HírekMozgalmas napjai voltak iskolánk 3. b osztályának is

2023.10.30, 09:29

Csütörtökön délután, kerékpártúrára indultunk a Berettyószentmártonban található Biciklis tanyára.

Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, még a nap is ki-ki kandikált a komor felhők közül.

A kis csapat nagyon fegyelmezetten, szabályokat betartva tette meg a nem kis távot.

Megérkezve nagy örömmel vették birtokba a különféle mozgásfejlesztő játékokat, kipróbálták türelmüket a horgász(kád)tó körül, hintáztak, seprűt táncoltattak, sőt, még a limbózást sem hagyták ki.

Legjobban azonban a szénabálák meghódítása és azokon való ugrálás tetszett nekik. A vissza úton még dalra is fakadt a bringás csapat!

Pénteken,  a Pályaorientációs nap alkalmából a Beki pékségbe látogattak el, ahol most is ,mint már több alkalommal nagy szeretettel és finom falatokkal vártak bennünket. A szorgos kis kezek nyomán készült hamburger, pizza, rétes....

A melegben, a kemence ki és bepakolásában megfáradt gyerekek, nagyon jó étvággyal fogyasztották el a készített pizzát!

A látogatás végén, itt is dalra fakadtak!

Köszönjük a pékség tulajdonosainak és alkalmazottainak a kedves fogadtatást és a lehetőséget, hogy megismerhettük a pékek munkáját!

 


6.b osztály-Pályaorientációs nap

2023.10.29, 22:12

Iskolánk 6.b osztálya Cseke Szilvia osztályfőnökkel egy kellemes sétával egybekötve a TESCO üzletlánc berettyóújfalui áruházában járt.   Az üzletvezető  igazán izgalmas és érdekes bemutatója során megtudtuk, mit jelent a Food, mi az a Non-food...és hogy milyen szisztéma szerint és kik rendezik a ruhaneműket, kultúrcikkeket, tartós fogyasztási árukat, saját márkás termékeket...Nagy örömünkre szolgált, hogy a raktárakban is végigvezettek bennünket; a hűtőraktárt különösen élveztük. Még megvendégelésben is volt részünk; finom sós és édes ropogtatnivalót és üdítőt kaptunk. Természetesen be is vásároltunk. Köszönjük szépen!

Igazi élményekkel indítottuk az őszi szünetet, hiszen a csütörtök délutánt pedig a Széchenyi Tagiskola HALLOWEEN-pincéjében töltöttük. Köszönjük a rémisztő élményeket Kovács Zoli bácsinak. 

 


HULLADÉKKGAZDÁLKODÁSI órák iskolánkban

2023.10.29, 00:48

Fontos hangsúlyt fektetünk iskolánkban a környezettudatos nevelésre, ezért a „Környezet- és  egészségvédelmi napok” keretén belül iskolánk felső tagozatos diákjai rendhagyó foglalkozásokon vettek részt, amelyet Balogh Amelita tartott a 4-7. évfolyamos osztályainkban.

A KEHOP-3.2.1-15-2016-00005 azonosító számú „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hajdú-Bihar megyében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” projekt keretében zajlottak az előadások.

Diákjaink a hulladékkezelésről kaptak hasznos ismereteket, megtanulták hogy a hulladék nem feltétlenül szemét és mennyire fontos a szelektív gyűjtés. A tanórák végén pedig egy játékos tesztet kellett kitölteniük a gyerekeknek, amely segített    elmélyíteni a hallottakat.

Köszönjük szépen az előadásokat Amelitának, hiszen tudjuk:  a környezettudatos nevelés gyermekkorban kell, hogy elkezdődjön!

 


6.a osztály -pályaorientációs nap

2023.10.28, 00:22

Iskolánk 6.a osztálya Enyedi-Sárosi Mária osztályfőnökkel az iskola épületén belül először videókat tekintettek meg különböző szakmákról, ezután a Böszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikumból érkezett pedagógus előadását hallgatták meg, mely az iskoláról, s az ott tanulható szakmákról, s az odavezető útról szólt. Játékkal, feladatokkal színesített, tartalmas előadás volt. Végezetül ppt-t készítettek a diákok, majd a  tanteremben bemutatták a kedvenc szakmájukat tanulóink, ezzel a digitális kompetenciájukat is fejlesztette Marcsi néni. Közös élményekkel zárult ez az októberi hónap is!

 


„MESEVÁSÁRON” a BODORKA NÉPMESEPONTBAN

2023.10.25, 21:35

Diákjaink közül 17 tanuló „Mesevásáron” vett részt 2023. október 18-án a Bodorka Népmesepontban. Idén ősszel is „Mesevásárt” tartottak kicsiknek és nagyoknak, akik délelőtt és délután adhatták elő meséiket a háromtagú zsűrinek: Gyimesiné Behina Évának, Rácz Anikónak és Simándi Lászlónak. A zsűri csodás tallérokat adott jutalmul a mesemondásért.

Iskolánkból a következő tanulók vették részt a mesemondáson.

Vass József, Csősz Ádám és Kiss Csongor 2.b osztályos tanulók. Mező Dorina 2.a osztályos tanuló. Adamcsik Boglárka és Nagy Máté Gyula 3.a osztályos tanulók. Megyeri Orsolya, Lakatos Marcell, Kerezsi Lilla, Juhász Maja Fanni és Mile Olívia 3.b osztályos tanulók. Lévai Boglárka, Kari Lilla és Ványi Zsófia 4.b osztályos tanulók. Kádár Vivien      5.b,  Csávás Dávid 6.a, Nagy Zsombor László 7.a tanulók.

Felkészítő pedagógusaik: Bereckiné Szabó Veronika, Cseke Szilvia, Magyar Emese, Kissné Varga Katalin, Oláh Karola, Brandtnerné Varró Andrea.

Jó hangulatban telt a nap, csodás mesemondásnak lehettek fültanúi a jelenlevők. A diákok jól felkészültek a támogató pedagógusoknak és szülőknek köszönhetően. Köszönet érte!

 


Környezetvédelmi vetélkedő 2023

2023.10.25, 20:10

Az Egészség-és Környezetvédelmi hetek programsorozatában Környezetvédelmi vetélkedőn vettek részt a 3-4. évfolyamos tanulók csapatai! A környezetvédelemmel, szelektív hulladékgyűjtéssel, egészséges életmóddal kapcsolatos teszt kitöltése után a gyerekek a már kidobásra szánt dolgokból készítettek játékokat, Némethné KissMarietta és Gere Kata tanító nénik segítségével. A "Semmiből valamit " gondolat jegyében műanyag flakkonokat, tojástartókat hasznosítottak újra.

 


Dobogóra az jut fel, aki megküzd érte!

2023.10.25, 16:59

2023. 10. 23. rendezték meg Tiszacsegén a Cserkész-Kupát. Amely egy nemzetközi Szabadfogású Birkózó verseny és gyermek Gála volt. 19 csapat 150 versenyzője küzdött meg a  szép érmekéért.

Iskolánkat 5 tanuló képviselte ezen a rangos versenyen:

Hajzer András (2.b), Mihucza Gomez (2.b), Kovács Patrik (2.a), László-Márki Károly (3.b) , László –Márki Tamás (4.a).

Mindenkinek sikerült érmet szerezni, a dobogó harmadik fokára birkózták fel magukat tanulóink.

Nekik és edzőjüknek is szívből gratulálunk!

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá!

 


Rendhagyó biológia óra

2023.10.25, 16:57

Iskolánk 5b osztályos tanulói rendhagyó biológia órán vettek ma részt az Arany János Gimnázium laborjában. Megtanulták mi is az a sejt miben különbözik a növényi és állatisejt, majd játékosan gyurmából tésztából fonalból alkották meg a sejtet.
A gyerekek nagyon élvezték ezt az érdekes biológia órát, amelyből nagyon sokat tanultak.
 
 


Elsősegélynyújtás alapjai

2023.10.25, 16:54

A környezet és egészségvédelmi hetek keretében nemcsak az egészséges étkezés fontosságára hívjuk fel a figyelmet, de rendhagyó órák keretében a gyerekek az elsősegélynyújtás alapjaival is megismerkedhettek egy játékos óra keretében. Iskolánk biológia tanára mentős szakemberektől kapott ismereteket adott át a gyerekeknek. Megtanulták hogyan kell szabályosan mentőt hívni, mi is az a stabil oldalfektetés, és miért olyan fontos a mellkas kompresszió. A gyerekek izgalommal nyomkodták az ambu babát és próbálgatták egymáson a stabil oldalfektetést.

 


Rendhagyó természetismeret óra

2023.10.25, 16:51

Iskolánkban a gyerekek rendhagyó természetismeret órákon ismerkedhetnek meg a tengeri puhatestűek csodálatos világával. Iskolánk biológia tanára mutatta be gyűjteményének egy részét ahol érdekes dolgokat tudhattak meg a gyerekek a tengeri csigákról,kagylókról.
Pl azt hogyan lesz egy porszemből igazgyöngy és hogy amit hallunk benne az nem is a tenger hangja… és még sok más érdekességet.