HírekAdventi ünnepkörhöz kapcsolódó könyvtári foglalkozások - Adventi kalendárium

2019.12.20, 19:21

A könyvtárban is készülünk a Karácsonyra. Az adventi programok keretén belül Icus néni adventi kalendáriummal kedveskedett a gyerekeknek. Amely kicsit eltérve a hagyományos kalendáriumtól, nem csokit tartalmaz, hanem megoldásra váró feladatokat. Minden megoldott feladatért jutalom nyomda jár egy gyűjtőfüzetbe. Akinek sikerül az összes nyomdát megszereznie, átveheti a jutalmát.

A feladatok nem túl nehezek, így utólag is be lehet azokat pótolni. Sőt, aki a szünet után tudja csak bemutatni betegség, vagy egyéb távollét miatt a kitöltött gyűjtőfüzetet, még akkor is megkapja a munkáért járó jutalmat.


Adventi Énekverseny 1-2. osztály

2019.12.20, 19:08

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezésre került a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-ben az Adventi hetek programsorozatain belül az Adventi Énekverseny.

Az 1-2. évfolyamosok 2019. december 19-én mutathatták meg tudásukat. Nagyon szépen és eredményesen készültek fel valamennyien.

1-2. évfolyamos Adventi Énekverseny eredménye:

1.osztály

I.helyezett: Nagy Dóra 1.b, Mansur Katrina 1.a, Vida Lara 1.a

II.helyezett: Füle Csenge 1.a

III.helyezett: Balogh Leilla 1.b

Felkészítők: 1.a Szilágyi-Baranyai Edit, 1.b Nagyné Józsa Zita

2.osztály

I.helyezett: Frank Naomi 2.a, Vincze Miriam 2.a, Felkészítő: Pappné Erdei Anita

II. helyezett: Zákány Nóra 2.b, Felkészítő: Nagyné Tóth Julianna

III.helyezett: Kogyilla Roland 2.b, Varga Lili 2.b, Felkészítő: Nagyné Tóth Julianna

Különdíj: Simon Laura 2.b Felkészítő: Nagyné Tóth Julianna


2 pályázaton 2.750.000 Ft-ot nyertünk

2019.12.19, 13:10

A Nemzeti Tehetség Program keretében beadott pályázataink ebben az évben is sikeresek.

Alsó tagozatban szeretnénk több tehetséget, tehetségígéretet megszólítani ezzel a programsorozattal, amely kilép az iskola keretein kívül. Alapvető célunk: a múlt példáján keresztül tudatosítani és fejleszteni a mai kor erkölcsi normáit - tudásvágy, tolerancia, kitartás, becsületesség, edzettség, kreativitás, stb.

Felső tagozatban tehetségfejlesztő programunk fő iránya a matematikai gondolkodás erősítése és a természettudományos ismeretek fejlesztése. A diákok tehetséggondozó foglalkozásokon, 2 napos szakmai kiránduláson vesznek részt. 4 szakember fog számukra előadást tartani a tanév során. Ezzel, az élményeket adó programmal segítünk tanulóinknak a pályaorientációban, a továbbtanulási célok helyes megválasztásában is.


Adventi Énekverseny 3-4. évfolyam

2019.12.19, 12:33

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezésre kerül a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-ben az Adventi hetek programsorozatain belül az Adventi Énekverseny. A 3-4. évfolyamosok 2019. december 18-án mutathatták meg tudásukat. Nagyon szépen és eredményesen készültek fel valamennyien.

3-4. évfolyamos Adventi Énekverseny eredménye:

3. évfolyam:

I. hely: Frank Hanna 3.a

Megosztott II. hely: Domokos Délia 3.a és Drimba Kitti 3.a

Megosztott III. hely:

Beke Izabel és Papp Dzsesszika 3.b

Sass Edit Dóra 3.b és Szabó Sára 3.b

Különdíj: Gál Bodza 3.b

4. évfolyam:

1.hely: Frank Debóra 4.a

Köszönjük a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak a színvonalas produkciókat, valamint a zsűri munkáját.


Rekordkísérlet a periódusos rendszerrel

2019.12.17, 19:07

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola is csatlakozott a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord állítás kísérlethez, melyet az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete kezdeményezett. Iskolánk 118 diákjai - annyi, ahány elem a periódusos rendszerben jelenleg van - is részt vett a december 13-án, 11 órakor kezdődő rekordkísérletben.


Megyei matematika versenyen kiemelkedő eredményeket értek el diákjaink

2019.12.17, 18:49

2019. december 16-án, Debrecenben került sor a megyei matematikai verseny eredményhirdetésére.

Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra és az őket felkészítő pedagógusokra, mert szinte csak a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola neve hangzott el a neves debreceni általános iskolák mellett.

Eredmények: Nagy Zsombor László (3.a) 3. hely, Plestyák Ádám (3.a) 5. hely. Felkészítő pedagógus: Tóth Erzsébet.

Molnár Tünde (4.b) 4. hely és Briczky Balázs (4.a) 5. hely. Felkészítő pedagógus: Kovács Zoltánné.

Szeretettel gratulálunk diákjainknak és pedagógusainknak a szép eredményhez!


Adventi készülődés

2019.12.16, 09:35

2019. december 9-én délelőtt a 2.a osztály az Alkotóházban járt, ahol textil szaloncukrot és gyöngyökből készült karácsonyfadíszeket készítettek a gyerekek.


Gyertyagyújtás, zsibvásár, lézerlövészet és karácsonyi műsor

2019.12.16, 09:14

2019. december 14-én, szombaton tanításmentes napot tartottunk, számos érdekes program várta a diákokat. Reggel meggyújtottuk a harmadik gyertyát az adventi koszorún, ahol a 3. osztályosok furulyával és énekkel járultak hozzá az ünnepi hangulathoz.

A délelőtt folyamán, a folyosókon a hagyományos zsibvásár zajlott, ahol a gyerekek nagy lelkesedéssel árulták portékáikat.

A nagy tornatermünkben a Bihari Lövészklub, a Honvédelmi Szövetség, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ és Berettyóújfalu Város Önkormányzata támogatásával lézerlövészeten vehettek részt 7-8. osztályos tanulóink.

11 órától a multifunkciós teremben tartottuk karácsonyi ünnepségünket, ahol a Black Rose Projekt zenés műsorát láthattuk.


Zeneóra - Népzene szárnyán a Balkántól Magyarországig

2019.12.13, 13:03

2019. december 13-án rendhagyó zeneórán jártak 4.a osztályos tanulóink a Nadányi Zoltán Művelődési Házban, ahol a Zűrös Banda – Népzene szárnyán a Balkántól Magyarországig című koncertjével – szórakoztatta a programon résztvevő gyerekeket.


Adventi Szavalóverseny 5-6. évfolyam

2019.12.12, 15:20

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezésre kerül a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-ben az Adventi hetek programsorozatain belül az Adventi Szavalóverseny. Az 5-6. évfolyamosok 2019. december 12-én mutathatták meg tudásukat. Nagyon szépen és eredményesen készültek fel valamennyien.

5-6. évfolyamos Adventi Szavalóverseny eredménye:

I. hely:

Szathmári Gábor 6.a

II. hely:

Somogyi Mihály 5.b

Balogh Zsuzsa 5.a

III. hely:

Balog Alíz Boglár 6.b

Korcsmáros Boglárka 6.b

Különdíj:

Groza Zsófia 6.a

Köszönjük a gyerekeknek és felkészítő tanáraiknak a színvonalas produkciókat, valamint a zsűri munkáját.