Hírek1 millió Ft-ot nyertünk az anyanyelv ápolására a 4. osztályosainknak

2021.01.14, 13:02

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2 pedagógusa, Tóth Erzsébet és Szilágyi-Baranyai Edit a Nemzeti Tehetség Program „ A magyar anyanyelvi, valamint a Magyarországon élő nemzetiségek anyanyelvi identitás megőrzését célzó tehetséggondozó programok támogatása” című, NTP-ATP-20 kódszámú pályázat keretében „Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós” elnevezésű program megvalósítására 1 000 000 Ft támogatást nyert.

Támogató Szervezet a Miniszterelnökség.

Cél: a szóbeli és írásbeli választékos kifejezésmód gazdagításával, az anyanyelvi műveltség, a megismerő képességek, a digitális kompetencia és a kritikus gondolkodás fejlesztése. Az intézmény negyedik osztályos tanulóinak élményekben gazdag előadások, programok szervezése: könyvtári mesetúra, múzeumpedagógiai foglalkozások, zenés előadás megtekintése, tanulmányi kirándulás, teadélután kedvenc meséinkkel. Városunk irodalmi emlékhelyeinek felkutatása. Berettyóújfalu város kortárs költőinek, előadó művészeinek megismerése.

A megvalósítás ideje: 2020. július 1. - 2021. június 30.


Európai Diáksport Nap a József Attila Általános Iskolában – 2020. 09. 25.

2020.09.28, 12:43

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában hosszú évek óta az első tanításmentes munkanap a Sportnap. Mindig nagy izgalommal várjuk, reménykedve, hogy még kitart a jó idő és sikerül egy kellemes, jó hangulatú délelőttöt eltöltenünk - diákoknak, tanároknak egyaránt -, testi, lelki egészségünk megőrzése érdekében. Szerencsére ez most is így volt.

A pandémia helyzetet figyelembe véve, az előírásokat betartva készültünk a feladatok végrehajtására. Az is hagyomány, hogy az alsósok az iskolaudvart veszik teljes mértékben birtokukba, míg a felső tagozatosok külsős helyszíneket keresnek. Amióta átadták a Csónakázó-tó körül a futópályát, azóta ott tartjuk a sportnapot, csodás, festői környezetben.

8 állomáson zajlanak a feladatok, mindig próbálunk mást és mást kitalálni. A futás, kondipark, streetball állandó feladatok, ezek mellé idén a „népi játékok” témakört illesztettük, amihez az eszközöket a Bihari Múzeum biztosította, köszönet érte. A gólyalábon járás, a lépegetők, a hármas lépegető, a patkótartás, a zsákbafutás nagy népszerűségnek örvendtek.

Reméljük jövőre ugyanilyen nagy létszámmal kapcsolódhatunk be az Európai Diáksport Napba, amely immár az „Egészségtudatos életmód kialakítása” (ESSD) témanap is egyben.


Siker a lövész versenyen

2020.09.26, 14:04

Iskolánk lövész csapata a Derecske ÁFÉSZ Városi Lövészkupa versenyen 1. helyezést ért el. Csapattagok: Cséki Emma 5.a, Vágner Lara 8.b, Szántó-Nonn Martin 7.a

Cséki Emma a légpuskás és a légpisztolyos lövészeten 2. helyezett lett.

Gratulálunk a szép eredményekhez!