HírekADVENTI ZENÉS KONCERT ÉS INTERAKTÍV FOGLALKOZÁSOK

2023.11.28, 14:23

A Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat pályázata keretében november 27-én 10.00 és 12.00 óra között adventi zenés koncerten vettek részt kisdiákjaink, melyet az Aquamanó party együttes biztosított. Ezt követően Gyuri bohóc cukorágyúval, lufihajtogatással kedveskedett a gyerekeknek, akik karácsonyi kézműves foglalkozáson vehettek részt, illetve kipróbálhatták magukat a Hajdú Vitéz erőpróbán.

Köszönjük szépen a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat támogatását! Nagyon jól érezték magukat a gyerekek!

 


FÖLDESI JÓZSEF 3. HELYEZÉST ÉRT EL

2023.11.24, 13:31

1.b osztályos kisdiákunk nagyon szép eredményt ért el a GONDOLD ÚJRA! című pályázaton, melyet az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola szervezett.
A versenyre hulladékból készített kisdiákunk egy újrahasználható tárgyat, mely elnyerte a zsűri tetszését.
FONTOS, HOGY A TANULÓINK FIGYELJENEK A KÖRNYEZET VÉDELMÉRE, MELYNEK EGYIK ESZKÖZE AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS.
Szeretettel gratulálunk kisdiákunknak!
 
 

JÓL SZEREPELTEK TANULÓINK A BOLYAI MATEMATIKA CSAPATVERSENY ORSZÁGOS ÍRÁSBELI DÖNTŐJÉN

2023.11.21, 08:32

Ebben a tanévben is meghirdették a Bolyai Matematika Csapatversenyt. Több mint 1000 csapat indult a 8. évfolyam általános iskola kategóriában. A vármegyei versenyen I. helyezést ért el  négy fős csapatunk. Ezzel az eredménnyel bejutottak az országos írásbeli döntőbe, ahol 93 csapatból a 12. helyet szerezték meg.

Csapattagok: Briczky Balázs Zsolt (8. a)

                      Domokos Zalán (8. a)

                      Molnár Tünde (8. b)

                      Nagy Zsombor László (7. a)

Felkészítő pedagógusok: Szakáll Ferencné, Gyulai Andrea

Gratulálunk a csapatnak, akikre nagyon büszkék vagyunk!

 


Boszorkánykonyha

2023.11.17, 09:07

2023.november 17-én az 1.a osztályosok múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt.

Anna és Vanda néni nagyon érdekes előadást tartott nekünk a gyógynövényekről, illetve azok felhasználási lehetőségeiről. A múzeum kertjében termesztett növényeket meg is nézhették, szagolhatták a gyerekek.

A gyerekekkel nem lehet túl korán megismertetni a  gyógynövényeket, hiszen  ezáltal közelebb kerülnek a természethez és az egészséges életmódhoz.

Ezután mindenki elkészítette a saját kis levendula zsákját.

Végül pedig egy finom bodza szörppel zártuk le, ezt a nagyon hasznos foglalkozást.

Sok mindent megtanultunk, szabadon kibontakozhatott a gyerekek kíváncsisága, és elvarázsolta őket a növények illata és felhasználási lehetőségei.

Megtanultuk: A természet a legjobb patika!

Köszönjük szépen Anna és Vanda néni munkáját!

 


ÚTMUTATÓ AZ ÚJ LAPTOPOKHOZ

2023.11.15, 15:31

Tisztelt Szülők!

Az RRF-1.2.1-2021-2021-00001 projekt keretében megérkeztek a 7. évfolyamosok számára (48 db) és az iskola használatára (15 db) a HP Pro x360 Fortis 11 hüvelykes G11 laptopok.

A József Attila Általános Iskola digitális fejlődése ezzel nem áll meg. 2024 tavaszán az 5. és 6. osztályos diákjaink szintén megkapják ingyenesen az új laptopokat. Így az informatikai eszköz minden gyermek számára biztosított lesz, mely segíti a tanulást. Ezen kívül tanórán is építeni fogunk a projekt keretén belül kapott laptopokra.

A laptop műszaki adatai a következő linken találhatók: https://www.hp.com/hu-hu/products/laptops/product-details/2101723344

A laptop üzembehelyezési útmutatóját itt érik el: Üzembehelyezési útmutató letöltése

A jogtiszta szoftver igényléséhez itt találnak útmutatót: Jogtiszta szoftver útmutatójának letöltése


MÁRTON NAPI LIBAŐRÜLET ISKOLÁNKBAN

2023.11.11, 22:31

A néphagyomány szerint Márton napján zárulnak le az éves gazdasági munkák, és elkezdődik a természet téli pihenésének időszaka. E napon vágták le először a tömött libákat, és ezután kezdődött a karácsony előtti negyven napos böjt. De a gazdag falatozás Márton napján még megengedett.

Mivel nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulóink ismerjék a néphagyományokat és ezek ne merüljenek feledésbe, a diákönkormányzatos lányokkal pénteken hajnalban már a suli aulájában készülődtünk és szorgosan kentük a finomabbnál finomabb libazsíros, lilahagymás kenyeret, hozzá ízletes teát főztünk. Az ötlet nagyon jól sikerült, hiszen ennek a finomságnak óriási sikere volt. Alig győztük a kígyózó sorokat kiszolgálni. Jó hangulatban elfogyasztottuk ezt a fenséges lakomát; egy baj volt, kevés volt… VigyorVigyorVigyor

Szent Márton áldása terjedjen fejünkre,

Öröm és jókedv szálljon Mindenkire!

Csakis a József Attila Suli közepire!!!!

 

 


Egészség és Környezetvédelmi hetek

2023.11.11, 09:01

Iskolánkban. az elmúlt hetekben zajlottak az Egészség és Környezetvédelmi hetek programjai.

Mozgalmas élményekkel, alkotásokkal, kóstolással, versenyekkel teltek a napok.

A versenyek eredményhirdetésére, jutalmak átadására pénteken került sor. Diákjaink használt elem gyűjtő, Környezetvédelmi vetélkedő, Újraélesztő, rajz versenyeken vettek részt.

Alsó és felső tagozatban is egészséges ételeket készítettek és kóstoltak.

Gyönyörű, szebbnél szebb ajtódíszeket, termésekből készült kompozíciókat barkácsoltak. Újrahasznosították a kidobásra szánt különféle anyagokat, melyekből fantasztikus játékok, díszek, kollázsok születtek újjá.

Köszönjük kollegáink, diákjaink és szüleik aktivitását!