HírekHajdu Levente újabb sikere

2023.02.28, 08:49

Hajdu Levente 4.a osztályos tanulója újabb sikereket ért el birkózásban. A Diák ll szabadfogású birkózó Országos Bajnokságon bronzérmes lett a Kruj Iván Sportcsarnokba Pesterzsébeten!

Felkészítő edző: Berde László

Szeretettel gratulálunk neki!

 


Mátyás király igazsága – rajzos sikerek a 2. a osztályban

2023.02.27, 15:19

A Bodorka NépmesePont által hirdetett „Mátyás király igazsága” c. rajzpályázaton a 2. a osztály több díjat is elhozott.

Magyar órákon érdeklődve olvastuk a Mátyás királyról szóló meséket és mondákat, több gyerek hozott róla képet, írt néhány mondatos beszámolót az életéről, hadseregéről, címeréről, többen tablót is készítettek róla. Megcsodáltuk díszes könyveit, mi is készítettünk iniciálékat monogramjainkra. Nagyon megörültünk a Bodorka NépmesePont felhívásának, mindenki lelkesen rajzolt, festett, hogy munkája elkerülhessen a rajzpályázatra.

Meg is lett a munkánk jutalma: az osztály a „Legszínesebb rajzokkal” szerepelt, jutalmul társasjátékot, könyvjelzőt és egy kis csemegét kaptunk, két tanulónk pedig Adamcsik Boglárka és Nagy-Dózsa Mátyás egyéni díjazásban is részesült.

Köszönjük szépen!!!!!!

   


Sikerek a komplex vármegyei tanulmányi versenyen, Debrecenben

2023.02.27, 11:55

2023. február 23-án nagyszabású komplex vármegyei tanulmányi versenynek adott otthont a Debreceni Hunyadi János Általános Iskola. A komplex vetélkedő a Hunyadi-család történelmét és a reneszánsz kort idézte fel.

A 23. alkalommal megrendezett versenyen 23 intézmény vett részt, 12 debreceni és 11 Hajdú-Bihar vármegyei település iskolájának 119 tanulója, akik közül a 2-4. évfolyamosok szépolvasás kategóriában indulhattak, az 5-6. évfolyamosok pedig komplex csapatversenyen mérhették össze tudásukat.

A „Mátyás király mesékben és mondákban” elnevezésű szépolvasó versenyre 18 intézményből 39 tanuló jelentkezett. A gyerekek ezen a területen szép és kifejező olvasásukat mutatták meg.

Iskolánkból 2. évfolyamosok közül Nagy Máté Gyula 2. helyezést ért el. /felkészítő pedagógus Kocsisné Jován Ildikó/

Részt vett a megmérettetésen:

 Kari Lilla és Balogh Bendegúz 3. évfolyamos tanulók /felkészítő pedagógus Magyar Emese/

Zákány Bella Rozi  és Derzsi Jázmin 4. évfolyamos tanulók / felkészítő pedagógus Váradiné Béres Beatrix/

A „Hunyadiak nyomában” elnevezésű komplex műveltségi vetélkedő 5-6. osztályos csapatversenyére 12 intézményből 48 gyermek jelentkezett. A gyerekek a megmérettetésen egy előzetesen elkészített ppt  mellett  6 teremben  a történelmi ismereteikről, olvasottságukról, térképismeretükről és a korszakban való  tájékozottságukról adtak számot. Iskolánk csapata 1. helyezést ért el. A csapat tagjai Kazai Fanni, Gut Benedek Vidor, Nagy Zsombor László és Szőllősi Loretta. /felkészítő pedagógus Dr. Körtvélyesiné Bokross Eszter/

Nagy szeretettel gratulálunk diákjainknak és felkészítő pedagógusaiknak!

  


ISMÉT ORSZÁGOS DÖNTŐBEN MATEMATIKÁBÓL 3 DIÁKUNK

2023.02.24, 09:56

A Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjébe jutott iskolánk 3 diákja. Hajdú-Bihar vármegyét 5 tanuló képviseli ezen a rangos versenyen a 7/I. kategóriában. (Ebben a kategóriában versenyeznek azok a tanulók, akiknek a heti kötelező óraszáma matematikából legfeljebb 4 óra.)

A megyei fordulón elért eredmények:

I.hely : BRICZKY BALÁZS ZSOLT 7.a

Felkészítő pedagógus: Szakáll Ferencné

II.hely: DOMOKOS ZALÁN 7.a

Felkészítő pedagógus: Szakáll Ferencné

V.hely: MOLNÁR TÜNDE 7.b

Felkészítő pedagógus: Gyulai Andrea

Balázs az elérhető 50 pontból 48 pontot szerzett a megyei fordulóban Derecskén. Ezen a versenyen a tanulóknak 150 perc alatt 5 feladatot kellett részletesen kidolgozni. A 3. fordulóban már 180 perc áll rendelkezésükre az 5 feladat megoldására. A döntő 2023.03.07-én  Debrecenben kerül megrendezésre.

Gratulálunk mindenkinek ehhez a szép sikerhez! Eredményes felkészülést kívánunk az országos döntőre!

Köszönjük szépen a szülők támogatását és segítségét!


Farsangi előkészületek

2023.02.22, 11:32

Iskolánk 4. b. osztálya már a szerda délelőttöt is farsangi előkészületekkel töltötte, ugyanis lehetőségük volt ellátogatni a Bodorka Népmesepont mesefoglalkozására, ahol egy mese meghallgatását követően ijesztőbbnél ijesztőbb busóálarcokat készítettek a gyerekek, amikkel egész biztosan sikerült elűzniük a telet egy jó időre.

 


Rácz Péter lett a DVSC Gólkirálya

2023.02.20, 09:29

 

Vasárnap került megrendezésre a DVSC Akadémián a tavaszi kupa. A megyénkből 10 csapat érkezett.

Iskolánk kis tanulója a  piros csapatot erősítette. A nap végére DVSC lett a  kupa győztese. Petya összesen 8 meccsen 13 gólt lőtt, így csapatának Gólkirálya lett!

Szívből gratulálunk Neki!

  


KÖRNYEZETTUDATOS GYEREKEKET NEVELÜNK

2023.02.17, 09:53

Iskolánk, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola ÖKOISKOLA. Nagy gondot fordítunk arra, hogy sok mindenre megtanítsuk a gyerekeket, ami az életünkben fontos. Egy ilyen terület a környezetre odafigyelő, azt megóvni akaró magatartás. Ebben segített most nekünk a Városok Falvak Szövetsége és Berettyóújfalu városa. Két interaktív előadást tartottak diákjainknak, az ELEKTROMOBILTÁS-ról. A gyerekek az előadás mellett TÁBLAGÉPES JÁTÉKOK  révén ismerkedhettek meg az ELEKTROMOS AUTÓZÁS, a tiszta elektromos alapú közlekedés környezetvédő és energiatudatos jelentőségével. A programban Berettyóújfalu városa használatra fog kapni egy elektromos kisautót.

 


Űzzük el együtt a telet!

2023.02.16, 14:58

Iskolánk alsó tagozata

 


A legjobb kapus

2023.02.15, 13:04

Józsa Ákos, iskolánk 3. b osztályos tanulója Törökszentmiklóson, U-9-es focitornán vett részt. Az akadémiákkal teletűzdelt tornán csapatuk az előkelő 3. helyet szerezte meg, Ákos pedig elnyerte a LEGJOBB KAPUS díját is.

Szeretettel gratulálunk!