, barátok nagy örömére.

Nehéz lenne egy csokorba szedni, hogy mi minden történt még velük, ám egy biztos: ha tehetnék, akár már holnap újra útnak erednének.

Herczegh Barna projektvezető


Komplex Tanulmányi Verseny 2. osztály

2019.05.13, 10:26

A Zsákán megrendezett Komplex Tanulmányi Versenyen 2 a. osztályos csapatunk az 1. helyen végzett.

A csapat tagjai:

Frank Hanna, aki magyarból egyéni 1. helyezést ért el

Nagy Zsombor László, aki matematikából egyéni 1. helyezést ért el

Jenei Zsófi, aki környezetismeretből egyéni 3. helyezést ért el

Rácz Kinga, aki magyarból egyéni 5. helyezést ért el

Felkészítő pedagógusok: Kocsisné Jován Ildikó és Nagyné Józsa Zita

 

Patyán Dóra 2.b osztályos tanulónk magyarból egyéni 5. helyezést ért el. Felkészítő pedagógus: Váradiné Béres Beatrix

Szeretettel gratulálunk!


Ezüst minősítés megyei népdaléneklési versenyen

2019.05.10, 11:47

A Hajdúböszörményi Bartók Béla Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 1. Megyei népdaléneklési versenyén, 1. korcsoportban, csoportos kategóriában az Apró Bajnóca népdalkör - melynek Zákány Nóra 1.b osztályos kis diákunk is a tagja - ezüst minősítést kapott. Felkészítő pedagógus Turzó Boglárka. Szeretettel Gratulálunk!


Képes Hanna nemzetközi környezetismereti vetélkedőn 2. helyezést ért el

2019.05.08, 08:26

A Világtájoló nemzetközi környezetismereti vetélkedőn Képes Hanna 4.b osztályos tanulónk 201 ponttal a 2. helyen végzett. Szeretettel gratulálunk!


Nagyon szép eredmények születtek a Megyei Atlétika Diákolimpián

2019.05.08, 07:44

Az I. korcsoportos osztályos lányok csapatban megyei 3. helyezést értek el. Nagy Boglárka 3.a osztályos kisdiákunk egyéniben megyei 1. helyezett lett. A fiúk is szépen teljesítettek. Szeretettel gratulálunk!

Lányok csapata: Frank Hanna 2.a, Nagy Boglárka 3.a, Nagy Emese 2.b, Patyán Dóra 2.b, Rácz Kinga 2.a, Varga Lia 3.a

Fiúk csapata: Balogh Barna 2.b, Csikortás Roland Krisztofer 2.a, Incze Gergő 2.b, Müller Bálint 2.a, Nyujtó László Bence 3.b, Puskár Zsombor 2.b

Felkészítő pedagógusok: Kovács Zoltánné 3.o, Nagyné Józsa Zita 2.a, Szabó Ágnes 2.b


Tudásbajnokság megyei forduló

2019.05.07, 12:23

A Tudásbajnokság megyei fordulóján Képes Hanna 4.b osztályos tanulónk környezetismeret tantárgyból az első helyen végzett, így részt vehet a Budapesten megrendezendő országos döntőn. Felkészítő pedagógus: Szilágyi-Baranyai Edit. Gulyás Emma 3.a osztályos tanulónk irodalom, szövegértés tantárgyból az 5. helyet érte el. Felkészítő pedagógus: Magyar Emese. Szeretettel gratulálunk!


I. József Attila Komplex Tanulmányi Verseny 4. évfolyam

2019.05.03, 06:25

2019. április 30-án került megrendezésre iskolánkban az I. József Attila Komplex Tanulmányi Verseny magyar nyelv és irodalom, valamint rajz tantárgyakból, 4. évfolyamosok számára.

A verseny hagyományteremtő szándékkal indult, mivel még nem volt ezen az évfolyamon tanuló gyerekeknek ilyen verseny a megyében. A verseny ötletgazdája Szilágyi-Baranyai Edit pedagógus volt.

12 iskola 48 diákja vett részt a megmérettetésen. Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Iskolánkat 2 csapat is képviselte, ők versenyen kívül lettek értékelve.

4.a csapata: Lakatos Léna, Sass Petra Hanna, Vágner Ágota

4.b csapata: Képes Hanna, Machán Míra Réka, Szilágyi Dóra

A 4.a csapata versenyen kívül 3. helyezést ért el.


Körzeti Atlétika Diákolimpia 1. korcsoport

2019.05.02, 13:36

Az 1. korcsoportos lányok és fiúk is az 1. helyen végeztek. Egyéniben Nagy Emese 2. hely, Nyujtó László Bence 2. hely, Varga Lia 3. hely, Csikortás Roland Krisztofer 4. hely, Patyán Dóra 6. hely. Szeretettel gratulálunk!

Lányok csapata: Patyán Dóra 2.b, Nagy Emese 2.b, Nagy Boglárka 3.a, Varga Lia 3.a, Rácz Kinga 2.a, Frank Hanna 2.a

Fiúk csapata: Incze Gergő 2.b, Puskár Zsombor 2.b, Balogh Barna 2.b, Csikortás Roland Krisztofer 2.a, Müller Bálint 2.a, Nyujtó László Bence 3.b


A Tavirózsák arany minősítést kaptak

2019.05.02, 10:45

Az Év tánca 2019 versenyen Vincze Hanna 2.a, Mózsik Boglárka Lilla 3.a, Képes Hanna 4.b tanulóink a Piruett Tavirózsák formációjával arany minősítést kaptak. Gratulálunk!