HírekMÓZSIK BOGLÁRKA 3 SZÉP EREDMÉNY RÉSZESE VOLT A PIRUETT TÁNC STÚDIÓVAL

2023.03.17, 10:16

2023. március 11-12-én a tavaszi idény második versenyén vett részt kis táncosunk Monoron. A Nemzeti Táncszövetség országos versenyén arany minősítést szerzett a Szerencsekerék fantázia nevű junior fomációban. Ezen felül arany érem került a nyakába szólóban, Fitness youth kategóriában a Cselló fantázia nevű táncával. A két arany mellett egy ezüstérmet is szerzett a Safri fantázia nevű kiscsoportos tánccal.

Szeretettel gratulálunk neki, csapattársainak és a Piruett Tánc Stúdió edzőinek: Erdőhegyi Dórának, Vadász Tamarának, Daróczi Sárának, Kiss Nikolettának, Tőke Lászlónak, Madarász Andrásnak és Simonyi Kittynek!

 


Március 15-i ünnepség

2023.03.14, 20:14

1848. március 15-ére, a szabadságharc napjaira emlékeztünk a 7.b osztály műsorával.

 


XXll. Regionális Kürtöstalálkozó

2023.03.14, 15:48

Hodosi László Bence, iskolánk 4.a osztályos tanulója Kiemelt arany minősítést kapott a Derecskén megrendezésre került, XXll. Regionális Kürtöstalálkozón.
Sok szeretettel gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Kállai Tibornak!
 

A Vojtina Bábszínházban jártunk

2023.03.14, 09:06

2023. március 10-én iskolánk 75 alsós tanulója látogatott el a Vojtina Bábszínházba Debrecenbe.

A ruhatárban a kabátunkat, a kamaraterem ajtajában pedig a cipőinket is levettük. Könnyedén, mezítláb lépkedtünk a nézőtéren. A színpadon szétdobált lábbelik hevertek. Úgy éreztük,  mintha mi is „A papucsszaggató királykisasszonyok” palotájában lennénk. Szájtátva figyeltük az izgalmas, látványos előadást. Külön érdekessége volt az élőzene. Számtalan különleges hangszert láttunk és hallottunk megszólalni. A mesét záró ördögtáncot végigtapsoltuk.

Egy baj volt: hamar eltelt az idő. Köszönjük az élményt!

 


Újabb focisikernek örülhetünk

2023.03.13, 09:07

2023.március 12-én ismét a focié volt a főszerep a pallagi edzőkomplexumban.

Hatalmas gyerekzsivaj volt hallható, összesen 32 csapat és körülbelül 300 gyerek gyűlt össze. Érkeztek csapatok még a határon túlról is, ez igen megtisztelő volt.  Gyönyörű napsütésben játszhattak a  gyerekek, nagyon sok gól született.

Rácz Péter (2.b) és csapata ismét megszerezték az első helyet, és az ezért járó trófeát!

Szívből gratulálunk Petyának és csapatának!

„ A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!

 


MÓZSIK BOGLÁRKA (7.A) KÉT HARMADIK HELYEZÉST IS SZERZETT

2023.03.10, 09:19

A Ritmuscsapatok Akrobatikus Látványtáncok International Winter Bajnokságán vett részt a Piruett Fitnesz Szakosztályával Soroksáron. Egyéniben és a Safri youth csoport tagjaként is 3. helyezést ért el. Felkészítő koreográfusok: Simonyi Kitty, Kiss Nikoletta, Madarász András, Szilágyi Zsófia.

Szeretettel gratulálunk diákunknak és edzőinek!

 


OLVASNI JÓ!

2023.03.03, 11:20

Körtvélyesi Ádám 2.a osztályos tanulónk a HEBE Kft. által meghirdetett országos őszi olvasóversenyen első helyezést ért el az 1.és 2.osztályos korcsoportban.  Nyulász Péter Gemini kód című munkáját kellett feldolgozni két forduló során.

Gratulálunk Ádámnak és minden kisdiákunkat olvasásra ösztönzünk, hiszen olvasó gyermekből lesz gondolkodó felnőtt!

“Az olvasás a gyerekek számára az a kapu, amely minden más tanulást lehetővé tesz”.

Barack ObamaNem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam

2023.03.03, 11:15

Ebben  a hónapban megküzdési stratégiákról beszélgettünk. A problémahelyzeteket, miként, hogyan tudjuk megoldani.

Egy színjátszós délután az állatok  kerültek különböző problémahelyzetekbe, amit a  gyerekek segítettek megoldani nekik. A legkreatívabb, legcukibb módszerekkel, cselekvési tervet is készítettünk. Megépítették a különböző hajókat, amikkel segítettek a  bajba jutott állatoknak.

 Megbeszéltük számukra kik a  csodálatos segítők, akikre minden helyzetben, felmerülő problémák esetén is számíthatnak. A szüleink, nagyszüleink, tanítóink, barátaink. A beszélgetőkörben arról beszélgettünk, ki milyen nehéz helyzettel találta már szembe magát? Ki/k segítettek megoldani a  problémákat? Mennyire voltak kitartóak? Megfigyeltük, hogy minden gyerekre  jellemzőek bizonyos viselkedésminták, hajlamosak  hasonló helyzetekben előhúzni mindig ugyanazokat a bevált sémákat. Megbeszéltük azt is hogy a  alapvetően két nagy csoportba sorolható a konfliktus kezelésük, vagy problémaközpontú vagy érzelemközpontú.  Az a  fontos, hogy a békességünket megtaláljuk.

Dicséretkört is nagyon szerették, hiszen pozitív érzelmeket megmozgató jóleső játék.

A hónap során többször „lazultunk” el, Bagdi Bella dalára.

Elkészítette mindenki a saját hóvirág mezőjét. Megbeszéltük hogy a kicsiny hóvirág milyen nehézségek „árán”, akár még a hó alól is kibújik a földből, és hirdeti a tavasz szépségét. Nekik is ugyanilyen kitartónak kell lenni egy-egy feladat kapcsán.

Testnevelés órákon különböző akadály pályákon „küzdöttünk”meg, és sokan legyőzték a félelmüket.

A megküzdés szó szoros értelmével is találkoztunk a hónap során. Hiszen pici „lánykáink” tovább jutottak az országos grundbirkózó diákolimpiára. A döntőben bizonyítottak mire képesek. A versenyt lelkes felkészülés előzte meg, de a versenyen is jelesre vizsgáztak tanulóink kitartásból, lelkesedésből, megküzdésből.

„ Itt a  farsang, áll a  bál” megküzdés, feszültségoldás jelmezben. A játék során a  gyerekek mindig felette állnak életkoruknak. Nagyon fontos, hogy azonosulnak a  vágyott karakterrel. A jelmez viselése rengeteg lehetőséget jelent. Az osztályban bemutatkoztak, s elmondták miért erre a  „szerepre” esett a választás, s milyen varázslatos tulajdonságuk van. Nagyon sokan szuperhőssé váltak és szuper erővel rendelkeztek.

Ebben a hónapban is megküzdöttünk az előttünk álló feladatokkal, s azt is megtanultuk „ a  legerősebb emberek nem mindig azok, akik nyernek, hanem azok az emberek akik soha nem adják fel!

„Ha még mindig keressük azt a  személyt aki hatással lehet az életünkre, akkor tükörbe kell csak néznünk! Legyél hálás azért aki most vagy és folytasd a  harcot azért aki holnap lenni akarsz!”

 


NyelvÉsz sikerek a vármegyei döntőn

2023.02.28, 12:00

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia idén is meghirdette nyelvÉSZ
versenyét általános iskolák 1-8. osztályos tanulói részére.

A verseny során a résztvevők izgalmas nyelvi fejtörőket, nyelvhelyességi, helyesírási feladatokat oldhattak meg, miközben anyanyelvünk különleges értékeivel is megismerkedhettek.

Az iskolai fordulót követően a versenyzők a Hajdú-Bihar vármegyei döntőn mérhették össze tudásukat. A versenyre 2023. 02. 24-én került sor a debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvodában.

Iskolánkat 6 tanuló képviselte:

Balázs Roland 2. a, Barabás Dóra 2. a, Nagy Máté Gyula 2. a, Kari Lilla 3. a, Nagy Zsombor László 6. a és Szöllősi Loretta 6. a.

Mindenki derekasan helyt állt. Dobogós helyezések is születtek:

  • Nagy Zsombor László 6. a osztályos tanuló II. helyezett lett.

Felkészítő pedagógus: dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter

  • Nagy Máté Gyula 2. a osztályos tanuló III. helyezett lett.

Felkészítő pedagógus: Kocsisné Jován Ildikó

 

Mindenkinek szeretettel gratulálunk!!!